prooptiki@msn.com

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

Η 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ,  στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα, κατ΄ εφαρμογή:

Της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400/12-9-2021 (ΦΕΚ Β’ 4206) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου
2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00.»
α. Διαδικασία ελέγχου :
Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, κατά σειρά κατάθεσης.
 
β. Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
ΘΕΜΑTA ΕΔΡΑΣ
Επικύρωση των πρακτικών της 12ης έως και 14ης / 2021 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Β’ τριμήνου 2021.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ορισμός εκπροσώπου στη νέα Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
Έγκριση Εκτροπής – Διακοπής Κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό “Τρίπολης – Σπάρτης” με σκοπό την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
Έγκριση Εκτροπής – Διακοπής Κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό “Λεωνίδιο – Τσιτάλια” με σκοπό την εκτέλεση εργασιών άρσης επικινδυνότητας λόγω πτώσης βράχων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
Έγκριση παράτασης των παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τον καθαρισμό των Υπηρεσιών  της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας καθώς και των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας για το χρονικό διάστημα από 01/06/2021 έως 30/06/2021 
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Εκπροσώπηση της ΠΕ Αργολίδας στις τραπεζικές συναλλαγές, καθορισμός του είδους των συναλλαγών, ορισμός υπαλλήλων για την υπογραφή επιταγών και χρηματικών εντολών, έγκριση εξουσιοδότησης για τη σύνδεση στην ειδική εφαρμογή ΔΙΑΣ portal.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαλτέζος
Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων, συνολικής έκτασης 131.795,17 τ.μ. που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση επ. οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες νομού Αργολίδας» στην Κτηματική Περιφέρεια του Δήμου Άργους Μυκηνών ΠΕ Αργολίδας και του Δήμου Νεμέας ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαλτέζος
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας και διάνοιξη οδού πρόσβασης» της εταιρείας VODAFON – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε. με την από κοινού χρήση με την εταιρεία WIND, με κωδική ονομασία θέσης «ΤΟΛΟ – 1002922» στη θέση «πλησίον ΧΥΤΑ Τολού» της ΔΚ Τολού Δ. Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης
ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (που αναφέρονται στο άρθρο 52 Ν.2696/1999, όπως αντικαθίσταται με το άρθρο 48 του Ν.4314/2014, παρ. 9) σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΓΚΑ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης
Έγκριση θέσπισης πάγιου χορηγήματος καθαριότητας για τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΠΕ Κορινθίας, από 01-10-2021 έως 31-12-2021 ή έως την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεση της σχετικής σύμβασης καθαριότητας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:  Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα
ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΔΛ ΚΟΡΩΝΗΣ» στην περιοχή ΓΚΟΡΤΖΟΓΛΙ ΤΚ Χαροκοπίου ΔΕ Κορώνης Δήμου Πύλου – Νέστορος.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας και διάνοιξη οδού πρόσβασης» της εταιρείας VODAFON – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. με κωδική ονομασία θέσης «ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – 1006322» στη θέση «Καριούτα» της ΤΚ Ξηροκαμπίου Δ. Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Καπέλιος
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Βελτίωση 1ης Ε.Ο. Καλαμάτας – Αγ. Νικόλαος Μάνης (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου) στη ΔΕ Αβίας, του Δ. Δυτικής Μάνης της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΣΚΑΝΤΖΟΣ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκε η έγκριση και κατανομή πόρων του Leader, ύψους 236 εκατ. Ευρώ Στα 14,970.000 ευρώ οι πιστώσεις για την Πελοπόννησο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης και κατανομής πόρων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Σιάτος : Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι της Πελοποννήσου

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου αναφέρεται ο Γιάννης Σιάτος νεοκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Πρώτα η Πελοπόννησος του γιατρού Μανώλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Θεατρική Ομάδα της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Κρανιδίου και το «Προσωπείο» στον Πολυχώρο ARTίκι στις 1,2,3/12

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες των παιδιών! Μπράβο παιδιά!! Η Θεατρική Ομάδα της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Κρανιδίου, με την υποστήριξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »