Χρηστίδης: «Δε θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου στο ΚΙΝΑΛ»- Τι είπε για Παπανδρέου (βίντεο)

Την πρόθεσή του να μην αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ επισήμανε ο Παύλος Χρηστίδης, ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». «Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω ιδέες και απόψεις. Άρα, είναι αυτονόητο ότι αυτές τις ιδέες και τις απόψεις θα τις υπερασπιστώ και εγώ», σημείωσε.

Αν και όπως ανέφερε δεν περνούσε από το μυαλό του και δεν ήταν στις προθέσεις του να κατέβει υποψήφιος όσο η κούρσα διαδοχής «έτρεχε» με τα προηγούμενα δεδομένα, αποφάσει να το κάνει για να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά. «Για τη δική μας παράταξη, η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18-35 ετών παίρνει κάτω από 4,5% διαρκώς, είναι ζήτημα βιωσιμότητας να εισρεύσει νέα γενικά. Και η δικιά μου υποψηφιότητα αυτό εξυπηρετεί. Το μήνυμα που εισπράττω είναι ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί θέσεις και απόψεις», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.  

Πρόσθεσε ότι η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο κενό, καθώς ό,τι εξέφραζε με τη δουλειά της εδώ και 6 χρόνια είναι κάτι που δεν μπορούσε να το εκφράσει κανένας από τους υπόλοιπους. «Υπήρξε ανάγκη και από την παράταξη και από πολλούς ανθρώπους πώς μπορεί όλο αυτό να εκφραστεί. Γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να εκφράσουμε ως συνέχεια αυτή την πολιτική και να κάνουμε κι ένα restart σε μια νέα σχέση με τους νέους ανθρώπους», ανέφερε.

Τόνισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει και πάλι με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, παρούσα, αποφασιστική και δυναμική. «Και η υποψηφιότητά μου αυτό θέλει να εκφράσει», υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι τόσες πολλές υποψηφιότητες εξευτελίζουν το ΚΙΝ.ΑΛ επισήμανε ότι δεν το πιστεύει, «γιατί το ΠΑΣΟΚ του 6,3% πριν από τέσσερα χρόνια είχε 8 υποψηφίους και κάναμε μια διαδικασία, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στο να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, καθώς 212.00 πολίτες ήρθαν να ψηφίσουν σε μια πολύ ανοιχτή διαδικασία». 

 

Σε ό,τι αφορά στην πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος και όλο αυτό θα κριθεί από τους πολίτες και τα μέλη της παράταξης. 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ακόμα και αν χάσει τις εκλογές, θα παραμείνει στο Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φραγκιουδάκης: Κατηγορία Κινδύνου 5″ στα χαρτιά – Μία “Ωρολογιακή Βόμβα” στην καρδιά του Ναυπλίου

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε μια ορθή και αναγκαία ανακοίνωση, ενημερώνοντας πολίτες και επισκέπτες ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε Κατάσταση Συναγερμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »