prooptiki@msn.com

Έργο 2.253.074,83 ευρώ για το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

 

Η ένταξη του έργου «Προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας Δήμου Ναυπλιέων» είναι το έργο που θα δώσει νέα πνοή στο επίπεδο της παιδείας για τα παιδιά που είναι στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας και θα επιβεβαιώσει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τους μαθητές. 

Το έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσει είναι εγκεκριμένο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ αποτελούσε για πολλά χρόνια αίτημα των κατοίκων της περιοχής  
Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο Παράλληλα με την υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση, στην υπόλοιπη έκταση του οικοπέδου προβλέπεται σχεδιασμός νέου διώροφου κτίσματος για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου και διαμόρφωση του αύλειου χώρου με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, φύτευση και οριοθετημένους χώρους κίνησης, στάσης και παιχνιδιού. Επιπλέον προβλέπεται υπόστεγος  χώρος ικανός να εξυπηρετήσει τις αθλητικές δραστηριότητες τις βροχερές ημέρες καθώς τέλος και οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης. 
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μεταξύ άλλων δήλωσε:«Η προσοχή μας βρίσκεται στραμμένη  συνεχώς στα παιδιά μας και στην σχολική κοινότητα. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αλλάξουμε και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές για ένα καλύτερο και ασφαλές σχολικό Περιβάλλον». 
Το νέο δημοτικό σχολείο αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, με γενική διάταξη σχήματος Γ, με τη μία πτέρυγα να προσανατολίζεται κάθετα στο υφιστάμενο κτίσμα και την άλλη παράλληλα ως προς αυτό. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.253.074,83 ευρώ με Φ.Π.Α. και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Ενδεικτικό της ποιοτικής διαφοράς που θα έχεει η νέα σχολική μονάδα είναι και τα όσα αναγράφονται στο τεχνικό δελτίο για την χρωματική αντιμετώπιση-εικαστική παρέμβαση :
Τα χρώματα έχουν τη δύναμη να παρεμβαίνουν καθοριστικά στην εικόνα και την αίσθηση που δίνουν οι επιφάνειες στις οποίες χρησιμοποιούνται. Μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εντύπωση που αποπνέει ένας χώρος, αναπροσαρμόζοντας χρήσεις, λειτουργίες και σχέσεις μεταξύ όγκων. 
Στην αρχιτεκτονική το χρώμα έχει ιδιαίτερη θέση καθώς χρησιμοποιείται ως εργαλείο σχεδιασμού προκειμένου να τονίσει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Ως εκ τούτου αποτελεί οργανικό μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Στην περίπτωση του δημοτικού σχολείου τα χρώματα θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ευχάριστες και ζωντανές οπτικές ζώνες, που θα σπάνε το αυστηρό περίγραμμα των ορθογωνικών χώρων. 
Τα έντονα και βασικά χρώματα, το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο, το πράσινο από τα πλέον χαρούμενα χρώματα θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή σε τμήματα επιφανειών σ’ έναν σχολικό χώρο όπως το δημοτικό σχολείο (εσωτερικοί τοίχοι – δάπεδα κτλ). Εξωτερικά το σχολείο θα έχει ουδέτερες αποχρώσεις (Εικ.2).
Η επιλογή αυτών των χρωματισμών και υλικών ασκεί ουσιαστικά θετική επίδραση στα παιδιά αφού απομακρύνεται η αίσθηση της παρουσίας σε ένα ψυχρό και ξένο περιβάλλον χωρίς την οικογένεια και

δημιουργείται η εντύπωση ενός οικείου, ελκυστικού χώρου που φιλοξενεί τις καθημερινές ψυχαγωγικές και μαθησιακές δραστηριότητες.

Ο χρόνος πλέον μετρά για να αλλάξει το ποιοτικό επίπεδο και για τα παιδιά της Αγίας Τριάδας
#CohesionGR
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Έκλεψαν πρωτότυπο καλούπι πολεμικού σκάφους από την Ερμιόνη

Άγνωστοι εισέβαλλαν στο εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο του αείμνηστου Αννίβα Αρτέμη και έκλεψαν καλούπια ενός πολεμικού και άλλων… Τα Hannibal αποτελούν σημείο αναφοράς των ελληνικών ταχύπλοων σκαφών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ερμιονίδα: “Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στο Δήμο μας και οι υπεύθυνες προτάσεις μας”-Του Τάσου Λάμπρου

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει και αυτή τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Πολλά θέματα έχουν προκύψει και θα προκύψουν τους επόμενους μήνες σχετικά με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »