prooptiki@msn.com

Με τροπολογία ο Λιβανός δίνει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

 

Λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων δίνει με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Ανταποκρινόμενος σε αίτημα των ΟΕΒ όλης της χώρας ο κ. Λιβανός με τη συγκεκριμένη τροπολογία που περιλαμβάνεται σε νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών  «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων», δίνει λύση στα διοικητικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την αδυναμία σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων λόγω παράτασης των μέτρων για αποφυγή της πανδημίας.
Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στον οικείο Περιφερειάρχη να παρατείνει τη θητεία των υφισταμένων ΔΣ από την ημερομηνία λήξης της μέχρι την ανάδειξη των νέων ΔΣ και το αργότερο έως την 30η.6.2021. Η διάρκεια της παράτασης της θητείας των ΔΣ δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των δύο (2) μηνών, με δυνατότητα εκ νέου παράτασης, αν εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.
Επίσης με την τροπολογία προβλέπεται ότι η λήψη της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για την έγκριση του προϋπολογισμού του Τ.Ο.Ε.Β. μπορεί να λάβει χώρα είτε δια περιφοράς είτε δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.
Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα να καταστήσουν προβληματική τη λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και την αδυναμία έγκρισης των προϋπολογισμών τους.
Η ρύθμιση που έφερε στη Βουλή και αναμένεται να εγκριθεί την Τρίτη στη Βουλή, προβλέπει:
1. Η θητεία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.), εφόσον έχει λήξει ή λήγει κατά την περίοδο από 3.11.2020 έως 31.5.2021, ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τα οποία δεν επιτρέπουν την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών και των λοιπών διαδικασιών για την ανάδειξη νέων ΔΣ και στο μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί αρχαιρεσίες, δύναται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη να παραταθεί από την ημερομηνία λήξης της μέχρι την ανάδειξη των νέων ΔΣ και το αργότερο έως την 30η 6.2021. Η διάρκεια της παράτασης της θητείας των ΔΣ δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των δύο (2) μηνών, με δυνατότητα εκ νέου παράτασης, αν εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα του πρώτου εδαφίου. Οι Ο.Ε.Β. και οι εποπτεύουσες υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας μεριμνούν αμελλητί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης νέων ΔΣ, όταν είναι δυνατή η ασφαλής πραγματοποίησή τους βάσει των υφιστάμενων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού COVID- 19. Με την ανάδειξη των νέων ΔΣ λήγει αυτοδικαίως η παραταθείσα θητεία των ΔΣ του πρώτου εδαφίου.
2. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, τα οποία δεν επιτρέπουν την ασφαλή πραγματοποίηση της τακτικής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) σύμφωνα με το άρθρο 20 του από 13.9.1959 β.δ. (Α ́ 243), η λήψη της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για την έγκριση του προϋπολογισμού του Τ.Ο.Ε.Β. μπορεί να λάβει χώρα είτε δια περιφοράς είτε δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δύναται να καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος και, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να παρατείνονται οι προθεσμίες και να τροποποιούνται οι ημερομηνίες του παρόντος
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1956: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σχηματίζει την πρώτη του κυβέρνηση που προήλθε από εκλογές

1504: Στην Τζαμάικα, ο Χριστόφορος Κολόμβος, γνωρίζοντας ότι θα γίνει έκλειψη Σελήνης, χρησιμοποιεί τη γνώση του για να πείσει τους ιθαγενείς να του παράσχουν προμήθειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το κολυμβητήριο Ναυπλίου επισκέφθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕ

Το κολυμβητήριο Ναυπλίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος με τον γενικό διευθυντή της ΚΟΕ κ. Γιώργο Χριστοφοράτο. Οι εκπρόσωποι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού για την απώλεια του Χρήστου Κωστούρου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός εξέφρασε την θλίψη του, καθώς και τη βαθιά του συγκίνηση για την απώλεια του Χρήστου Κωστούρου, σημειώνοντας ότι: «Αποχαιρετούμε με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Γεωργίου Παγώνη

Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας πληροφορήθηκε την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου, Γεωργίου Παγώνη. Προσέφερε τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »