prooptiki@msn.com

Λάμπρου: «Τραγική η εικόνα του Κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης-Απαιτείται άμεση αποκατάσταση!»

Αυτόν το μήνα είχαμε την μεγάλη τιμή να δοθούν τα Βραβεία Πολιτισμού «Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη» στο φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου Ερμιόνης, το οποίο και θα μετατραπεί σε Μουσείο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και των ενεργειών της ελληνικής πολιτείας. Μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση για την Ερμιόνη, για την Ερμιονίδα , για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό.

Όσον αφορά την μεγάλη ευεργέτιδα του τόπου μας, η τοπική κοινωνία της Ερμιόνης απολαμβάνει αλλά και αναγνωρίζει με κάθε τρόπο το μεγάλο κοινωνικό & πολιτιστικό έργο προσφοράς της Κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Νέα Γενιά όλης της Ερμιονίδας, με την κατασκευή και λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης, που έχει την επωνυμία «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», των γονέων της, δηλαδή. Έργο που έγινε κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Ερμιόνης με την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε με λύπη, ότι ο Δήμος μας δεν ενδιαφέρεται για την συντήρηση του, για τον εξωτερικό καλλωπισμό του, για την αποκατάσταση της επιγραφής με την επωνυμία του, για την καθαριότητα του εξωτερικού χώρου, καθώς και για την κοπή των ξερών χόρτων, που υπάρχουν στον προαύλιο χώρο.
Τους ευεργέτες και τους χορηγούς δεν τους τιμάμε μόνο με λόγια, αλλά με έργα, με δράσεις, με ενέργειες και με την σωστή συντήρηση των δωρεών τους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, όταν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας τίμησε με το «Χρυσό Κλειδί» του Δήμου την Κυρία Μαριάννα, δεν την πέρασε από εκεί, να δει τα χάλια στα οποία έχει περιπέσει η προσφορά της!
Το 2011 με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, συγκροτήθηκε νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Αθλητικό Κέντρο Γ. & Ε. Μπουρνάκη», το οποίο έχει την ευθύνη για την συντήρηση και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των αθλητικών υποδομών της Δ.Ε. Ερμιόνης και έχει τακτική ετήσια επιχορήγηση ύψους 50.000 ευρώ.
Άρα δεν υπάρχουν, πλέον, δικαιολογίες. Η σημερινή εικόνα είναι απαράδεκτη και προσβλητική τόσο για τους μεγάλους χορηγούς – ευεργέτες όσο για τους νέους της Ερμιονίδας, που φιλοξενούνται σε αυτόν τον αθλητικό χώρο.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως πολίτης Ερμιονίδας απαιτώ να συντηρηθεί άμεσα το Γυμναστήριο, εσωτερικά και εξωτερικά, να αποκατασταθεί η επιγραφή με την επωνυμία του και να καθαριστεί, επιτέλους, ο εξωτερικός χώρος.
Δήμαρχε αφυπνήσου και δώσε ΑΜΕΣΑ εντολή!
Η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι συμβατή με τα «πολύ μεγάλα λόγια», που ακούστηκαν την ημέρα των Βραβείων Πολιτισμού.
Υ/Γ: Σας καταθέτουμε τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν την σημερινή απαράδεκτη εικόνα.

Με εκτίμηση
Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εκπόνηση μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) Δήμου Άργους – Μυκηνών

Σύμφωνα με τη Σύμβαση (23SYMV01344980 2023-09-20) γίνεται εκπόνηση της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) του Δήμου AΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ (ΔΕ ΑΛΕΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ, ΛΥΡΚΕΙΑΣ, ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ, ΑΡΓΟΥΣ, ΝΕΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΕΔ Πελοποννήσου: Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024, διεξήχθη στην Τρίπολη η Γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου με θέματα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου-Οι εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ

Στην Τρίπολη, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Τρίπολης, η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήλωση Γαβρήλου για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η κοινωνία που μας εξέλεξε επιθυμεί το φως και όχι το σκοτάδι»

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιώργου Γαβρήλου, για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το γάμο ομόφυλων ζευγαριών Γιώργος Γαβρήλος: «Χρέος των βουλευτών είναι ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πολιτικοί Συνταξιούχοι Άργους-Μυκηνών: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες

Τα μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών που συγκεντρωθήκαμε, σήμερα Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 σε τακτική Γενική Συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Αναγκαία η προώθηση αλλαγών στο καθεστώς της συμπλήρωσης ωραρίου και στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, χιλιάδες συνάδελφοι, ως επί το πλείστον αναπληρωτές και νεοδιόριστοι, προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »