prooptiki@msn.com

Γιάννης Γκιόλας: «Ξεκάθαρη πλέον η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας να διαλύσει το ΕΣΥ»

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Αργολίδας  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Γκιόλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την ανακοίνωση – διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας τονίζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους, την συνεχή προσπάθεια για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα φροντίζει για τη Δημόσια Υγεία και την διαρκή μάχη ώστε να μπει ένα φρένο στα σχέδια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει να κλείσει Νοσοκομεία και να «χαρίσει» την Υγεία των πολιτών στα χέρια των ιδιωτών.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η προσπάθεια εναντίον της Κυβερνητικής τακτικής να αποδυναμώνεται το ΕΣΥ είναι μακρά και εκφράζεται με καθημερινή πάλη σε όλους τους τομείς. Ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνοδευόμενες από αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων, δημόσιες τοποθετήσεις, καταγγελίες και συστράτευση όπου απαιτείται συμπαράσταση σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους, οι οποίοι στο χώρο της Υγείας τα τελευταία δύο χρόνια δίνουν μια άνιση μάχη και το μόνο που έχουν «εισπράξει» είναι τα χειροκροτήματα της κυρίας Γκραμπόφσκι. Όλοι γνωρίζουν ότι παλεύουν μόνοι, απέναντι στον αόρατο ιό, με πενιχρά μέσα, με διαρκώς μειούμενο προσωπικό, πραγματοποιώντας εξαντλητικές εφημερίες, δεχόμενοι απειλές και αόριστες υποσχέσεις.

Αδιάψευστος μάρτυρας των μύχιων –αλλά πρόδηλων πλέον- προθέσεών τους αποτελεί η επανειλημμένη και συνάμα προκλητική συμπεριφορά των Υπουργών Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, να μην απαντούν σε πλήθος ερωτήσεων, που αφορούν τόσο σε ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και σε επιλογή εργολάβων για τις υπηρεσίες καθαρισμού, σίτισης και φύλαξης των Νοσηλευτικών Μονάδων της χώρας, ρίχνοντας στον Καιάδα τους μέχρι σήμερα απασχολούμενους.

Τέλος και χαρακτηριστικά, κωφεύουν και δεν ξεκαθαρίζουν την πρόθεσή τους για το σχεδιασμό της λειτουργίας των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού μας, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο να ανασταλεί η λειτουργία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταστήσει σαφές, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει και θα παραμείνει στο Δημόσιο όταν ξαναγίνει Κυβέρνηση, θα ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα διασφαλίσει την δωρεάν δημόσια υγεία, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει πλέον ξεκάθαρα και χωρίς καμία συστολή, να παραδώσει στους ιδιώτες, ανεβάζοντας πλέον το κόστος της σε απαγορευτικά επίπεδα για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι δυσκολεύονται και σήμερα να νοσηλευτούν και να θεραπευτούν, αφού οι ελλείψεις είναι ολοφάνερες.

Κλείνοντας, εκφράζω την συστράτευσή μου στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την υποστήριξη μου στην αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών Υγείας μέσα από την εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εργαστήριο «Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων» στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων». Το εργαστήριο εστιάζει στη διαχρονική απήχηση του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Ανδριανού με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη-Συζητήθηκαν τα έργα της Αργολίδας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη. Ο κ. Ανδριανός έκανε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων για την απώλεια της Αναστασίας Παπαγεωργοπούλου

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων μετά την είδηση του θανάτου της Πρόεδρου του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αργολίδας, Αναστασίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »