prooptiki@msn.com

Συλλήψεις στο Άργος και σε τέσσερις ακόμα πόλεις από την Europol

Εν ενεργεία και πρώην ποδοσφαιριστές και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ήταν, μεταξύ άλλων, πελάτες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ και διακινούσε παράνομα αναβολικά καθώς και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Συνολικά η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Europol και έπειτα από έρευνες των Αρχών που έγιναν έγιναν σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος συνελήφθησαν:

-ο 31χρονος Μ.Δ.
-ο 33χρονος Α.Α.
-ο 26χρονος Τ.Κ.
-ο 49χρονος Ν.Γ.
και ο 36χρονος Μ.Ν.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στο εξωτερικό (Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία και Γαλλία), καθώς εντοπίστηκαν δέματα έτοιμα για αποστολή.

Η προμήθεια των παράνομων σκευασμάτων, τα οποία αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιούνταν κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ethnos.gr στο πελατολόγιο του κυκλώματος υπάρχουν και γνωστοί στον χώρο του αθλητισμού. Μεταξύ των πελατών της οργάνωσης, περιλαμβάνονται πέντε εν ενεργεία και πρώην αθλητές ποδοσφαίρου, σφαιροβολίας και σωματικής διάπλασης, τρεις ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής.

Να σημειωθεί πως σε δύο από τους αθλητές καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης κατά το παρελθόν είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.
Η… βιτρίνα της συμμορίας

Το κύκλωμα έπαιρνε τα μέτρα τους για να διασφαλίζει την παράνομη δραστηριότητά του και να αποτρέψει τυχόν έλεγχο από τις Αρχές, είχε τοποθετήσει στους χώρους όπου φυλάσσονταν τα παράνομα σκευάσματα κάμερες.

Για την διακίνηση χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας μελών της οργάνωσης, ενώ είχαν εξασφαλίσει και την προμήθεια πλαστών συσκευασιών με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, στα οποία τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.

Εκτός των αναβολικών, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.α.), καλύπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τις αγοραστικές ανάγκες των πελατών τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Για τη δε αποστολή των δεμάτων δήλωναν στις εταιρείες ταχυμεταφορών ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεις.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

Άνω των 22.000 δισκίων – αμπουλών περιέχοντα αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.
Είκοσι ένα πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα έτοιμα προς αποστολή.
773,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Πλήθος ναρκωτικών δισκίων.
1 περίστροφο.
2 πιστόλια.
1 πιστόλι κρότου-λάμψης.
1 τυφέκιο flobert.
131 φυσίγγια 9 mm.
2 κάμερες
Το χρηματικό ποσό των 6.740ευρώ.
6 κινητά τηλέφωνα.
Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε ποια χωριά του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνουν διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 11/7

Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε χωριά του Δήμου Ναυπλιέων την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα γίνουν: -Στην Καλλιθέα Δρεπάνου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »