Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του Γιάννη Παλαιοκρασσά

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα ένα ιστορικό της στέλεχος, τον Γιάννη Παλαιοκρασσά.
Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1992 ενώ υπήρξε ο στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης της 17Ν  με ρουκέτα στην οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο LSE. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του συλλόγου των Ελλήνων Φοιτητών στο LSE, εργάστηκε στο Υπουργείο Συντονισμού και διατέλεσε οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Από το 1963 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος επιχειρήσεων. Διετέλεσε Υφυπουργός, αναπληρωτής Υπουργός και Υπουργός Συντονισμού από το 1977 ως το 1981. Ορίστηκε Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας το 1982, ενώ το 1993 ανέλαβε Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς ήταν ένας πολιτικός που συνδύαζε τη μαχητικότητα του ιδεολόγου και την αποτελεσματικότητα του τεχνοκράτη. Σε όλη του την πλούσια πορεία προσφοράς υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση τις ιδέες του, την παράταξη και την πατρίδα χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να λογαριάσει ποτέ το πολιτικό κόστος.
Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Αποτύπωση της Τοπικής Διαβούλευσης της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη για τον Νομό Αργολίδας»

Τα Επιμελητήρια διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη κάθε τόπου. Είναι θεσμικοί σύμβουλοι της πολιτείας και αποτελούν σημεία συγκέντρωσης σημαντικής πληροφορίας για

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαργέτας: Επιτακτική η ανάγκη για άμεσες ενέργειες στον πλημμυρισμένο κάμπο των Διδύμων

Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση με τα συσσωρευμένα νερά στον κάμπο των Διδύμων. Αυξάνουν διαρκώς οι κατοικίες που αντιμετωπίζουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »