prooptiki@msn.com

ΟΑΕΔ: Επιδοτούνται με 15.000 ευρώ 4 χιλιάδες άνεργοι για τη δημιουργία νέας επιχείρησης

Για την επανέναρξη της κανονικότητας στην αγορά εργασίας μέσω νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επιδότησης ανέργων,  αναφέρθηκε ο Διοικητής ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, μίλησε για «τη συνεργασία της Google με τον Οργανισμό, με στόχο την κατάρτιση ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα», σημειώνοντας ότι «ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει με 15.000 ευρώ 4 χιλιάδες ανέργους προκειμένου να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση.»
Ο κ. Πρωτοψάλτης, επισήμανε ότι ο Οργανισμός επενδύει έμπρακτα και δυναμικά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και στη στενότερη διασύνδεση των προγραμμάτων και δράσεων με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.
 «Δίνεται έμφαση σε νέα προγράμματα απασχόλησης, ενώ ένα άλλο εργαλείο αποτελεί η Ημέρα Καριέρας, που διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 28 επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν 600 θέσεις εργασίας», τόνισε  και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι αναζητούν εργασία «να έρθουν και να δώσουν το βιογραφικό τους, ώστε να γίνει η επιδιωκόμενη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης, στην αγορά εργασίας.»
Αναφορικά με την ανεργία παρατήρησε πως σύμφωνα με τη Eurostat κατέγραψε μείωση 14% τον Ιούλιο, συνδέοντας το γεγονός και με την αποτελεσματικότητα του κοινωνικού δικτύου προστασίας στη διάρκεια της πανδημίας. «Υπάρχει καλύτερη εικόνα στους εγγεγραμμένους ανέργους, αλλά σημασία έχει να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας. Το δίκτυο προστασίας της κοινωνίας στη πανδημία, ήταν αποτελεσματικό, γιατί δεν είχαμε εκτίναξη της ανεργίας. Μόνο με οικονομική ανάπτυξη μπορούμε να δούμε μείωση της ανεργίας».
Τέλος, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ επισήμανε ότι «τα προγράμματα του ΟΑΕΔ πιάνουν τόπο, δεν είναι πεταμένα λεφτά από ευρωπαϊκούς πόρους. Θέλουμε να επενδύσουμε κι όχι να ξοδέψουμε. Θέλουμε ποιοτική κατάρτιση και υπηρεσίες και είναι δέσμευσή μου.»
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευαγγελίστρια Ναυπλίου: Η Τελετή των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου (φωτο)

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου από τον Σεβασμιώτατο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Εβδομάδα Μητέρας»: Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Μητέρας», μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επισκέπτεται το Άργος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 23 Μαΐου-Βορίδης και Θεοχάρης σε Ναύπλιο, Ερμιονίδα και Επίδαυρο

Το Άργος θα επισκεφτεί την Πέμπτη 23 Μαΐου ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και θα μιλήσει στον πεζόδρομο μπροστά από το καφενείο Γιαννάτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψ. Ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος την Παρασκευή στην Αργολίδα

Την Παρασκευή 24 Μαΐου ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας Κ.Π.Ε. και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφθεί την Αργολίδα. Ο κ. Σπυρόπουλος θα πραγματοποιήσει ομιλία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1941: Αρχίζει η μάχη της Κρήτης που θα καταλήξει στον αποδεκατισμό των γερμανών αλεξιπτωτιστών και στην κατάληψη του νησιού

325: Συνέρχεται στη Νίκαια της Μικράς Ασίας η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος, για να καταδικάσει τον Αρειανισμό. 526: Σεισμός στην Αντιόχεια σκοτώνει περίπου 250.000 κατοίκους. 1498:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »