Οι αποφάσεις από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά έργων έλαβε στη συνεδρίασή της, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία -εκτός ημερησίας διάταξης, έκανε αποδεκτή χρηματοδότηση ύψους 1.233.999,65 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η εν λόγω πίστωση προορίζεται για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε καμένες από την πυρκαγιά της 3ης του περασμένου Αυγούστου εκτάσεις δασικού χαρακτήρα στις περιοχές Καστάνιας, Κρήνης, Πλατάνου, Σκαμνακίου και Σιδηροκάστρου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που αποτελούν περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Γυθείου.

Από τα θέματα στην ημερήσια διάταξη, η Επιτροπή ενέκρινε τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για το με προϋπολογισμό κατά τη μελέτη 241.000 ευρώ έργου που αφορά στον δημοτικό δρόμο από την 9η επαρχιακή οδό Κορώνη – Βασιλίτσι προς τον συνοικισμό Λιβαδάκια, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Ομοίως ενέκρινε και τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για το προϋπολογισμού 750.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών σε ασφαλτοτάπητα και τεχνικά στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Χώρα – Γαργαλιάνοι και στις 3η και 10η επαρχιακές οδούς Χώρα – Καζάρμα.

Στη συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την ανάκληση των διαγωνισμών για τις μελέτες δύο έργων, αυτής για την βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Καρδαμύλης – Οιτύλου και παράκαμψη οικισμών με προεκτιμώμενη αμοιβή 2.057.069,11 ευρώ καθώς και αυτής για την ολοκλήρωση κατά τμήματα του οδικού άξονα Κιβέρι – Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Κυπαρίσσι με προεκτιμώμενη αμοιβή 3.249.999,51 ευρώ.

Ουσιαστικά η επιτροπή, διαπιστώνοντας ότι οι πιο πάνω διαδικασίες μένουν “κολλημένες” από το 2015 προχώρησε στην πιο πάνω απόφαση προκειμένου  να προκηρυχθούν οι μελέτες για τα πλέον κρίσιμα σημεία των πιο πάνω οδικών αξόνων, ενώ η πίστωση που εξοικονομείται από τις προεκτιμηθείσες αμοιβές θα χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες εργασίες στα εν λόγω κρίσιμα σημεία των ίδιων δύο δρόμων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »