Προνόμια εμβολιασμένων: Οι νέες αποφάσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα

Νέες αποφάσεις για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, μετά Κάρτα Ελευθερίας ύψους 150 ευρώ για τους νέους.

Εξάλλου, την είδηση προανήγγειλε από χθες, η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι δηλαδή «τις επόμενες ώρες αναμένονται ανακοινώσεις για διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την εξειδίκευση των μέτρων.
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θα παρουσιαστεί το σχέδιο για το τι θα ισχύει για τους κλειστούς χώρους (με εξαίρεση τα νυχτερινά κέντρα), δηλ. καφέ, εστιατόρια όσον αφορά στους εμβολιασμένους και μη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώνουν σε ειδική πλατφόρμα αν θα είναι οι εσωτερικοί χώροι τους covid- free ή θα δέχονται εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Όσες επιχειρήσεις δέχονται και ανεμβολίαστους, θα έχουν πληρότητα 50% ενώ οι υπόλοιπες 80%.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες στην είσοδο του καταστήματος θα δείχνουν μέσω εφαρμογής στο κινητό τους το QR code, η εγκυρότητα του οποίου θα διασταυρώνεται από τον υπεύθυνο του εστιατορίου ή του μπαρ. Στα λεγόμενα μεικτά καταστήματα εστίασης στα οποία θα μπορούν να βρίσκονται εμβολιασμένοι και μη, στους εσωτερικούς χώρους τους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο θα πρέπει να έχουν στη διάθεση τους αρνητικό self -test.
Τα μέτρα ενδέχεται να εφαρμοστούν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΥΑΑΡ-Μ: Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης της Τ.Κ. Προσύμνης

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Τ.Κ Προσύμνης, κατανοεί πλήρως την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί από τα σοβαρά προβλήματα στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Όλα τα είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Εκτός από το πιο σημαντικό: τη διαφάνεια

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είχε απ’ όλα. Θέματα, εισηγήσεις, αριθμούς, αποφάσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Είχε όμως ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που δεν μπορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

50 χρόνια από το απολυτήριο θα συναντηθούν και πάλι οι απόφοιτοι 1976 του Γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου

Πριν πενήντα (!) ακριβώς χρόνια , καλοκαίρι όπως τώρα, κάποια πιτσιρίκια της εποχής αποχαιρετούσαν τα μαθητικά θρανία του γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου κι άνοιγαν τα ..φτερά τους για τη ζωή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »