Εκρηξη Κωστούρου που καταγγέλει τον Γραμματικόπουλο για μικροπολιτική και ότι ήταν απών απο την προάσπιση των δημοτικών συμφερόντων-Τι δήλωσε νωρίτερα ο Γραμματικόπουλος

Για λαϊκισμό και μικροπολιτική κατηγορεί τον Χρήστο Γραμματικόπουλο ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστοπυρος με δήλωση του σήμερα και αφού επισημαίνει ότι μοναδικό κριτήριο για την πορεία θα είναι το συμφέρον των πολιτών. Η δήλωση Κωστούρου που ακολούθησε της δήλωσης Γραμματικόπουλου έχει ως εξής: Ένα τόσο σοβαρό θέμα , από τα
σοβαρότερα ίσως, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων μόνο αφορμή για μικροπολιτική και λαϊκισμούς δεν θα μπορούσε να αποτελεί.
Αυτονόητο είναι ότι απαιτούσε τουλάχιστον σεβασμό προς τους δημότες ,δείχνοντάς τους την ευθύνη που Θα έπρεπε να επιδείξουν όλοι ,από την οποιαδήποτε θέση βρίσκεται ο καθένας.
Μοναδικό κριτήριο στην αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων από την πρώτη στιγμή ήταν και θα παραμείνει  το απόλυτο συμφέρον των δημοτών.
Κάθε κίνηση έγινε με γνώμονα να διασαφηνιστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος , όπως συνεργασία ΔΕΥΑΝ – ΔΕΥΑΡΜ, προκειμένου να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση με τον γειτονικό Δήμο.
Δυστυχώς , όμως για ακόμα μία φορά το παραλήρημα του κ. Γραμματικόπουλου έδειξε πόσο δεν υπάρχει επίγνωση του σημαντικού ρόλου της αντιπολίτευσης στη λειτουργία του Δήμου.
Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των άλλων δημοτικών παρατάξεων ,οι οποίοι στάθηκαν σοβαρά στο θέμα , ο κ. Γραμματικόπουλος  προέβη σε μια παράλογη φλυαρία, προκαλώντας με μικροπρεπείς ερωτήσεις  και παλαιοκομματικές τακτικές, δείχνοντας έτσι την έλλειψη γνώσης ,την μόνιμη αδυναμία κατάθεση πρότασης, την ανύπαρκτη διάθεση για λύση του προβλήματος. Μοναδική του στόχευση η προσωπική του προβολή και η εξυπηρέτηση συμφερόντων και μικροεγωισμών.
Και φυσικά η θετική ψήφος του για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων απλά  επιβεβαίωσε το λάθος χειρισμό του και την αποδοχή των όσων καταδίκαζε καθ’όλη τη διάρκεια της συζήτησης.
Ευελπιστούμε στο μέλλον στην αποφυγή αντίστοιχων ευτελών συμπεριφορών και στην ύπαρξη ανθρώπινης και πολιτικής συνείδησης.
Υ .Γ.:Η σημερινή ανακοίνωση φανερώνει πόσο ΑΠΩΝ τελικά ήταν ο κ. Γραμματικόπουλος από το Δ.Σ. και απλά ήθελε να δείξει σε αυτούς που του είπαν τι θα πει και τι θα κάνει τη «συνέπειά» του απέναντί τους.
Τον καλούμε να επανέλθει άμεσα στο δρόμο της προάσπισης των συμφερόντων των δημοτών του δήμου Ναυπλιέων …… τους το οφείλει άλλωστε.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Χρήστος Γραμματικόπουλος προωθούσε κείμενο στα ΜΜΕ μέσω του οποίου υποστήριζε ότι «Η αναλυτική μελέτη με όλα τα στοιχεία του κόστους λειτουργίας καθώς και της τιμής ανά τόνο, είχε εκπονηθεί και έχε σταλεί από τον Δήμο Άργους στον Δήμο Ναυπλίου από τις 28 Ιουλίου, ενώ την ίδια ημερομηνία είχε σταλεί και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του χώρου διαχείρισης. Επίσης οι επικαιροποιημένες συμβάσεις είχαν σταλεί από τις 8 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Ναυπλίου. Για όλα αυτά όμως ο κ. Κωστούρος αδιαφόρησε πλήρως, “σαμποτάροντας” ουσιαστικά την συμφωνία με το Άργος παρακάμπτοντας εντελώς το Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο έχε εντολή για κοινή διαχείριση του θέματος των σκουπιδιών με την γείτονα πόλη.
2ον/ Υποχρέωσε τον κ. Κωστούρο να παραδεχθεί ότι το επίμαχο διάστημα του καλοκαιριού όπου το Άργος ολοκλήρωνε μελέτες και έπαιρνε αδειοδοτήσεις εκείνος συναντιόταν με εργολάβους μεταφοράς σκουπιδιών δίχως το δημοτικό συμβούλιο να γνωρίζει τίποτα.
3ον/ Σύμφωνα με την κοινή απόφαση υπουργών (ΦΕΚ 2113/2014) το Ναύπλιο εντελώς “ξεκρέμαστο”, χωρίς κανένα δρομολογημένο σχέδιο διαχείρισης, κινδυνεύει με σοβαρότατα πρόστιμα τα οποία θα επιβαρυνθούν οι δημότες.
4ον/ Τα 600.000 ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το Ναύπλιο για τις μονάδες μηχανικής διαλογής όχι μόνο μένουν πλέον αναξιοποίητα αλλά με επιστολή του ο Δήμος Άργους προς το Υπουργείο Εσωτερικών ( 10-10-2016 Αρ.Πρωτ. 24043) τα ζητά εκείνο καταγγέλλοντας το Δήμο Ναυπλίου για υπαναχώρηση στην μεταξύ τους διαδημοτική συνεργασία.
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του Χρήστου Γραμματικόπουλου:
“…Είναι κρίμα να έχουμε στα χέρια μας μία ώριμη, δρομολογημένη λύση που θα έκλεινε πολύ σύντομα  την παράνομη χωματερής της Καραθώνας στέλνοντας την όλη διαχείριση των σκουπιδιών μας εκτός Δήμου μας, σε αδειοδοτημένο οικόπεδο του Δήμου Άργους και με μία τιμή 45 ευρώ/ τόνο και ίσως και πιο κάτω ( ανάλογα με τον διαγωνισμό), με το υπόλειμμα να αποθηκεύεται εκεί και όμως μία τέτοια λύση για την οποία μάλιστα δεν χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα ( ο Δήμος Άργους έφτιαχνε και πλήρωνε όλες τις σχετικές μελέτες)  ο κ. Κωστούρος να την πετάει παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλι

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του «Καββαδία» στο Λυγουριό Αργολίδας

Την Καθαρά Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» που ήταν αφιερωμένες, όπως και όλη η φετινή χρονιά, στα 50 χρόνια πορείας του Συλλόγου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Ο τρόπος επικοινωνίας για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ενημερώνει τους δημότες ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων, καθώς και για την υποβολή παραπόνων σχετικά με την καθαριότητα και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: “Μπουρλότο” βάζει στη συναίνεση για Καραθώνα-Μπούρτζι η νέα, απρόκλητη επίθεση κατά Κωστούρου

Η διπρόσωπη πολιτική στρατηγική της δημοτικής αρχής Ορφανού που μέσω του Δημάρχου από τη μια, ζητά συνεργασία και ενότητα αλλά μέσω του ειδικού συμβούλου από την άλλη, ναρκοθετεί κάθε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Συνεχίζει ανεξάρτητος ο Σωκράτης Δωρής και καταγγέλλει Ορφανό

Την απόφασή του να συνεχίσει την πορεία του στο Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων με την ιδιότητα του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, ανακοίνωσε ο τέως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Σωκράτης Δωρής, καταθέτοντας την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »