prooptiki@msn.com

ΜΕΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΕΠΟΧΗ …Γράφει ο Πατέρας Διονύσιος Ταμπάκης

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ του κορονοϊού εκτοξεύθηκε το άγχος και οι διαταραχές που το συνοδεύουν. Έτσι μετά κορονοϊού εποχής θα πρέπει οι ψυχολόγοι να αντιμετωπίσουν πληθώρα νευρώσεων και εμμονών, φοβιών και άλλων.
Μία όμως εμμονή που σίγουρα θα κατακτήσει τους περισσοτέρους ανθρώπους θα είναι η
μικροβιοφοβία. Τα επαναλαμβανόμενα μέτρα που σήμερα παίρνουμε -και καλά κάνουμε-για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, θα οδηγήσουν πολλούς σε μία εμμονή και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που θα δημιουργεί όλο σενάρια τρόμου μπροστά σε κάθε απειλή μικροβίου,βακτηρίου,ιου…
Έτσι θα κάνουμε τον βίο μας αβίωτο, θα περιορίσουμε  σημαντικά την ζωή μας,θα απομονωθούμε  κοινωνικά  και θα βλέπουμε παντού εφιάλτες .
Θυμάμαι κάποιον κύριο που  του είχε δώσει ένας φίλος του να πιει νερό από ένα καθαρό ποτήρι. Παρά ταύτα όμως δεν ήπιε διότι πριν του δώσει είχε χύσει λίγο νερό στον δρόμο. Έτσι φοβήθηκε ότι το νερό έκανε ένωση με το δρόμο και τα βακτήρια από την άσφαλτο ανεβήκανε στο μπουκάλι.
Κάποιοι ακόμη δεν κάθονται στην λεκάνη του σπιτιού τους. Άλλος όταν τρώει δεν σηκώνει το κινητό διότι είναι  φορέας μικροβίων, άλλος πάλι όταν πηγαίνει στην ταβέρνα πιάνει με χαρτοπετσέτα την αλατιέρα. Ειδικά στις δημόσιες τουαλέτες πέφτει  μεγάλη  επιστήμη και ο αγκώνας δίνει και παίρνει στο άνοιγμα πορτών και βρύσεων. Για πάτημα καζανακίου ούτε λόγος και αν χρειαστεί χαρτί τουαλέτας τότε παίρνουμε την καρδιά του μαρουλιού διότι το αρχικό χαρτί  είναι μολυσμένο!
 Κάποια  άλλη σαν  περνά από το στενό που εκείνη την στιγμή μία  νοικοκυρά τινάζει  από το μπαλκόνι  τις κουβέρτες αλλάζει δρόμο ή όταν πηγαίνει στην Εκκλησία παίρνει το αντίδωρο με χαρτοπετσέτα … 
Κάποτε σε επίσκεψη σε κάποιο Μοναστήρι ένας μικροβιοφοβικός κύριος καθόταν δίπλα στον Γέροντα που λόγω χειμώνος έβηχε συχνά πάνω στον λόγο του. Για να μην βάζει από ευγένεια το χέρι μπροστά στον καφέ του ,όποτε έβηχε ο Γέροντας κανόνιζε αυτομάτως να σηκώνει το φλιτζάνι και να πίνει από μία γουλιά. Έτσι κάθε γκουχ και γουλιά!
Τα διαβάζουμε και γελάμε τώρα μα σε λίγο η παθολογική φοβία στην μόλυνση θα γίνει  ο μόνιμος εφιάλτης που θα καταδυναστεύσει την ζωή και την ηρεμία μας.
Όμως όπως λέει ο Κύριός μας ˑ
«οὐ τὸ εἰσερχόμενον εἰς τὸ στόμα κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον, ἀλλὰ τὸ ἐκπορευόμενον»
(Ματθ.ιε-11  )

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδας με τίτλο “Φυλακισμένος ήλιος” (Οδοιπορικό στα Γκουλάγκ)

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου διοργανώνουν ομιλία με τίτλο: « Φυλακισμένος ήλιος (Οδοιπορικό στα Γκουλάγκ). Η εκδήλωση με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη

238: Ο Γορδιανός Α’ και ο γιος του, Γορδιανός Β’, ανακηρύσσονται Ρωμαίοι αυτοκράτορες. 1622: Ινδιάνοι σκοτώνουν στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια 347 Άγγλους αποίκους, το ένα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »