“Αργολίδα: Όλοι για το νερό”: Κάλεσμα για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα σε συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις απευθύνει η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών “Αργολίδα: Όλοι για το νερό”, για τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, το νερό, την παραγωγή και το μέλλον του τόπου, με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Το νερό είναι ζωή για την Αργολίδα και η διαχείρισή του ευθύνη όλων μας

Η Επιτροπή «Αργολίδα: Όλοι για το νερό» ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο συναντήσεων με παραγωγούς σε 6 χωριά της Αργολίδας (Κουρτάκι, Χώνικα, Μυκήνες, Αγία Τριάδα, Τίρυνθα, Δαλαμανάρα), με ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή και ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα άρδευσης και διαχείρισης του νερού.

Οι συναντήσεις έχουν προσωρινά ανασταλεί λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης της 10ης Νοεμβρίου και των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Επιτροπή θέτει ως άμεσες προτεραιότητες:

Α) Ενεργοποίηση της διαδικασίας Τεχνητού Εμπλουτισμού μόλις αποκατασταθεί η ροή της πηγής Κεφαλαρίου.

Β) Καθαρισμό της διώρυγας του Ανάβαλου πριν ξεκινήσει η νέα αρδευτική περίοδος.

Γ) Σαφές χρονοδιάγραμμα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τις επεκτάσεις του αρδευτικού δικτύου (Μοναστηράκι, Μυκήνες, Κουτσοπόδι, Φίχτυα, Μπόρσα, κ.α.), με ουσιαστική διαβούλευση και όχι αποσπασματικά έργα. Η πρόσφατη ανακοίνωση από την Περιφέρεια για το «Αρδευτικό δίκτυο Αγίου Γεωργίου Μπόρσας Κουτσοποδίου» καλύπτει μόνο μικρό μέρος της περιοχής.

Δ) Καθαρισμό της λεκάνης, συντήρηση του φράγματος και του κτιρίου του Ανάβαλου, με έλεγχο στατικότητας και τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις για την ορθή λειτουργία τους.

Ε) Ενίσχυση και στελέχωση του ΓΟΕΒ και των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστεί σοβαρή εποπτεία, συντονισμός και αποτελεσματικότητα στα έργα που απαιτούνται και στη διαχείριση του νερού.

Η Επιτροπή απορρίπτει τη δημιουργία νέου Φορέα Διαχείρισης, που θα οδηγήσει σε συγκεντρωτισμό, εμπορευματοποίηση του νερού και πρόσθετα βάρη για τους παραγωγούς.

Καλούμε σε συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις για τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, για να εξασφαλίσουμε το νερό, την παραγωγή και το μέλλον του τόπου μας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
Επιτροπή Φορέων και Πολιτών
Για τη σωστή διαχείριση του νερού στην Αργολίδα
(Συμμετέχουν Συνεταιρισμοί, ΤΟΕΒ, Γεωπόνοι, κ.ά. φορείς)”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αναστασία Αργυροπούλου για Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους: «Σπουδαία ημέρα και νέα εποχή για τον πολιτισμό μας»

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Δήμου Άργους-Μυκηνών, Αναστασία Αργυροπούλου, χαιρετίζει την επαναλειτουργία του ιστορικού μουσείου μετά από 12 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Αργολίδα: Όλοι για το νερό”: Κάλεσμα σε ενημέρωση και οργάνωση κινητοποίησης

Παρά το πολύ θετικό ύψος βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού του Ανάβαλου και τη μεγάλη σε ποσότητα και διάρκεια λειτουργία της πηγής Κεφαλαρίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »