prooptiki@msn.com

Ανοίγει τις πύλες της η 25η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Στην τελική ευθεία η 25η Έκθεση Αγροτουρισμού που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 3 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας!
25 χρόνια προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Επιδαύριας Γης και όχι μόνο!

Η Έκθεση αγροτουρισμού Επιδαύρου είναι ο θεσμός συνώνυμο της τοπικής γαστρονομίας που συνδέεται με τον τουρισμό. Πλημυρισμένη με γεύσεις και αρώματα από πορτοκάλια, λάδι ,μέλι ,παραδοσιακά ζυμαρικά ,τυροκομικά προϊόντα, αλόη, αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού όλα με τη ‘’σφραγίδα’’ της Επιδαύριας Γης. Δημιουργεί έτσι ένα πλούσιο μωσαϊκό από παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα οικοτεχνιών προκαλώντας τον επισκέπτη σε ένα απόλυτο ταξίδι των αισθήσεων.

Ξεκίνησε ως μια ιδέα που έγινε πράξη το 1998 από το Ελληνικό Κέντρο Αγροτουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου. Την σπίθα για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ αγροτουρισμού ή για το πανηγύρι αγροτουρισμού όπως ονομάστηκε, άναψε ο Σύλλογος «οι Φίλοι της Μουσικής» κι ο αείμνηστος πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Χρήστος Λαμπράκης.

Με τα χρόνια το Φεστιβάλ καθιερώθηκε και η φήμη του έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, η πανέμορφη πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου κάθε ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο παράλληλα με τις παραστάσεις του Μικρού θεάτρου της Επιδαύρου , γίνεται κέντρο πολιτισμού και τουριστικής προσέλευσης.

Η ‘’αργυρή 25ετία’’ βρίσκει την έκθεση πριν τη μεγάλη της αλλαγή, η οποία θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια την Κυριακή 3/ 7/ 2022 και ώρα 20.00 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ χρηματοδοτείται και από το Ε.Π. Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020 με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας