prooptiki@msn.com

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣΠραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 26η και τη Δευτέρα 27η Ιουλίου 2009 το Eτήσιο Κοινοτικό Πανηγύρι της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων, στο ΒΔ Λονδίνο.
Πολλοί ήταν οι προσκυνητές που έσπευσαν να τιμήσουν την ιερή μνήμη του Προστάτη της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος του Ιαματικού. Tην παραμονή της Εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, Κυριακή 26η Ιουλίου, τελέσθηκε το πρωΐ Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης στην Ελλάδα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε στους Κοινοτικούς χώρους το καθιερωμένο Πανηγύρι. Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και οι Κυρίες της Κοινότητας είχαν ετοιμάσει σουβλάκια, λουκουμάδες, και πολλά άλλα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά, προς τέρψη των πολλών μελών και φίλων της Κοινότητας, που είχαν προσέλθει για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Παντελεήμονος στη ζωή, τις οικογένειες και τα έργα τους. Το Πανηγύρι διανθίζονταν και από ωραία ελληνική μουσική, την οποία έπαιζε η ορχήστρα των Γιώργου Γρηγορίου και Νίκου Σαββίδη.
Το βράδυ της Κυριακής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου και συμμετεχόντων κληρικών και πλήθους λαϊκών προσκυνητών. Μετά το πέρας της Ιερής Ακολουθίας οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας προσέφεραν στους προσκυνητές κέρασμα.
Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 27η Ιουλίου, τελέσθηκε το πρωΐ Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Κυανέων κ. Χρυσοστόμου. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν και αρκετοί προσκεκλημένοι, όπως μέλη του Ιερού Κλήρου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Ευάγγελος Σάββα, η Δήμαρχος του Ealing Cllr. Barbara Γερολέμου, ο Δήμαρχος του Enfield Cllr. Ελευθέριος Σάββα, ο Αντιδήμαρχος του Harrow, εκπρόσωπος του Δημάρχου του Brent, εκπρόσωποι της τοπικής Αγγλικανικής Ενορίας της Παναγίας, καθώς και αρκετοί Ομογενειακοί παράγοντες (Πρόεδροι Κοινοτήτων, Συλλόγων κ.λ.π.).
Το μεσημέρι της Εορτής του Αγ. Παντελεήμονος ο εορτάζων Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους δεξιώθηκε τους καλεσμένους στην Κοινοτική Αίθουσα.
Ανέγερση νέου Ιερού Ναού

Ξεκίνησαν, από την 21η Ιουλίου τ.έ., με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανέγερσης του νέου βυζαντινού Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος. Σε πρώτη φάση γίνονται πολλών ειδών προετοιμασίες. Τη Δευτέρα 3η Αυγούστου θα ξεκινήσει η κατεδάφιση του υπάρχοντος (πρώην Αγγλικανικού) Ναού και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η οικοδόμηση του νέου.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Παντελεήμονος, έκανε τις παρακάτω ανακοινώσεις:
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Ο μαραθώνιος μετ’ εμποδίων προς την αφετηρία ενάρξεως του έργου ανοικοδομήσεως του Ιερού μας Ναού αφιερωμένου εις τον Άγιον και Ιαματικόν Παντελεήμονα έφθασε επι τέλους αισιοδόξως εις το τέρμα. Την 3η Αυγούστου 2009 παραδίδεται εις τον εργολάβον ο υφιστάμενος Ναός προς κατεδάφιση.
Η καινούρια μας Αίθουσα γίνεται ο μόνιμος και αποκλειστικός χώρος τελέσεως όλων των Θείων Μυστηρίων μέχρι της αποπερατώσεως του έργου.
Η προγραμματισμένη περάτωση της πρώτης φάσης έχει υπολογισθεί τον Μάρτιο 2010 και θα στοιχίσει £1,360,000. Θα ακολουθήσουν, ελπίζουμε, η δεύτερη και τρίτη φάση αμέσως μετά.
Για την πρώτη φάση τα χρήματα υπάρχουν από την επικείμενη πώληση των σπιτιών 7, 9, 10 και 11 Winckley Close και 310 Kenton Road και από τα διαθέσιμα χρήματα σήμερα, προϊόν των δικών σας προσφορών.
Υπενθυμίζουμε ότι ήταν πάντοτε και παραμένει η πάγια τοποθέτηση της Κεντρικής Επιτροπής ότι κάθε στάδιο προς υλοποίηση του έργου θα αρχίζει μόνον εάν και όταν υπάρχει εκ των προτέρων η εξασφάλιση της οικονομικής πτυχής.
Είναι στόχος μας λοιπόν, μέχρι το πέρας της πρώτης φάσης, τον Μάρτιο 2010, να έχουμε μαζέψει μέσα από ερανικές εκδηλώσεις και τις ευγενείς προσφορές όλων των πιστών, τα υπόλοιπα χρήματα, που υπολογίζουμε σήμερα να ανέλθουν στο ποσό των £800,000. Αυτό θα εξασφαλίσει την συνέχιση του έργου μέχρι αποπερατώσεώς του χωρίς διακοπή.
Προς τούτο οι έντυπες υποσχετικές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για ένα πιο σίγουρο oικονομικό προγραμματισμό για την αποπεράτωση του όλου έργου. Όσοι θέλετε, θα μας ήταν μεγάλη βοήθεια στον προγραμματισμό μας αν συμπληρώνατε αυτό το έντυπο της υποσχετικής, γρηγορότερα παρά αργότερα, αρχίζοντας από σήμερα.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι δωρεές και εισφορές των πιστών μέχρι σήμερα μας συγκινούν, γιατί στηρίζουν αποφασιστικά και γενναιόδωρα το ιερό τούτο έργο. Δικό σας έργο που εσείς επιτελείτε, δικές σας παρακαταθήκες για τις επόμενες γενεές. Ας παραδώσουμε στις επόμενες γενεές έστω και ένα κλάσμα από όσα εμείς παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Είναι καθήκον όλων.
Ευχαριστούμε όλους εσάς για την μέχρι τώρα στήριξή σας και ευελπιστούμε στην συνέχεια αυτής, μέχρι την αποπεράτωση του έργου με την βοήθεια του προστάτου μας Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού αλλά και του Πανάγαθου Θεού.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μαραθώνιος Ναυπλίου 23: Το απολογιστικό Βίντεο και τα Ρεκόρ του Μαραθωνίου

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου έδωσε στην δημοσιότητα το Επίσημο Βίντεο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Μαραθωνίου Ναυπλίου που έγινε στην σκιά του τραγικού σιδηροδρομικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκινούν οι εορτασμοί του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου-Το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαντζούνης: «Σε εξέλιξη η τοποθέτηση υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας»

Ολοκληρώνονται οι εργασίες τοποθέτησης υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη, που αναφέρει τα εξής: “Σε εξέλιξη είναι η τοποθέτηση, ανοιχτών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »