Στη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιασθούν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κου Πέτσα έχουν ως εξής:
«Ο Πρωθυπουργός, σήμερα το μεσημέρι στις 12:00, θα έχει σύσκεψη με το Επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, και άλλους συναρμόδιους, για την υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού. Υπάρχει ένα σχέδιο με 1.018 Εμβολιαστικά Κέντρα και δυνατότητα εμβολιασμού 2.117.440 πολιτών τον μήνα. Σημασία έχει ποια είναι η προτεραιοποίηση και τα logistics. Θα έχουμε τέλος Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου τα εμβόλια και θα κοιτάξουμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Στην αρχή, σίγουρα, θα είναι το υγειονομικό προσωπικό και οι πιο ευάλωτοι, όπως οι συμπολίτες μας άνω των 65 και αυτοί με υποκείμενα νοσήματα. Μετά θα προχωρήσουμε στον γενικό πληθυσμό. Οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό είτε με SMS, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά. Μεγάλη σημασία έχει η προτεραιοποίηση, ώστε να ξέρει κάθε συμπολίτης μας πότε περίπου θα εμβολιαστεί. Αυτό θα το έχουμε σε λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθεί.
Οι πολίτες θα πειστούν βλέποντας τον εμβολιασμό σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στη Βρετανία, στη Ρωσία. Θα βλέπουν επίσης το παράδειγμα κάποιων ανθρώπων που θα εμβολιαστούν στην αρχή, είτε υγειονομικοί, είτε, -όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός- το πολιτικό προσωπικό. Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να δώσουν το παράδειγμα, ώστε να δουν οι πολίτες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι θέλει να είναι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο και έχει καλέσει και τους πολιτικούς αρχηγούς να το κάνουν. Τις επόμενες ημέρες, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα.
Φαίνεται ότι θα προχωρήσει και η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων αυτό. Έχουμε στο οπλοστάσιό μας, όχι μόνο το εμβόλιο, αλλά και μια καλύτερη αγωγή για τους συμπολίτες μας που τη χρειάζονται. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι οι Έλληνες επιστήμονες έχουν κάνει ένα μικρό θαύμα το τελευταίο διάστημα με τη δημιουργία ενός rapid test. Είμαστε στη φάση -μετά την κατοχύρωση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας- της εμπορικής εκμετάλλευσης. Ελπίζουμε να ανταποκριθεί γρήγορα και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ώστε να έχουμε ένα εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια rapid test».