prooptiki@msn.com

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παρατάξεων Αντιπολίτευσης Ερμιονίδας για το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ -ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με στόχο την ενίσχυση του έργου του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων, αποστείλαμε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, με την οποία επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να βρεθεί αποθηκευτικός χώρος, ώστε να βοηθήσει την προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας, ενώ ταυτόχρονα τονίζουμε ότι απαιτείται η άμεση επισκευή του στεγάστρου στον πίσω αύλειο χώρο του κτιρίου Συγγρού, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας από πιθανή κατάρρευση.

Στην επιστολή επισημαίνουμε ότι το έργο των εθελοντών και εθελοντριών του «Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων», το οποίο στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο στο ιστορικό κτίριο Συγγρού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον Δήμο Ερμιονίδας γενικότερα.

Αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια ξεκίνησε το 2013, από ανθρώπους με μεράκι, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα για μια σημαντική έκφραση του εθελοντισμού στην Ερμιονίδα, η οποία έδωσε και δίνει το παράδειγμα για άλλες παρόμοιες κινήσεις.

Η ενασχόληση των εθελοντών-εθελοντριών με την καταγραφή και την ταξινόμηση όλων όσων ένας λαός κατά παράδοση λέγει, ενεργεί και πράττει σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία του λαογραφικού μουσείου στα Δίδυμα με το «πλούσιο» περιεχόμενο που αποτελείται από αντικείμενα τα οποία, εκτός από το θέμα τους, καθρεφτίζουν ουσιαστικά τον πολιτισμό μέσα από τον οποίο γεννήθηκαν και τον οποίο εκφράζουν, καθιστούν την προσφορά τους έως σήμερα ανεκτίμητη.

Η λειτουργία του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων χρειάζεται, προπάντων, την βοήθεια και την υποστήριξη της δημοτικής αρχής ώστε να μπορέσει με περισσότερο ενδιαφέρον και διάθεση, να προγραμματίσει νέες δημιουργικές δραστηριότητες.

Και όπως λέει και ο κ. Δημήτρης Τσατσαρός “να ξεκινήσουμε πάλι, αυτό που θα λέγαμε Πολιτιστική Λαογραφική Δραστηριότητα”.

Μπορεί βεβαίως τα προβλήματα να είναι αρκετά, αλλά αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους ανθρώπους του Λαογραφικού Κέντρου είναι η έλλειψη χώρου για τα εκθέματα αλλά και για αποθήκευση πραγμάτων, ενώ υπάρχουν δωρεές συλλεκτών -Διδυμιωτών που δεν έχουν παραλειφθεί ακόμα, εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Επιπλέον η κατάσταση στον πίσω αύλειο χώρο, όπου βρίσκεται το στέγαστρο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων.

Μετά τα παραπάνω και ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής:

1) Στη ανατολική πλευρά του ιστορικού κτιρίου του Συγγρού, βρίσκεται το κτίριο όπου στεγαζόταν το γραφείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διδύμων, το οποίο σήμερα είναι κλειστό και δεν λειτουργεί για αρκετά χρόνια. Προτείνουμε οι υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας να βρουν τους ιδιοκτήτες του κτιρίου αυτού και στη συνέχεια να δούμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς, ώστε το οίκημα αυτό να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων.

2) Απαιτείται άμεσα η επισκευή του στεγάστρου στον πίσω αύλειο χώρο, λόγω της επικινδυνότητας από επικείμενη κατάρρευση.
Επισημαίνεται ότι με τις παραπάνω παρεμβάσεις στόχος είναι η ενίσχυση και η ενθάρρυνση του έργου της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων, για την υλοποίηση και τον σχεδιασμό τοπικών δράσεων, οι οποίες αναδεικνύουν ολόκληρη την Ερμιονίδα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Λάμπρου Αναστάσιος, Τόκας Αναστάσιος, Αποστόλου Παναγιώτης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία της Αργολίδας

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη θέσεων για προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ που θα καλύψουν τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1996 : Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον Κύπριο διαδηλωτή, Τάσο Ισαάκ.

.106: Το νοτιοδυτικό τμήμα της Δακίας (στη σημερινή Ρουμανία) γίνεται ρωμαϊκή επαρχία. 490: Οι Γότθοι, υπό τον Θεοδώριχο και τον σύμμαχό του Αλάριχο Β’, νικούν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »