Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφίας με χρήση και παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 64χρονου ημεδαπού για απόπειρα απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφίας με χρήση και παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας με τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού, στην οποία ουδέποτε είχε προβεί ο ίδιος.

Ύστερα από επικοινωνία με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει πλαστή εντολή στην τράπεζα, προσκείμενου να πετύχει την μεταφορά 29.700 ευρώ σε λογαριασμό  Ελληνικής τράπεζας.

Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα και τον εμπλεκόμενο πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, πρόεκυψε η εμπλοκή 64χρονου.

Για την εμπεριστατωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε χθες (11-02-2016) έρευνα στην οικία του 64χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  δύο (2) σκληροί δίσκοι και ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σχέδιο και Προοπτική: Η απάντηση μας στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής Ορφανού!!!

“Ως Ναύπλιο Επόμενη Μέρα από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων θεωρήσαμε υποχρέωσή μας ότι πρέπει να καταθέσουμε από τη μεριά μας ένα διαφορετικό τεχνικό πρόγραμμα πλήρως

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οι προτάσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για τα κόκκινα δάνεια

Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, την οργάνωση των υπηρεσιών και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επίσκεψη του τμήματος βοηθών εργοθεραπευτών της ΣΑΕΚ Τρίπολης στο ΚΑΑ Παλλάδιον

Ενδιαφέρουσα, ωφέλιμη και κυρίως εποικοδομητική αποδείχτηκε η επίσκεψη του Τμήματος Βοηθών Εργοθεραπείας της Σχολής Ανωτέρας Επαγγελματικής Κατάρτισης Τρίπολης στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »