Άσφαλτος να γίνει …….

Ξεκίνησαν τα έργα ασφαλτοστρώσεων στην πόλη του Ναυπλίου. Αναγκαίο έργο θα πουν οι περισσότεροι, που τα τελευταία χρόνια έχουν σπάσει τα αυτοκίνητά τους στις λακκούβες της πόλης.
Λακκούβες, που για να μην ξεχνάμε, έγιναν από την εργολαβία της ύδρευσης – αποχέτευσης και την κακή αποκατάσταση του οδοστρώματος από την μεριά του εργολάβου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο εργολάβος πληρώθηκε την …κακή αποκατάσταση.
Και ας έλθουμε στις ασφαλτοστρώσεις. Για να μην σκορπάμε χρήματα μόνο να για ικανοποιήσουμε τους οδηγούς, πρέπει πριν ξεκινήσει μια ασφαλτόστρωση να έχουν προηγηθεί μερικά πράγματα.
Να έχουν ανοίξει οι δρόμοι στο πλάτος που προβλέπει το σχέδιο. (παράδειγμα η Μεσολογγίου και η Αγ Αδριανού ακόμα δεν έχει ανοίξει σε όλο το πλάτος)
Να έχουμε αποφασίσει το τελικό ύψος στις αξονοδιασταυρώσεις, για να δούμε που θα πηγαίνουν τα νερά της βροχής και πως θα διαμορφωθούν (ύψος ασφάλτου) οι κάθετοι δρόμοι. (μια ματιά στα στενά της Καλαμάτας στην Τριπόλεως και στα στενά της Αιγίου θα σας πείσει ότι δεν έχουμε αποφασίσει)
Να ξέρουμε μετά από αλληλογραφία με υπηρεσίες ότι τα δίκτυα υποδομής στους δρόμους (ΔΕΗ ΟΤΕ ιντερνέτ οπτικές ίνες ύδρευσης συνδέσεις αποχέτευσης κ.λπ) έχουν περαστεί και δεν θα σκάψουμε μετά από λίγο. (το παράδειγμα της καταστροφής των νέων πεζοδρομίων στην Μεσολογγίου Καλαμάτας Τριπόλεως Μ.Ασίας και Πρ Ηλία είναι ακόμα νωπό)
Να έχουμε μελετήσει καλά την κυκλοφορία των δρόμων γιατί οι λακκούβες έχουν και ένα καλό. Οι οδηγοί δεν τρέχουν. Άρα η κυκλοφορία των πεζών και των μαθητών είναι πιο ασφαλής. Τώρα τι θα γίνει;
Να έχουν ολοκληρωθεί τα πεζοδρόμια στο ύψος που καθορίζει το ύψος των αζονοδιασταυρώσεων.
Επειδή τα περισσότερα από τα παραπάνω δεν έχουν γίνει από το δήμο Ναυπλίου οι ασφαλτοστρώσεις είναι και αυτές ένα μεγάλο……. μπάλωμα σε μια πόλη δίχως πρόγραμμα.
. Αντωνιάδης Μπάμπης
Μέλος του συνδυασμού Ναύπλιο η άλλη πρόταση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Σ.Ε.Τ.Α.Α. Αργολίδας καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Όλα τα είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Εκτός από το πιο σημαντικό: τη διαφάνεια

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είχε απ’ όλα. Θέματα, εισηγήσεις, αριθμούς, αποφάσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Είχε όμως ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που δεν μπορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φραγκιουδάκης: Κατηγορία Κινδύνου 5″ στα χαρτιά – Μία “Ωρολογιακή Βόμβα” στην καρδιά του Ναυπλίου

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε μια ορθή και αναγκαία ανακοίνωση, ενημερώνοντας πολίτες και επισκέπτες ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε Κατάσταση Συναγερμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »