ΚΙΝΑΛ: Λειψά τα μέτρα για τις επιπτώσεις στην οικονομία λόγω κορωναϊού

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών Κινήματος Αλλαγής
Με διαπιστωμένη ήδη την επίπτωση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, σε πολλούς κλάδους και περιοχές, τα μέτρα που ανακοίνωσαν σήμερα
οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης υπολείπονται της αναγκαίας στήριξης της ρευστότητας και της στοιχειώδους αποκατάσταση της ζημιάς των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, αλλά και των περιοχών που πλήττονται περισσότερο.
Αν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των αρμόδιων Υπουργών, οι ελάχιστες αυτές ρυθμίσεις αναστολής της καταβολή οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, περιοριστούν μόνο στους κλάδους που διακόπτεται η δραστηριότητα τους για πλέον των 10 ημερών με κρατική εντολή και σε συγκεκριμένη περιοχή, τότε είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκτιμήσει σωστά το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας ολόκληρων κλάδων, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, αλλά και των περιοχών που έχουν ήδη πληγεί.
Παράλληλα τα Κυβερνητικά μέτρα δεν αντιμετωπίζουν ούτε κατ’ ελάχιστο την ανάγκη αποκατάστασης της απώλειας εισοδήματος στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους σε αυτές, ούτε εξασφαλίζουν την προστασία της απασχόλησης.
Οι σημερινές εξαγγελίες, πέραν των παραπάνω, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να συγκαλύψουν τις ευθύνες του συστήματος διαχείρισης που έχουμε ήδη επισημάνει, ούτε βέβαια αποδεικνύουν ότι η «πανέτοιμη» Κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποτροπή της επαπειλούμενης ύφεσης.
Η Κυβέρνηση έπρεπε ήδη να έχει θέσει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να απελευθερωθεί ο κρίσιμος δημοσιονομικός χώρος για τη λήψη ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών μέτρων, πολύ περισσότερο δε, που το καμπανάκι της καθίζησης του ρυθμού ανάπτυξης χτύπησε πριν την επιδημία του Κορωνοϊού.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας

Τη σωματική επίθεση σε βάρος διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας καταδικάζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε κατά την προσπάθεια του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »