prooptiki@msn.com

Μπλόκο Καμπόσου στο ενδεχόμενο να κλείσει το νοσοκομείο Αργους και να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Covid-19

 

Μπλόκο στο σενάριο που θέλει την μετατροπή του Νοσοκομείου Αργους σε Νοσοκομείο Covid-19 έβαλε το δημοτικό συμβούλιο Αργους Μυκηνών μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που είχε σαν μοναδικό θέμα την συζήτηση : «Περί εκδόσεως ψηφίσματος για την επιδιωκόμενη, ερήμην μας, λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άργους και ως μονάδα COVID-19. Ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα συνίσταται, στο ότι, άμεσα προέχει η λήψη σχετικής απόφασης επί του πιο πάνω θέματος, προκειμένου να μην βρεθούμε σε δυσάρεστες εξελίξεις που άμεσα θα αφορούν και δυσμενώς θα επηρεάσουν τους δημότες μας» Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μέσω σχετικής ανάρτησης ξεκαθάρισε ότι :

«Στο σενάριο που ακούστηκε να κλείσει το νοσοκομείο του Άργους και να λειτουργεί μόνο ως νοσοκομείο Covid-19 απαντάμε:
📌 Δεν θα δεχτούμε ως δημοτική αρχή και ως τοπική κοινωνία σε καμία περίπτωση να στερηθεί το νοσοκομείο του Άργους ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του.
📌 Όχι αποκλειστική λειτουργία του νοσοκομείου Άργους ως Covid-19.
📌 Covid-19 κλινικές και στα δύο νοσοκομεία όπως λειτούργησαν το Μάρτιο.
 📌 Γιατροί και ασθενείς αντίθετοι με την σχεδιαζόμενη μεταφορά.
📌 Αδύνατον να εφαρμοστούν στην πράξη οι μεταφορές λόγω αδυναμίας του έτερου νοσοκομείου.
📌 Είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες του νοσοκομείου μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε με όποιο κόστος.
📌 Δεν θα διαλυθεί η υγεία στο νομό Αργολίδας.
⁉️ Για άλλη μια φορά δηλώνει ανενημέρωτος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ⁉️
#Καμπόσος #Δήμαρχος #Άργους #Μυκηνών
Στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέρονται τα ακόλουθα :
Κατά τη συνεδρίαση του σημερινού έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταφορά κλινικών του Νοσοκομείου του Άργους και την μετατροπή του σε μονάδα COVID-19, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. ΔημήτρηςΚαμπόσος  εισηγήθηκε το παρακάτω κείμενο το οποίο αποτελεί και ψήφισμα του Δ.Σ.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
«Συγκαλέσαμεσήμεραεκτάκτως το Δημοτικόσυμβούλιο του δήμου μας λόγω των πληροφοριών που είχαμε για τον ορισμό της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους ως Νοσοκομείο COVID -19 με την ταυτόχρονη μεταφοράόλων των κλινικών του νοσοκομείουΆργους στο Ναύπλιο . 
Το σενάριο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ίδια την νοσηλευτική μονάδα αλλά και ευρύτερα την δημόσιαυγεία τόσο στο δήμο μας όσο και το νομό μας. Το σενάριο που πληροφορηθήκαμε και μας θορύβησε δεν αφορούσε μόνο την διαχείριση ασθενώνcovid αλλά περιελάμβανεουσιαστικά τη μεταφοράόλων των κλινικών του νοσοκομείουΆργους στο Ναύπλιο(χωρίς το συγκεκριμένονοσοκομείο να μπορεί να αντεπεξέλθει, καθώς δε μπορεί να στηθείεκείμονάδαεμφραγμάτων και να καλύψειουρολογικά και ορθοπεδικάχειρουργεία) εκτός της μονάδαςΤεχνητούΝεφρού και της Ψυχιατρικής! τα οποίαέμεναν στο Άργος. Επιπλέον το Ναύπλιο θα εφημερεύει, στο σενάριοαυτό, 30 ημέρες το μήνα για «καθαρά» περιστατικά και μόνο για περιστατικάcovid το Άργος. 
Το δεύτεροσενάριο το οποίοαναπτύχθηκεμετά τη αντίδραση του Δημάρχου και της δημοτικής μας αρχήςείναι να πάνεκαι στα δύονοσοκομείαcovidκλινικές, όπως τον Μάρτιο, με σκοπό 35 κλίνες στο Άργος και 20 στο Ναύπλιο με το Άργος να ξαναστήνειΜονάδαΑυξημένηςΦροντίδας 3 κλινών. Σενάριο το οποίοδεχόμαστε. 
Σε περίπτωση που η χώραχρειαστεί θα αυξάνονται τα κρεβάτια και θα επαναπροσαρμόζεται το σχέδιοαλλάπροστατεύονταιχειρουργεία και τα επείγονταπεριστατικά. 
(Σημειωτέον πως η πρόταση όλων των γιατρών και των δύο νοσηλευτικών μονάδων που βρέθηκαν σε συνάντηση την Τετάρτη στο Άργος ήταν να γίνει covid το Ναύπλιο ώστε να μείνει ανοικτό το Άργος για όλο το Νομό. Λύση την οποία και αυτή αποδεχόμαστε.)
Είμαστευπέρ της προστασίας της δημόσιαυγείας των συμπολιτών μας και συμβάλλουμεαπό τη σκοπιά μας προς επίρρωση του σκοπούαυτού, με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν θα δεχθούμε ως δημοτικήαρχή και ως τοπικήκοινωνία σε καμίαπερίπτωσηνα στερηθεί το νοσοκομείο του Άργους ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του.Αντιθέτωςζητάμε την ενίσχυση του σε όλα τα επίπεδα. 
Δεν χωρούνεδώμικροπολιτικάπαιχνίδιαοποιασδήποτεκλίμακας και προσωπικέςτακτικές. Το Νοσοκομείο του Άργουςεξυπηρετείολόκληρο το νομόαλλά και όμορους νομούς, και δεν εξυπηρετείκανένανπολίτη του νομού η αποδυνάμωση του. Είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες του νοσοκομείου μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε με όποιοκόστος.»
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα

Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για την αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά Με αφορμή τη νέα απόπειρα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Αργολίδας

Σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Τρίτη 16 Αυγούστου, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά την Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »