Διασύρθηκε το Ναύπλιο με το φιάσκο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου-Η ανακοίνωση του Γιώργου Θεοφάνους

«Διασυρμός» είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για το φιάσκο με την ακύρωση της εμφάνισης του Γιώργου Θεοφάνους την τελευταία στιγμή, στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο Ναύπλιο το απόγευμα της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου.

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο αγαπητός καλλιτέχνης βάζει τα πράγματα στη θέση τους και εξηγεί αναλυτικά το ιστορικό της ακύρωσης της συναυλίας του. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο Γιώργος Θεοφάνους είχε επανειλημμένη τηλεφωνική επικοινωνία χθες το απόγευμα για να βρεθεί λύση, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκιουδάκη, γεγονός που αποσιωπήθηκε στο χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Ναυπλιέων που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κύριος Δημήτριος Ορφανός έχει ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να εξεταστούν τα αίτια της μη προσέλευσης και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση προς όλους».

Παρόλη την ταλαιπωρία του καλλιτέχνη και των συνεργατών του, ο ίδιος δήλωσε την καλή πρόθεσή του να εμφανιστεί στο Ναύπλιο σε κάποια άλλη ημερομηνία παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του λόγω Χριστουγέννων.

Επίσης, ξεκαθαρίζει πως η αμοιβή για την εμφάνιση ήταν 11.000 και όχι 26.300 όπως γνωρίζαμε από την σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Θεοφάνους

«Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η προγραμματισμένη εμφάνιση μου και της ομάδας μουσικών και τραγουδιστών, στα πλαίσια της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμο Ναυπλίου την Κυριακή 7/12 δεν πραγματοποιήθηκε για τους εξής λόγους:

Η συμφωνία της εταιρείας παραγωγής που με εκπροσωπεί, ήταν η εμφάνιση μας να γίνει στις 21:00 καθότι υπήρχε άλλη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αθήνα στις 16:00.

ΟΤΑΝ αναρτήθηκε η αφίσα για την εμφάνιση πριν μερικές μέρες είδα ότι η ώρα που αναγραφόταν ήταν 18:00. Ενημερώνοντας τους υπεύθυνους πήρα την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού στις 18:00 θα ξεκινούσαν κάποια άλλα δρώμενα και εμείς θα παίζαμε στις 21:00.

Αμέσως μετά την λήξη της εμφάνισης μας στη Αθήνα 7 μουσικοί, 4 τραγουδιστές, 2 τεχνικοί και εγώ, ξεκινήσαμε με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα για το Ναύπλιο.

Η ώρα ήταν περίπου 19:00 όταν έλαβα κάποια ανεξήγητα τηλεφωνήματα από τους οργανωτές της εκδήλωσης οι οποίοι μιλούσαν για ακύρωση της εμφάνισης μας ότι έπρεπε να ήμασταν στο Ναύπλιο για πρόβα στις 17:00 και πολλά άλλα που αμφισβητούν τον επαγγελματισμό μας αλλά και θίγουν προσωπικά εμένα.

Από τους ιδιους ανθρωπους που είχα και την διαβεβαίωση ότι η ώρα έναρξης μας 21:00 ήταν αποδεχτή.
Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να δεχόμουν αυτή την πρόταση γνωρίζοντας ότι δεν θα προλαβαίναμε να τελειώσουμε από την Αθήνα και να είμαστε στο Ναύπλιο στην ώρα μας. Δεν μπορούσα να εκθέσω κανέναν.

Μετά το τηλεφώνημα αυτό, κι ενώ ήμασταν ήδη αρκετή ώρα στο δρόμο, ενημέρωσα την ομάδα να ξεκινήσουμε την επιστροφή μας προς την Αθήνα. Παράλληλα προσπαθησα να βρω το προσωπικό τηλέφωνο του δημάρχου ή κάποιου άλλου υπευθύνου από τον Δήμο.

Τότε ήταν που στην πορεία κι ενώ κατευθυνόμασταν πίσω στην Αθήνα δέχτηκα τηλεφώνημα λίγο πριν τις 20:00 από τον κ.Γιώργο Φραγκιουδάκη
Αντιδήμαρχο Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος με παρακάλεσε να επιστρέψουμε πίσω στο Ναύπλιο και να κάνουμε την συναυλία κανονικά γιατί ο κόσμος περίμενε.

Ενημέρωσα αμεσως όλη την ομάδα και ξανά γυρίσαμε με κατεύθυνση το Ναύπλιο.
Μετά όμως από λίγη ώρα ξανά και ενώ κατευθυνόμασταν προς το Ναύπλιο, δέχτηκα και πάλι τηλεφώνημα του αντιδημάρχου λέγοντας μου να το ακυρώσουμε λόγω του ότι ο κόσμος έφυγε από την πλατεία που θα γινόταν η συναυλία.

Αμέσως και προφορικά αλλά και γραπτώς λίγο αργότερα έστειλα στον αντιδήμαρχο μήνυμα ότι νιώθω πολύ άσχημα με αυτό που έχει συμβεί, για τον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας ακούσει γιαυτο και εισηγήθηκα ΑΜΕΣΑ και μες στις επόμενες μέρες αν είναι δυνατόν, ίσως και την επόμενη Κυριακή 14/12, παρότι έχουμε βαρύ πρόγραμμα λόγω εορτών και εμφανίσεων να γίνει η προγραμματισμένη συναυλία που ακυρώθηκε.

Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω με αφορμή κάποιο δημοσίευμα ότι η συγκεκριμένη συναυλία αναφέρεται ως δαπάνη για τον Δήμο 26.300€
Ότι η αμοιβή που προβλέπεται με η εταιρεία παραγωγής που με εκπροσωπεί στην σύμβαση της ως αμοιβή έχει 11.000 €. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τις αμοιβές όλων των καλλιτεχνών εφτά(7) μουσικών, τεσσάρων(4) τραγουδιστών, δύο(2) τεχνικών, την δική μου αμοιβή καθώς και τις εργοδοτικές εισφορές όλων αυτών των συνεργατών.

Δε γνωρίζω γιατί ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωσε το ποσό των 26.300 και τι άλλο περιλαμβάνει γιατί αν εννοούνται ο ήχος/φωτα κλπ αυτά είναι πολύ μικρά και ασήμαντα ποσά μπροστά στα σύνολο αυτό που αναφέρεται κι αυτό είναι κάτι το οποίο προσωπικά με προβληματίζει και με στεναχωρεί γιατί η εντύπωση που δίνεται στον κόσμο είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητά.

Εν κατακλείδι εύχομαι και ελπίζω να προγραμμαστεί η συναυλία μας στο Ναύπλιο το συντομότερο δυνατό.

Προσωπικά απολογούμαι για όποια δυσαρέσκεια ή αναστάτωση ενδεχομένως προκλήθηκε και για όποια ευθύνη μου αναλογεί.

Με εκτίμηση
Γιώργος Θεοφάνους»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »