Κλοπές καλωδίων & μετασχηματιστών, ένα θέμα ταμπού- Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Καραμπής –Μ.Τ.Σ./Τ.Κ. Ανυφίου

Τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τα κρούσματα των κλοπών, στα καλώδια ρεύματος των αντλητικών συστημάτων της περιοχής.
Είναι τόσο συχνά αυτά τα φαινόμενα; που ο αγρότης προτού της όποιας άλλης εργασίας του, κάθε πρωί επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις του ώστε να διαπιστώσει αν έχει γίνει θύμα της κατάστασης. Υπάρχουν δε πολίτες, οι
οποίοι έχουν πληγεί αρκετές φορές,μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λχ και 5 φορές μέσα σε 60 μέρες.
Η παραβατική αυτή κατάσταση,αποτελεί
μάστιγα, ενώ επιβαρύνειεκτός του κρατικούπροϋπολογισμού& εν γένει τις τοπικέςοικονομίεςκαι κάνω χρήση του πληθυντικού, διότι ως ενέργεια, είναι ικανή να καταστρέψει την παραγωγή, η οποία και αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και λειτουργίας της περιοχής.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί,το τισυμβαίνεισε κάποιον, από τη στιγμή που διαπιστώνει ότι έχειπέσειθύμακακόβουλωνενεργειών:αναφέρει το γεγονός στη ΔΕΗ, γίνεται μια υπηρεσιακή αυτοψία&κατόπιν,ακολουθεί μια περίοδοςαναμονής δια την επισκευή, η οποίαμπορεί να έχειδιάρκεια από 3 έως και 30 μέρες-η αναμονή αυτή, οφείλεται στην έλλειψη καλωδίων λόγω της πληθώρας των περιστατικών-ειδικά αυτή την εποχή, η αναμονήδιαρκείαπό 10 μέρες+.
Οιπολίτεςπλέον,βρίσκονται σε απόγνωση. Η απόγνωση αυτή,φαίνεται έκδηλη στις καθημερινές συζητήσεις στους καφενέδες περί αυτού το θέματος, ενώ η αγωνιά κορυφώνεται, όταν διαπιστώνουμε ως πολίτες,τη σιωπή που κυριαρχεί,τη γενικήαδράνεια από πλευράςπολιτείας, και κάθε άλλουυπεύθυνου. Εδώ έχουν θέση κάποια ερωτήματα:Ποιες οι τοποθετήσεις των ΟΤΑ στο συγκεκριμένο αυτό θέμα; ποιες οι πιέσεις οι οποίεςασκούνται ή ασκήθηκαν από μέρους των όσωνεκπροσωπούν (αγροτικοίσυνεταιρισμοί, ενώσειςαυτών και ομάδες) τον παραγωγό; Γιατί η ΔΕΗ δεν προμηθεύεται το κατάλληλο υλικό στις αποθήκες της; προκειμένου να γίνεται η άμεση επιδιόρθωση;
Φρονώ, ότι εκεί που έχει φτάσει το πράγμα, θα πρέπει η πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα προστασίας του παραγωγού-και δεν λέω αυστηρότερα; διότι η πολιτεία είναι φαινομενικά ανύπαρκτη. Θα πρέπει λοιπόν, αν υπάρχει οργανωμένο κράτος, να τιθασεύσει την μαφία του χαλκού-με τρόπους; ίσως ελέγχου της διάθεσης του μετάλλου.
Στην όλη αυτή κατάσταση; άπαντες έχουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, από αυτές δεν απαλλασσόμαστε ούτε οι πολίτες. Και το λέω αυτό με σιγουριά,διότι το θέμα με είχε απασχολήσει εντόνως καιείχαειδικά ασχοληθεί, ως πρόεδροςτης Τ.Κ. Ανυφίου,με το θέμα των κλοπώντων μετάλλων στη περιοχή. Είχα συγκαλέσει συνέλευση των κατοίκων,με καλεσμένουςτηνεισαγγελίαΝαυπλίου και τον διοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης Αργολίδας-από τους οποίους στη συνέλευσηπαρευρέθηκεμόνο ο δεύτερος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μας κοινοποιήθηκεμέσα από επίσημα στοιχεία, ότι ο πολίτης αν και έχειπέσειθύμακλοπής(μικρής η μεγάλης ΔΕΝ έχει σημασία) δεν έχειφτάσειέστω, στο στάδιοκαταγραφής του περιστατικού. Όλο αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, η περιοχή να φαίνεταιάνευπαραβατικότητας,πράγμα το οποίοσε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Θα πρέπειλοιπόν,άπαντες! να φτάνουμε στο στάδιο της καταγγελίας,τουλάχιστον! ώστε να αποδειχτεί το μέγεθος του προβλήματος και αναλόγως να ληφθούν τα κατάλληλαμέτραπρόληψης ή καταστολής. Πάραυτα, η Τ.Κ. Ανυφίουέχειμεριμνήσει, ώστε να καλύψει τα κενά τα οποία δημιουργούνται από τιςδικαιολογημένεςφοβίες του πολίτη στο να συγκρουστεί με τη ‘’μαφία’’, και έχειζητήσει τη συγκρότηση ΤΣΠΠ (τοπικό συμβούλιο πρόληψης της παραβατικότητας) πράγμα το οποίο, κακώς! ο δήμοςΝαυπλιέωνέχειαμελήσει να εκτελέσει.
Φρονώ, ότι ο πολίτης ίσως να πρέπει να στραφεί δικαστικά κατά της ΔΕΗ-τόσο για τη καθυστέρηση τέλεσης των εργασιών, όσο και για τα διαφυγόντα κέρδη από την απώλεια εισοδήματος, φυτικού κεφαλαίου κ.α. Δεν μπορεί ο πολίτης να είναι πάντα στο στόχαστρο-να βάλλεται από τις μνημονιακές πολιτικές οι οποίες τον έχουν εξουθενώσει οικονομικά, οι οποίες είναι τα βασικά αίτια της αναπηρίας πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, και η ΔΕΗ από πλευρά τηςνα έρχεται ευκόλως, και να κόβει το ρεύμα σε οικογένειες.Ενώ στον αντίποδα; βλέπουμετην υπεύθυνη ΔΕΗ,με τις σοβαρές της ευθύνες,να είναι υπό καθεστώς προστασίας.

                Μ.Τ.Σ./Τ.Π της Τ.Κ. Ανυφίου
ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΚΑΡΑΜΠΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ για ασφαλέστερους δρόμους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Mοναδική βιωματική εμπειρία για παιδιά στον ιστορικό χώρο της Πυραμίδας Ελληνικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου, η εκδήλωση με τίτλο «Στα ίχνη της “Πυραμίδας”: Ένα ταξίδι στο Χρόνο και την Παράδοση»,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΛΣΤΑΤ: Οι τουριστικές περιοχές κρατάνε όρθια την οικοδομή στην Αργολίδα – Της Γιούλας Λαπαθιώτη (πίνακες)

Αργολίδα: Δεύτερη δύναμη στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2025-Οικοδομική ανάκαμψη σε Ερμιονίδα και Ναύπλιο, στασιμότητα στο Άργος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »