prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

Τέλος στη φημολογία που τον ήθελε να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του από το Ναύπλιο ο κ. Διδασκάλου ερωτώμενος αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος είναι αφοσιωμένος στο τιτάνιο έργο που έχει αναλάβει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο είναι το μόνο που τον αφορά, διαψεύδοντας εμμέσως τα σενάρια που τον θέλουν να πρωταγωνιστεί σε συζητήσεις της Πειραιώς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Νίκας

Σήμερα έχουμε πολλά και καλά για την Περιφέρεια Αφετηρία η συνέντευξη τύπου που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης στην Αργολίδα Θεό τον έκαναν οι δημοσιογράφοι του Νομού για να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος ξανά την επόμενη χρονιά αλλά αυτός δεν άφησε ούτε χαραμάδα ανοικτή για να γίνει αντιληπτό τι σκέφτεται τελικά να κάνει Αυτό που είπε στο τέλος και δεν έδωσε κανένας σημασία ήταν ότι σε περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν θα μείνει και αδρανής Κάτι θα κάνει είπε και γέλασε Ωχ λέμε εμείς Ασταμάτητος

Πρωθυπουργός

Όση ώρα προσπαθούσε ο Παναγιώτης Νίκας να κρύψει τις σκέψεις του έλεγε διάφορα όπως το ουδείς αναντικατάστατος και υπάρχουν πολλοί για να με αντικαταστήσουν και σοβαροι άνθρωποι που δεν ανακατεύονται με την πολιτική και όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες και πάει λέγοντας .Ολη η ιστορία όμως είναι μία Ότι δηλαδή για την υποψηφιότητα Νίκα τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτό είναι το θέμα και εμείς θυμίζουμε ότι με τον Κυριάκο ο Νίκας συναντήθηκε δύο φορές τελευταία αλλά δεν έγινε καμία αναφορά στις εκλογές

Ελπίδα

Εκείνο που ποντάρει ο Νίκας για να πάρει μία ανάσα από την πίεση είναι να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εκλογές και να πάψουν όλοι να ασχολούνται μαζί του και φυσικά εάν η Νέα Δημοκρατία δεν πάει καλά τότε το ενδιαφέρον των μνηστήρων για την θέση του Περιφερειάρχη θα μειωθεί σημαντικά Μάλλον λάθος σκεπτικό αφού όσο και να μειωθεί η εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας εδω είναι Πελοπόννησος και πάντα θα είναι η κυρίαρχη δύναμη Αρα αυτό που θα είναι καθοριστικό είναι το ποιος από τους υποψήφιους για το χρίσμα έχει μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία

Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr : «Η χειραψία του κ. Σαμαρά με τον κ .Τατούλη  στην εκδήλωση της Hengas για το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα ήταν τόσο αυθόρμητο όσο αυθόρμητη ήταν και η αντίστοιχη χειραψία του πρώην πρωθυπουργού με τον κ. Νίκα το Σεπτέμβριο του 2018 στην Κεντρική Πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε αντίθεση με τότε που ο κ. Νίκας πήγε στον κ. Σαμαρά, την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός πήγε προς τον κ. Τατούλη γνωρίζοντας εκ των προτέρων τη θέση στην οποία βρισκόταν ο πρώην περιφερειάρχης. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ακουστεί στην αίθουσα η οδηγία “Ντίνα, μπροστά” που απευθυνόταν προς την περιφερειακή σύμβουλο Ντίνα Νικολάκου και έδινε το πράσινο φως να περάσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή στην πρώτη σειρά των καθισμάτων προκειμένου να γίνει η χειραψία του κ. Σαμαρά με τον κ. Τατούλη.»

Έκπληξη

Η απόπειρα του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού SUPER TV να εντάξει ένα γεωπολιτικό σχολιασμό στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, κατά τα πρότυπα των μεγάλων καναλιών της Αθήνας, δημιούργησε ένα ευχάριστο ξάφνιασμα.
Η επιλογή ως σχολιαστή του πανεπιστημιακού Αναστάσιου Γεώργα, αποδείχθηκε στην πράξη επιτυχημένη. Η εμφάνισή του στο Δελτίο Ειδήσεων της Δευτέρας 27 Ιουνίου αιφνιδίασε και ξάφνιασε ευχάριστα.
Απομένει να δούμε, πως θα αντιμετωπίζει -στο μέλλον- τα καθαρά πολιτικά θέματα, δεδομένου ότι ο Τάσος Γεώργας είναι και πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεργάτες

Διαβάζουμε σε Μεσσηνιακή ιστοσελίδα σχόλιο που έχει σχέση με τον Νίκα και τους συνεργάτες του : Μαθαίνουμε ότι του κ. Νίκα δεν του άρεσαν όσα είδε από τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου της Καλαμάτας. Πολλά γελάκια και πολλές φωτογραφίες με υπουργούς και κυβερνητικούς, λέει ότι είδε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και όχι ουσία και συμμετοχή των αιρετών της περιφερειακής αρχής στα θεματικά τραπέζια. Αυτά λέει ο κ. Νίκας για τους συνεργάτες του.

ΣΥΡΙΖΑ

Από την ιστοσελίδα parapolitika.gr μαθαίνουμε ότι : Από την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι μια πιθανή συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι μέσα στις πιθανότητες της «προοδευτικής» διακυβέρνησης, έγινε χαλασμός.
Στην πραγματικότητα, ο Ευκλείδης είπε το αυτονόητο: Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην απλή αναλογική, δεν μπορεί να αποκλείει κανένα από τα κόμματα με τα οποία συγγενεύει ιδεολογικά, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες τους. Το ερώτημα τέθηκε στον Τσακαλώτο σε προσωπική βάση, γιατί αυτός υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής της αλλαγής πολιτικής μετά την παραίτηση Βαρουφάκη: «Εσείς προσωπικά θα ξανακυβερνούσατε με τον Βαρουφάκη;».
Η απάντηση ήταν καταφατική, με το επιχείρημα ότι ο λαός θα αποφασίσει -με απλή αναλογική- και δεν νοούνται προσωπικοί λόγοι για να μην υλοποιηθεί η απόφασή του. Γι’ αυτό ακριβώς, άλλωστε, έγινε χαμός! Διότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε επισήμως παραδεκτό ότι η απλή αναλογική μπορεί να οδηγεί σε συμμαχίες που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής λογικής.
«Αποξένωση»
Αν το 2015 ο Καμμένος ήταν «αναγκαίο κακό» λόγω μνημονίου, τώρα ο Βαρουφάκης περιγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «αναγκαίο κακό» λόγω απλής αναλογικής. Οπως τότε, έτσι και τώρα οι συγκεκριμένες επιλογές αποξενώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντροαριστερά και δυσκολεύουν οιανδήποτε προσπάθεια συνεννόησής του με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.
Διότι, λογικά, όσες πιθανότητες θα είχε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να μετάσχει σε μια κυβέρνηση Ν.Δ. – Βελόπουλου, άλλες τόσες έχει να λάβει μέρος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – Βαρουφάκη.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 25 Ιουνίου 2022.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Δ. Ορφανό, Γ. Γεωργόπουλο και Τ. Χρόνη

Σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, την Πέμπτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Ναύπλιο την 1η Μάη

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι συνταξιούχοι Με αφορμή την πιο τρανή γιορτή της τάξης μας, την 1η ΜΑΗ, που ούτε μετατίθεται, ούτε αναβάλλεται, ούτε ματαιώνεται, σας καλούμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Δήμος Ναυπλιέων φώτισε «μπλε» το Ρολόι στην Ακροναυπλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Σε δελτίο τύπου του Δήμου Ναυπλιέων αναφέρονται τα ακόλουθα : Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος Ναυπλιέων ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η 1η κοινή ενημερωτική Συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Δήμου Ερμιονίδας και Δήμου Πόρου

Από το Γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ενημέρωση από το Δήμο Άργους Μυκηνών σχετικά με τον κανονισμό καθαριότητας

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας, τα υπόλοιπα καθαρισμού κήπων πρέπει να συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους. Τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »