prooptiki@msn.com

Βαμβακού: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Νοέμβριο (με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος)

Καινοτομία & πολιτισμός, τεχνολογία & φύση τον Νοέμβριο στον Πάρνωνα

Ο προτελευταίος μήνας του έτους, αλλά και ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Έφτασε η εποχή του χρόνου, όπου παλιά οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών άφηναν τα βουνά και κατευθύνονταν προς τα «χειμαδιά». Η Vamvakou Revival, όμως, σας καλεί να πάρετε τα βουνά και να επισκεφθείτε το υπέροχο όρος Πάρνωνα, συμμετέχοντας σε μια σειρά από φθινοπωρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαί-σιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κρασί και φαγητό, δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες από το παρελθόν. Την Κυριακή 07/11, ο σεφ του ε-στιατορίου-καφέ Βουρεϊκο, Σταύρος Γεωργαντάς ετοιμάζει ένα απολαυστικό μενού με έντονα ελληνικό χρώμα και ο οινολόγος, Χρήστος Δημητρακάκης αναλαμβάνει να το συνοδεύσει με αριστουργήματα από τον ελληνικό αμπελώνα. Στο τέλος του μήνα, την Κυριακή 28/11, η Vamvakou Revival και ο Στέφανος Παπα-σπυρίδης, φωτογράφος, σας προσκαλούν σε ένα σύντομο και περιεκτικό τρίωρο σεμινάριο για το πώς ανε-βάζω φωτογραφίες στα social media σαν επαγγελματίας!

Αυτόν τον μήνα, δίνουμε το μήνυμα του «καινοτομώ στον τόπο μου, δημιουργώ το μέλλον»! Η ομάδα της Vamvakou Revival σε συνεργασία με το The Tipping Point καλούν στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) και δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της Βαμβακούς και της ευρύτερης πε-ριοχής, αλλά και στους επισκέπτες του χωριού που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα (14/11), την οικοτε-χνία (20/11) ή ενδιαφέρονται για την αποκέντρωση και τη δραστηριοποίηση στην Ύπαιθρο (20/11), να αλλη-λεπιδράσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους, μέσω online συνάντησης, σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στον τόπο τους και ασχολούνται με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Τα προγράμματα του V.Lab για παιδιά συνεχίζονται και εμπλουτίζονται αυτόν τον μήνα. Ξεκινάμε με scratch και οπτικό προγραμματισμό για μαθητές Β’-ΣΤ Δημοτικού σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα) (07/11). Άλλο ένα εργαστήριο ρομποτικής, έρχεται να μας μυήσει στον κόσμο των Lego WeDo (21/11). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα επιστημονικό εργαστήριο που πιο χωριάτικο δε γίνεται για μικρούς σαπονοποιούς με την Έλενα Παλούμπα (28/11). Μετά από κάθε εργαστή-ριο του V.Lab, οι συμμετέχοντες μπορούν να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν σε πραγματικό χρόνο μέσω live session με έναν ειδικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εξειδικεύεται στο αντικείμενο του εργαστηρίου μέσω του προγράμματος του The Tipping Point.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος, οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στα εξωσχολικά προγράμματα του CTY Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά) του Κολλεγίου Ανατόλια που προσφέ-ρει τη δυνατότητα σε μαθητές Β’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις να αξιοποι-ήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, φιλοξενούνται στη Βαμβακού και θα διεξαχθούν στις 13 Νοεμβρίου στο V.Lab!

Ο Νοέμβρης κρύβει πολλά για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού. Όλη η Γη γίνεται ένα παιχνίδι σε ένα πολυ-πολιτισμικό και ξεχωριστό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών με την εκπαιδευτική ομάδα Αλκυόνη (06/11). Σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τους επισκέπτες της Βαμβακούς από την Καλλιόπη Κουτρουμπή, καλούμε τα παιδιά 6-12 ετών να επιστρέψουν στη Φύση… εικαστικά (14/11). Ένας κρυμμέ-νος κήπος αποκαλύπτεται μέσα από το εκπαιδευτικό θέατρο με την Ελένη Ζαχοπούλου (20/11). Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί επισκέπτες 5-10 ετών ανακαλύπτουν τα μικρά καθημερινά Όνειρα του τώρα, με τη Φλώρα Καλομοίρη (27/11).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα στο www.vamvakourevival.org/events

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση θεατών παραστάσεων κρατικών, δημοτικών θεάτρων και ορχηστρών

Την αύξηση των θεατών παραστάσεων κρατικών, δημοτικών θεάτρων και ορχηστρών κατέγραψαν συγκριτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και όσον αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το πρόγραμμα εφημέρευσης των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου το Δεκέμβριο και Ιανουάριο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εφημέρευσης των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για τους μήνες Δεκέμβριο 2023 και Ιανουάριο 2024: Δεκέμβριος 2023 1/12/2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους για τη λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου

Κατόπιν πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης ορίστηκε η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου που φέτος θα είναι στις 26/11 /2023. Σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »