Αισιοδοξία για τα Βιολογικά προϊόντα στην Αργολίδα

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα που καταγράφεται στον χώρο των Βιολογικών προϊόντων για την Αργολίδα ένα μεγάλο κομμάτι των εξαγωγών εσπεριδοειδών γίνεται από την  ANYFION GREECE AE. Ο Βαγγέλης Κυριάκου επιθεωρητής Βιολογικών προϊόντων δήλωσε : « Τα βιολογικά εσπεριδοειδή ξεκίνησαν πιο σταθερά από  ότι τα συμβατικά και έτσι προχωράνε μέχρι τώρα Οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί είναι από 0,30 έως 0,35 για τα πορτοκάλια ενώ για τα μανταρίνια έχουν διαμορφωθεί από 045 εως 050. Σε ότι αφορά τις εξαγόμενες ποσότητες βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά .» Η ANYFION εξάγει προιόντα στην Ελβετία και στην Γερμανία και όπως δηλώνει ο Βαγγέλης Κυριάκου : « το διαδικτυακό εμπόριο προχωρά με φυσιολογικούς ρυθμούς χωρίς να επηρεασθεί σημαντικά από τον κοροναιό και παρουσιάζει μία άνοδο φυσιολογική Τα προϊόντα μας βρίσκουν αγορές χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της ποιότητας και έτσι φέτος κάναμε και εξαγωγές λοτών των οποίων η τιμή διαμορφώθηκε στο 1 ευρώ περίπου και του χρόνου θα κάνουμε πιο οργανωμένη προσπάθεια.»

Σε ότι αφορά τις εξαγωγές των βιολογικών προϊόντων ο Γεωπόνος Βαγγέλης Κυριάκου είναι κατηγορηματικός : « τα βιολογικά προϊόντα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά του εξωτερικού αφού οι καταναλωτές που τα επιλέγουν γνωρίζουν τι θέλουν. Καλλιεργητικά όλα δείχνουν μία μεγάλη αύξηση της καλλιέργειας και κατ επέκταση της παραγωγής στην Αργολίδα όπου το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.»    
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Οι δράσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ναυπλίου κατά των συγχωνεύσεων-Συγκέντρωση την Τετάρτη στο ΕΚΝ

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο θέμα της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού. Από την ημέρα που έγινε γνωστό το σχέδιο νόμου που αφορά τις Δ.Ε.Υ.Α. σε όλη τη χώρα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαθητές του Νηπιαγωγείου Κεφαλαρίου επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο

Γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα το γραφείο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου, εχθές 17 Μαρτίου, όταν τον επισκέφθηκαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Κεφαλαρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »