prooptiki@msn.com

Ομάδα εθελοντών Δημητσάνας: «Η Γορτυνία καίγεται-Έκκληση για εθελοντές-φύλακες, μηχανήματα, υδροφόρες»

Ο βασιλιάς και πάλι εμφανίστηκε και γυμνός και χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ!!! Ο ήλιος δεν είναι πια εδώ, κρύφτηκε πίσω από τους καπνούς. Τέτοιες ώρες τα λόγια πάντα θα είναι φτωχά και λίγα.

Γι’ αυτό δεν θέλουμε άλλα λόγια, δεν θέλουμε άλλο να είμαστε παρατηρητές, δεν θέλουμε να δούμε μήνυμα από το 112 «Παρακαλώ εκκενώστε τα σπίτια σας».
Εδώ και μέρες, κάνουμε έκκληση για τα αυτονόητα, ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα στα μέτωπα της Αρκαδίας. Τα μέσα που μέχρι σήμερα επιχειρούσαν προφανώς και δεν αρκούσαν. 
Η Γορτυνία καίγεται, το Μαίναλο και το Φαράγγι κινδυνεύουν. Η απόσταση της φωτιάς συνεχώς μειώνεται και δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας και παθητικής παρατήρησης του φαινομένου από τα ΜΜΕ και τα Social Media.
Μέσα σε λίγες ώρες η φωτιά, με άπνοια προχώρησε 4km, όπως βλέπετε στους παρακάτω χάρτες από τον δορυφόρο. Οι άνεμοι εδώ και μια ώρα ενισχύθηκαν. 

Στο μέτρο που μας αναλογεί, με ατομική ευθύνη εδώ και μέρες εθελοντική ομάδα του τόπου μας, παρακολουθεί και ελέγχει, «φυλάει» στην ευρύτερη περιοχή, σε σταθερά σημεία.
Επιτηρούμε το δάσος και το Φαράγγι μας. Κάνουμε έκκληση, σε όλους τους πατριώτες, τους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής και τους φίλους να μην μας εγκαταλείψουν. Σε αυτή τη φάση κινούμαστε σε δυο άξονες:
Πρώτον: Χρειαζόμαστε εθελοντές για να παρατηρούν. Δεν θέλουμε χρήματα. Θέλουμε τη ψυχή και τα μάτια σας για λίγες ώρες. Είμαστε λίγοι και «οι βάρδιες» δύσκολα βγαίνουν. Τα παιδιά της Δημητσάνας, δεν σκέφτηκαν στιγμή να μη βοηθήσουν. Εσείς?
Δεύτερον: Καταγράφουμε τη διαθεσιμότητα και ετοιμότητα σε εθελοντές που θα μπορούσατε να διαθέσετε μηχανήματα, υδροφόρες, βυτία, αντλίες σε περίπτωση που φτάσει η φωτιά και στη περιοχή μας.
Επικοινωνήστε με την Πρόεδρο ΤΚ Δημητσάνας κα Αγγελική Μπίρη 6944-338547 για περισσότερες πληροφορίες
ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Φωτό: Δεκάχρονος “εθελοντής πυροφύλακας” στο φαράγγι του Λούσιου στη Δημητσάνα 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εμμ. Φλωρής: «Άκρως επιτυχημένος στα 2 χρόνια θητείας μου κατά τον κ. Λάμπρου»

Ενημερώθηκα από ανάρτηση στο διαδίκτυο, ότι η συντονιστική επιτροπή αντιπολίτευσης που απαρτίζεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη, Λάμπρου Τάσο και Τόκα Τάσο, ξεκίνησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού Έτους 2021-22

Μαθητές/-τριες και Εκπαιδευτικοί από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Ημαθίας και Ρεθύμνου επικοινώνησαν και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης και των εργασιών τους στο πλαίσιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Διαδικτυακό σεμινάριο για τα Νέα Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022

Το Επιμελητήριο Αργολίδας προσκαλεί τα μέλη του στο Δωρεάν online σεμινάριο Νέα Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λάμπρου-Αποστόλου: «Το έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου, η ενημέρωσή μας από την Περιφέρεια και τα κρίσιμα ερωτήματα»

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ,ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ. Αγαπητοί δημότες και συνδημότισσες, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου απευθυνθήκαμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show