prooptiki@msn.com

Υπερκομματική στήριξη στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας και στο αίτημα για τους Μυκηναϊκούς Τάφους -Ανδριανός-Γκιόλας και Πουλάς πιέζουν την Μενδώνη

 

Υπερκομματική ήταν τελικά η στήριξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Αργολίδας στο Κοινοβούλιο στο αίτημα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας για το έργο που αφορά την προστασία και ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου Ο Γιάννης Ανδριανός ,ο Γιάννης Γκιόλας και ο Ανδρέας Πουλάς σε μία ένδειξη συμπαράστασης κατέθεσαν ερωτήσεις-αναφορές και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού .Συγκεκριμένα :

Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη με θέμα έγγραφο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Με το έγγραφο επισημαίνεται η ανάγκη της έγκαιρης εξέτασης των τευχών μελετών που έχει υποβάλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προστασία και ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου ώστε να προχωρήσει το έργο δεδομένου του ότι η σχετική Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε στις 3/7/2019 μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού λήγει στις 2/7/2021 χωρίς δυνατότητα νέας παράτασης.

Γκιόλας 

Αναφορά προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υπέβαλε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας με θέμα:«Να ενταχθεί άμεσα προς εξέταση το θέμα της ανάδειξης και προστασίας των Μυκηναϊκών τάφων στο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου»

 Όπως αναφέρει:

Καθυστερούν αδικαιολόγητα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ενταχθεί το έργο τηςπροστασίας και ανάδειξης των Μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου όπου ανεγέρθηκε πρόσφατατο κτίριο του Συσσιτίου στην Ευαγγελίστρια.

Με αφορμή επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ι.Μ. Ευαγγελίστριας στην οποία αναγράφεται λεπτομερώς η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία  ως προς το θέμα που έχει δημιουργηθεί, διαπιστώνεται ότι  ο κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία ένταξης του έργου σε Πρόγραμμα λόγω της αδράνειας που επιδεικνύει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανάδειξη και η προστασία των Μυκηναϊκών τάφων αποτελεί ένα έργο που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον στην περιοχή αλλά αποτελεί και ένδειξη σεβασμού προς την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Eπισημαίνεται ότι, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του  Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου»  που είχε υπογραφεί στις 3-7-2019, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα για άγνωστους λόγους.

Πουλάς

Αναφορά του Ανδρέα Πουλά στη Βουλή για τους Μυκηναϊκούς Τάφους στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς με την οποία ζητά την άμεση υλοποίηση του έργου για την Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου επισυνάπτοντας την σχετική ανοικτή επιστολή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Σας καταθέτω ανοικτή επιστολή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην οποία αναφέρεται το ζήτημα της προστασίας και της ανάδειξης των Μυκηναϊκών Τάφων που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή στις 3-7-2019 υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου» η οποία έληγε στις 2-7-2021. Δυστυχώς η υλοποίησή της δεν προχώρησε και στη συνέχεια υπογράφηκε παράταση της Προγραμματική Σύμβασης για ένα επιπλέον έτος.

Όμως όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή και η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης λήγει σε περίπου 6 μήνες και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί το έργο, αφού θα απενταχθεί από την υπάρχουσα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η ανάδειξη και προστασία των Μυκηναϊκών Τάφων  θα παραπεμφθεί στις καλένδες με ορατό τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ψήφισμα του Εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου για τον θάνατο του Γιώργου Νταβέλη

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Βερδελής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου , κατόπιν της αναγγελίας του θανάτου του Γιώργου Νταβέλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αιφνιδιαστική παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Νίκα με ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την περιοχή της Μεγαλόπολης

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με εκπρόσωπο ξένων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυκλικής οικονομίας. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Διάγγελμα υπεκφυγής ή προκήρυξη εκλογών από τον Κ. Μητσοτάκη μετά το σκάνδαλο παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη;»

Ερωτήματα θέτει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, αναφορικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για το θέμα της παρακολούθησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »