prooptiki@msn.com

Κωστούρος: Ένα τριήμερο Φεστιβάλ έντονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας στο Ναύπλιο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Δήμος Ναυπλιέων και ΔΟΠΠΑΤ διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης “Νίκος Καρούζος”.

Ένα Φεστιβάλ που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός για την πόλη μας αφιερωμένο για το έτος 2022 στο έργο δύο μεγάλων προσωπικοτήτων του Ναυπλίου, του ποιητή Νίκου Καρούζου και του λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη.

Για ακόμα μία χρονιά λοιπόν ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα δυναμικό και πρωτοποριακό δίνοντας μια νέα οπτική στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου. Οι φετινές εκδηλώσεις επιλέξαμε να γίνουν στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου στον αύλειο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου σε ένα σημείο που αμέσως επισκέπτες και κοινό μπορούν να αντιληφθούν τη μαγεία, τη γραφικότητα και την κουλτούρα της πόλης ένα από τα καλύτερα και πιο διατηρημένα ιστορικά κέντρα της χώρας.

Γιατί το Ναύπλιο μέσα από τη μακρά ιστορία του ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα σταυροδρόμι Πολιτισμού που διαχρονικά ένωνε την Ανατολή με τη Δύση.

Ένα τριήμερο Φεστιβάλ έντονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας με διαλέξεις, απαγγελίες, συζητήσεις και προβολές έφτασε στο τέλος του ωστόσο είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετέχω σε σπουδαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Ναυπλίου παρευρέθηκα στο Βουλευτικό στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα «Γυναίκα, πείσμα της Ασίας» από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης της AICA Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια εκδήλωση στην οποία 26 εικαστικοί θα παρουσιάζουν τα εκθέματα τους μέχρι το τέλος Ιουλίου προς τιμή της Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου που συνέδεσε το όνομα και τη δράση της με τη Ναυπλιακή Επανάσταση.

Το Σάββατο στις 2 Ιουλίου συμμετείχα στην εκδήλωση για τον Νίκο Καρούζο με τίτλο: «Γλυκό που είναι το σκοτάδι στις Εικόνες των προγόνων». Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του μεγάλου ποιητή. Για ένα άνθρωπο που στη διάρκεια της ζωής του δεν επεδίωξε καμία αναγνώριση και καμία φήμη. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα Φεστιβάλ που έχει το όνομα του ως ελάχιστο φόρο τιμής στο τεράστιο έργο του και στην ανιδιοτελή προσφορά του για το Ναύπλιο αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου παρευρέθηκα σε ακόμη μια σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη αυτή την φορά σε έναν άλλο άνθρωπο των Γραμμάτων με καταγωγή από το Ναύπλιο στο μεγάλο λογοτέχνη Άγγελο Τερζάκη με τίτλο: «Εγώ τουλάχιστον στάθηκα Ολομόναχος κι Ολόρθος» του οποίου το συγγραφικό του αποτύπωμα παραμένει ανεξίτηλο στις μέρες μας.

Δήμος και ΔΟΠΠΑΤ ανανεώνουμε το ραντεβού μας το 2023 με το 3ο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης Νίκος Καρούζος

Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Κωστούρος

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τηλεδιάσκεψη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ερμιονίδας

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Την Τετάρτη, 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ο ουρανός συννέφιασε, ο Ψηλορείτης κλαίει…”-Ψήφισμα της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας για τον Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ύστερα από την αναγγελία θανάτου, του Οδυσσέα Κουμαδωράκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του: 1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Ψυχογυιός: Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Είναι θέμα Δημοκρατίας

Ενώ ο ελληνικός λαός περίμενε να ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό για ποιο λόγο στήνεται ένα παρακράτος παρακολουθήσεων που μας γυρίζει σε άλλες εποχές και εξευτελίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έργα άρδευσης στην Αργολίδα με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έργα αρδευτικών δικτύων στην Π.Ε. Αργολίδας προτίθεται να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, τα εν λόγω έργα αφορούν, α)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Διάγγελμα υπεκφυγής ή προκήρυξη εκλογών από τον Κ. Μητσοτάκη μετά το σκάνδαλο παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη;»

Ερωτήματα θέτει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, αναφορικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για το θέμα της παρακολούθησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »