prooptiki@msn.com

Δήμος Ερμιονίδας: Διευκρινήσεις για την αποψίλωση – καθαρισμό & αποκομιδή Δημοτικού Σταδίου Κρανιδίου

Σε διευκρινήσεις για την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, με μοναδικό θέμα την «Ανάθεση υπηρεσίας για την αποψίλωση – καθαρισμό & αποκομιδή Δημοτικού Σταδίου Κρανιδίου» προχώρησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δαμιανός Νάκος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά, ο κ. Νάκος αναφέρει:
«Η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, με μοναδικό θέμα την «Ανάθεση υπηρεσίας για την αποψίλωση – καθαρισμό & αποκομιδή Δημοτικού Σταδίου Κρανιδίου» δημιούργησε μεγάλο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απαράδεκτες υπόνοιες, δυστυχώς ορισμένων κύκλων, … περί σκανδάλων και άλλων σκοπιμοτήτων.
Επειδή ο καθαρισμός των γηπέδων είναι ένα θέμα μόνιμο και επαναλαμβανόμενο, το οποίο έρχεται συχνά στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των οργάνων του Δήμου, και το κόστος της συγκεκριμένης εργασίας είναι χαμηλό, μόνο ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών παράλληλα με κάποια άλλη εκτέλεση έργου μπορεί να  παρουσιάσει το θέμα ως κατεπείγον.
Επί του προκειμένου, σήμερα Παρασκευή 14.05.2021 αναμένεται η εταιρεία η οποία ανέλαβε να κάνει τις διαγραμμίσεις στον τάπητα του γηπέδου, και είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο τάπητας να είναι πεντακάθαρος και να έχει καθαριστεί άμεσα.
Επίσης, τηλεφωνικώς, ο Σύλλογος «Δρύοπες» αιτήθηκε άμεσο καθαρισμό του γηπέδου, διότι  ο χώρος ήταν γεμάτος χορτάρια και η προπόνηση των παιδιών δεν μπορούσε να γίνει.
Λόγω της διορίας (14.05.2021) επικοινωνήσαμε πρώτα με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου που είχε άλλες επείγουσες υποχρεώσεις, και κατόπιν με ιδιώτη που είχε προηγούμενη φορά αναλάβει με εθελοντική εργασία τον καθαρισμό αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούμε να αναλάβει τον καθαρισμό. 
Παράλληλα, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρανιδίου κ. Αντώνιοζα, που μας είχε προτείνει όποτε χρειαστούμε βοήθεια να τον ενημερώσουμε. Ο ίδιος προσφέρθηκε με ίδια μέσα να κοπούν τα χορτάρια στο γήπεδο, το περασμένο Σάββατο. Δυστυχώς όμως οι εργάτες δεν ολοκλήρωσαν την εργασία όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα η κατάσταση του γηπέδου να γίνει ακόμη χειρότερη, όπως διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου. Εκτάκτως, οι εργάτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου καθάρισαν μέρος από χορτάρια και πέτρες που είχαν μείνει πάνω στον τάπητα, αλλά παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό για τις εργασίες διαγράμμισης. 
Αφού δεν επετεύχθη λύση, προχωρήσαμε σε λήψη 2 προσφορών για την εκτέλεση του έργου, αλλά και για να πραγματοποιηθούν εργασίες εκτός γηπέδου όπως κλάδεμα δέντρων, θάμνων, χορταριών και καθαρισμό των σκουπιδιών. Αποφασίσαμε λοιπόν να προχωρήσουμε στην ανάθεση της εργασίας με βάση την οικονομικότερη εκ των δύο προσφορών που λάβαμε, έτσι ώστε να καθαριστεί πολύ καλά το γήπεδο για να είναι έτοιμο την Παρασκευή και η εταιρεία να κάνει σωστά τη δουλειά της για τη διαγράμμιση του τερέν. Όπως θα δείτε έχει γίνει άριστη δουλειά και αποτέλεσμα. Το γήπεδο είναι στην καλύτερη κατάσταση που το έχουμε δει ποτέ, τουλάχιστον σε θέμα καθαριότητας και ασφάλειας των αθλούμενων.
Επί του διαδικαστικού, λήφθηκαν 2 προσφορές και συγκλήθηκε Συμβούλιο Δ.Σ.. Το Συμβούλιο έγινε ώστε να εκτελεστούν εργασίες επιπλέον καθαρισμού όπως περιβάλλοντος χώρου κ.λπ., με στόχο την εξυπηρέτηση του κόσμου που χρησιμοποιεί αυτό το γήπεδο και  την καλή εμφάνισή του.
Δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία, δεν υπάρχουν σκοτεινές προθέσεις, πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν σκάνδαλα. Σε περιορισμένο χρόνο και με τεχνικές δυσκολίες, προσπαθήσαμε να έχουμε το απαιτούμενο σωστό αποτέλεσμα. Η ρίψη ευθυνών χωρίς πλήρη ενημέρωση δεν είναι πάντα επιτυχής.
Προσπαθούμε για το καλύτερο του γηπέδου και για αυτούς που χρησιμοποιούν το γήπεδο και μόνο!»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ψήφισμα του Εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου για τον θάνατο του Γιώργου Νταβέλη

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Βερδελής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου , κατόπιν της αναγγελίας του θανάτου του Γιώργου Νταβέλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μια μαγική βραδιά πρόσφερε η δημοτική χορωδία Επιδαύρου στο λιμάνι της Νέας Επιδαύρου

Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Επιδαύρου “Η Πιάδα” και ο Δήμος Επιδαύρου, με την ευκαιρία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πνεύμονας πρασίνου για αναψυχή και θέαμα στο Νότιο Τμήμα του Άργους! Ασταμάτητος Καμπόσος συνεχίζει να παραδίδει έργα!

Το σημερινό Νότιο τμήμα του Άργους επέλεξε ο Δήμαρχος Καμπόσος για την δημιουργία του μεγάλου πάρκου που θα δώσει ανάσες στην περιοχή και μια αναβάθμιση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επενδύσεις και έργα στην Ερμιονίδα αντικείμενο των αυτοψιών της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την Αργολίδα το πρωί σήμερα, Τρίτη 9 Αυγούστου, συνοδεύοντας την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη η οποία διενήργησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Δειλός, αμήχανος και ανεύθυνος ο Κ. Μητσοτάκης άφησε αναπάντητα όλα τα ερωτήματα για τις υποκλοπές»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »