Συνεργασία Περιφέρειας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ

Τα επιτυχημένα παραδείγματα της Ολλανδία και του Ισραήλ στον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο προκειμένου η γεωργία στη χώρα μας -και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικότερα- να έχει την εξέλιξη που πρέπει.

Αυτό συμφώνησαν, στη συνάντηση που είχαν σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Κίντζιο και εκπροσώπους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με θέμα την εισαγωγή της γεωργίας της πατρίδας μας στην ψηφιακή εποχή.
Η εν λόγω προσπάθεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του φορέα Agribator, θα γίνει με την υποστήριξη τόσο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και του ΕΜΠ.
Οπως τονίστηκε, οι πρώτοι στόχοι που έχουν τεθεί από τον Agribator για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ανάπτυξη της υλικοτεχνικής υποδομής, η ανάπτυξη των πρώτων καινοτόμων προϊόντων και η συνεισφορά στην βιοκυκλική δράση “από το χωράφι στο ράφι”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κατέρρευσε η ιστορική τοιχογραφία με τα δελφίνια στο Ανάκτορο της Κνωσού – Οργή για την εγκατάλειψη του μνημείου

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του μινωικού πολιτισμού, ένα σοβαρό περιστατικό ήρθε να αναδείξει τις χρόνιες αδυναμίες στη συντήρηση αρχαιολογικών χώρων. Τμήμα της γνωστής τοιχογραφίας με τα δελφίνια,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων ότι από Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 και ώρα 12.30 μ.μ. έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »