prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και οι σχεδιασμοί στην Αργολίδα

Οσο περνάνε οι μέρες φουντώνει το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ και όλοι έχουν τους σχεδιασμούς τους. Οι του Λοβέρδου θεωρούν δεδομένη τη νίκη τους αλλά και απρόσμενες στηρίξεις που θα εμφανισθούν στην κάλπη Δεν παίζουν πολύ σε επικοινωνιακό επίπεδο και  θα προτιμήσουν να εμφανισθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών όπου θα χρειασθούν μεγαλύτερη πίεση Οι περισσότεροι πάντως από την πλευρά του Λοβέρδου δεν βλέπουν τον Γιώργο να περνά το εμπόδιο Ανδρουλάκη Οπότε …..

Σχεδιασμός 

Αυτό που φαίνεται για όσους βλέπουν πίσω από την κουρτίνα είναι ότι η ομάδα Ανδρουλάκη είναι πιο δεμένη και σίγουρα έχει σχεδιασμό Αποτελείται από ικανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κάνουν κινήσεις προγραμματισμένες. Η εμφάνισι των δηλώσεων στήριξης από τους τέως Γραμματείς της Νομαρχιακής δεν ήταν τυχαία όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν . Χρησιμοποιούν την επικοινωνία με έξυπνο τρόπο και στρατηγική 

Γιώργος 

Ηρθε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αργολίδα και σίγουρα ξεχωρίσαμε την εμφάνιση του Γιάννη Μελίδη αλλά και του Γιώργου Μπουζαλά Ο Μελίδης έδωσε το παρόν μετά από πολύ καιρό σε συγκέντρωση πολιτική Η τελευταία φορά πρέπει να ήταν στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δέδες στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου αν δεν κάνουμε λάθος. 

Ονόματα 

Βέβαια στη συγκέντρωση της Νέας Κίου ήταν κόσμος που θύμιζε τις μέρες Παπανδρέου όπως ο Ανάργυρος Λεμπέσης ,ο Τάσος Σαλεσιώτης ,φυσικά ο Τάσος Χειβιδόπουλος αλλά και ο Αντώνης Ντέμος που είχε διακριθεί για την αντιμνημονιακή του δράση!!! Το πάζλ συμπληρώθηκε με τον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά αλλά και τον Μιλτιάδη Κονοπισόπουλο που στηρίζει συνεχώς τον Γιώργο Παπανδρέου . Διακριτική η παρουσία του Τόλη Κοίνη που στηρίζει και αυτός την υποψηφιότητα Παπανδρέου Στο πάνελ εκτός από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Λεωνίδα Κουτσογιάννη βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκαργκάσουλας 

Ρεαλιστής

Λιτή και ρεαλιστική η ανακοίνωση του Χρήστου Ουλή που δήλωσε το αυτονόητο : «Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να παραδώσουμε τη σκυτάλη στη Νέα Γενιά.

Στη γενιά της γνώσης και της καινοτομίας , αλλά και της γενιάς της μετανάστευσης της μαύρης εργασίας και της αβεβαιότητας.

Οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις 5/12 είναι εκλογές για το αύριο της παράταξης και το μέλλον του προοδευτισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ψηφίζουμε για το μέλλον αυτής της παράταξης και αυτόν που θα την επαναφέρει στο προσκήνιο.

Ψηφίζω και στηρίζω Νίκο Ανδρουλάκη γιατί είναι αυτός που εκπέμπει το μήνυμα της παράταξης του μέλλοντος.»

Οπτική

Διαφορετική η οπτική του Φάνη Στεφανόπουλου που για όσους δεν θυμούνται προέρχεται από την γενιά των εκσυγχρονιστών Εδωσε μάχες για την ομάδα των 4 και τις κέρδισε Σήμερα δηλώνει μεταξύ άλλων για την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη : «Η επιλογή που καλούμαστε να κάνουμε στις 5 Δεκεμβρη θα καθορίσει όχι μόνο τη συνέχειά της παράταξης μας , αλλά και την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια . Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρέπει να αποκτήσει και πάλι τον κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική σκηνή. Είμαστε κινημα με ταυτότητα και προοπτική, όχι κομπάρσοι της ιστορίας ή συμπλήρωμα στα σχέδια κάποιων. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο οδηγεί η πολιτική ενότητα, η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική ταυτότητα.»

Ταπεράκια

Μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα parapolitika.gr ότι : Τρίτη βράδυ, σε γνωστό στέκι πολιτικών κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Καταφθάνει αγχωµένος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, κρατώντας δύο ταπεράκια.

Οπως πληροφόρησε τον ιδιοκτήτη του µαγαζιού, το ένα περιείχε παραδοσιακά κρητικά ντολµαδάκια και το άλλο, σπιτικό γιουβετσάκι. Αµφότερα τα πιάτα αποτελούσαν µαγειρικές δηµιουργίες της µητέρας του, όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο ίδιος (τα είχε προµηθευτεί αποχωρώντας από την περιοδεία του στην Κρήτη), και ακολούθως ζήτησε ευγενικά από τον µάγειρα να τα ζεστάνει, προκειµένου να τα γευθεί παρέα µε συνεργάτες του, αλλά και όσους -στο πλαίσιο των κρητικών ηθών και παραδόσεων- από τους παρευρισκοµένους επιθυµούσαν να δοκιµάσουν.

Αθάνατη Ελληνίδα µάνα, ακόµα και για υποψήφιους προέδρους κοµµάτων…

Εκλογές 

Από την ιστοσελίδα parapolitika.gr και το επόμενο σχόλιο : «Την υποστήριξή τους στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, εκφράζουν πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές.

Στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου περιλαμβάνονται: Ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Ροδούλα Ζήση, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Κοσμάς Σφυρίου, ο Γρηγόρης Νιώτης, η Κατερίνα Μπατζελή, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βασίλης Έξαρχος, ο Νίκος Φαρμάκης και ο Γιάννης Καραμπάτσας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα ονόματα, αφού ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επαφές και συζητήσεις

Λοβέρδος 

Ένα ακόμη σχόλιο για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ από την ιστοσελίδα topontiki.gr : «Στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής όπως γνωστοποίησαν χθες τάσσονται 100 Καθηγητές Πανεπιστημίου: «Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του συναδέλφου Ανδρέα Λοβέρδου, προσβλέπουμε στην αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα 100 ονόματα καθηγητών ξεχωρίζει και ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας.

Ο κ. Γιαννόπουλος, μάλιστα, μίλησε στο tvstar.gr κι όχι μόνο επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά δήλωσε ότι θα ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ τον συνάδελφό του, πανεπιστημιακό καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο.

«Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και θα πάω να ψηφίσω στις εκλογές για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τον Ανδρέα Λοβέρδο. Έχουμε Δημοκρατία και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και αυτούς που θα κάνουν αντιπολίτευση. Άλλωστε δεν απαγορεύεται από πουθενά, από κανένα καταστατικό, να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Είναι καιρός να δοκιμάσει και κάτι άλλο το κόμμα αυτό. Εγώ επιλέγω τον συνάδελφο, καθηγητή, πανεπιστημιακό Ανδρέα Λοβέρδο», υπογράμμισε.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ολοκληρώθηκε από το Δ.Λ.Τ.Ε. η επισκευή – ανακατασκευή της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, η αποκατάσταση της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη. Από σήμερα και έπειτα από δύο μέρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Αργολίδας

Σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Τρίτη 16 Αυγούστου, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά την Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »