prooptiki@msn.com

Ανάπλι Εμπρός: «Ευεργέτες στον ευρύτερο Δήμο Ναυπλιέων (έλλειψη σεβασμού)»

Για έλλειψη σεβασμού σε ευεργέτες του ευρύτερου Δήμου Ναυπλιέων καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Ανάπλι Εμπρός» τη δημοτική αρχή, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

“Η Ασίνη η Τροία να η ζωή γλυκύτατη ακούγεται απ’ τα δέντρα με βλαστήμιες……”

(Νίκος Καρούζος από το ποίημα του “Στην Ασίνη οι πορτοκαλιές”)

Με άπειρο σεβασμό τιμούμε κάθε χρόνο ως Δήμος και ως πολίτες του Ναυπλίου όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια διέθεσαν ολόκληρη ή μέρος της περιουσίας τους στον Δήμο μας για να γίνουν έργα και να ανεγερθούν κοινωφελή κτήρια που σήμερα εμείς χρησιμοποιούμε. Είναι χρέος μας να μην τους λησμονούμε και ίσως ένα ετήσιο μνημόσυνο να μην είναι αρκετό. Δυστυχώς η πλήρης αδιαφορία και ο ωχαδελφισμος της δημοτικής αρχής, μας έχει οδηγήσει στο όλως δυσάρεστο γεγονός να μην έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο ευεργέτες του ευρύτερου πλέον Δήμου μας όπως οι Αδριανός και Μαριγούλα Αγγελοπούλου, ιδρυτές του “Αγγελοπούλειου Ιδρύματος Σχολικών κτηρίων και υποτροφιών με καταγωγή από το Ανυφί. Η Δωρεά τους κάλυψε όλο τον πρώην Δήμο Μιδέας με πρότυπα για την εποχή τους Δημοτικά σχολεία,αλλά και το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγ. Τριάδας (ειδικά οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στον πρώην Δήμο Μιδέας δεν πρέπει να το λησμονούν αυτό, διότι στα σχολεία αυτά φοίτησαν)

Η προσβολή πρέπει να αρθεί άμεσα. Και στον κατάλογο των ευεργετών πρέπει να προστεθούν και άλλα άτομα , όπως ενδεικτικά:

Της παντελώς από όλους λησμονημένης Στυλιανής Δούκα, το γένος Κερασοπούλου,που άφησε μεγάλο μέρος της μεγάλης κληρονομιάς της στο Γηροκομείο Ναυπλίου.

Του Νίκου Καραγιάννη που δώρησε στον Δήμο μας πίνακες – έργα τέχνης και σημαντικό αρχειακό υλικό από τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο.

Του εκ Τολού Νικολάου Ανδρέα Μπικάκη που χάρισε περιουσία 140 στρεμμάτων, που σήμερα αποτελεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης (Καστράκι Ασίνης).

Του Ανδρέα Συγγρού που με δωρεές του κατασκευάστηκε το εκπληκτικό δημοτικό σχολείο στο Μάνεση όπως και το παλαιό σχολείο Τολού.

Του Ηλία Δρούζα από τα Ιρια . Κληροδότημα Δρούζα μέρος των εσόδων του οποίου πηγαίνουν στα Ταμεία του Δήμου μας.

Του Αναστασίου Κοφινιώτη από την Νέα Τίρυνθα. Κληροδότημα Κοφινιώτη που χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές από την Τίρυνθα.

Μια μικρή έρευνα κάναμε και ανακαλύψαμε ενδεικτικά τους δωρητές αυτούς που έχουμε λησμονήσει στο ετήσιο μνημόσυνο. Και βέβαια πρέπει να μην περιορίζεται ο κατάλογος αποκλειστικά σε αυτούς που άφησαν περιουσία κατευθείαν στον Δήμο Ναυπλιέων.

Ας μην μας κάνουν να ντρεπόμαστε. Ας αντιδράσουμε Μέχρις εδώ η αδιαφορία. Δεν πάει άλλο. Δεν είναι υποδεέστεροι οι ευεργέτες από τα χωριά έναντι αυτών του Ναυπλίου, αν και έχουμε ξεχάσει και κάποιους Ναυπλιώτες.

Βέβαια ο μεγαλύτερος σεβασμός στην μνήμη απάντων των δωρητών είναι η διαφανής διαχείριση των δωρεών και των κληροδοτημάτων χάριν της κοινωνίας, χωρίς μικρορουσφέτια.

Ανάπλι εμπρός!

(Στην φωτογραφία ο μεγάλος ευεργέτης Αδριανός Αγγελόπουλος που ο Δήμος μας αγνόησε)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευχαριστήριο των υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή στον Δήμο Αργους Μυκηνών

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή του Γ.Ν.Αργολίδας ευχαριστούν το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών που στάθηκε αρωγός στο δίκαιο αίτημά μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκινά σήμερα η «Ομαδική Έκθεση Αργείων Ζωγράφων» με παράλληλες Μουσικές Βραδιές της ΚΕΔΑΜ

Ξεκινά σήμερα 3 Αυγούστου η «Ομαδική Έκθεση Αργείων Ζωγράφων» με παράλληλες Μουσικές Βραδιές που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ. Χώρος έκθεσης: αύλειος χώρος παλαιού Δημαρχείου στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δικαίωση του Δήμου Ερμιονίδας στο θέμα της καθιέρωσης της 6ήμερης εργασίας

Το πρώτο μέλημα της νεοσυγκροτηθείσας Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ερμιονίδας, ήταν να εκδώσει μια ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Βράβευση των πολεμικών ανταποκριτών της Ουκρανίας στα Μαντράκια της Ερμιόνης»

Σε μια πρωτοποριακή και αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε προχτές βράδυ Παρασκευή 5 Αυγούστου, στα «Μαντράκια» της Ερμιόνης ο Δήμος Ερμιονίδας. Συγκεκριμένα απέδωσε τιμητικές πλακέτες και επαίνους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »