Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες” στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών  του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου διοργανώνει Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες” στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών ”ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ” διάρκειας 12 ωρών (2 ημέρες) υλοποιείται από πιστοποιημένους
Εκπαιδευτές του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία, προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κ.λ.π.) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.
Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2017 αποτελείται από 5 ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης. Η επιτυχής παρακολούθηση του συνόλου του προγράμματος εκπαίδευσης αποτελεί προϋπόθεση για την πιστοποίηση του εκπαιδευόμενου.
• ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
• ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
• ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
• ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
• ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Σκοπός είναι οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Από το 1998 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 55.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, με ισχύ για 5 χρόνια.
Τέλος οι φορείς (οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λ.π.) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6987557078
EMAIL: nafplio@samarites.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Τατούλης: «Αντί να απολογούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης… θριαμβολογούν!»

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »