Πρώτο βραβείο στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής-


Κορυφαίοι στην Αστροφυσική! Το πρώτο βραβείο ομαδικής εργασίας και άλλες δύο τιμητικές διακρίσεις κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 3η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που έγινε στην Τεχεράνη από τις 17 ώς και τις 26 Οκτωβρίου.

Τη χώρα μας εκπροσώπησε πενταμελής αποστολή, που αναδείχθηκε από πανελλήνιο διαγωνισμό, ενώ επικεφαλής ήταν ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης και ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας. Την ομάδα των διακρίσεων αποτελούσαν οι φοιτητές Γιώργος Βαλογιάννης από τα Τρίκαλα και Αγγελος Τσιάρας από τη Δράμα, καθώς και οι μαθητές Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα, Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και Θανάσης Μητράκης από τις Βρυξέλλες.

Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν συνολικά 20 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Στη συνολική βαθμολογία του διαγωνισμού έλαβαν τιμητική διάκριση ο πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Αγγελος Τσιάρας, και ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του Ελληνικού Σχολείου των Βρυξελλών, Θανάσης Μητράκης, για τις επιδόσεις τους στις τρεις φάσεις του διαγωνισμού, δηλαδή θεωρία, πρακτική άσκηση και παρατήρηση νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια.

Σύμφωνα με τον κ. Σειραδάκη, η ομαδική άσκηση, όπου η ελληνική ομάδα κατέκτησε την πρωτιά, αποτελεί ένα νέο κομμάτι του διαγωνισμού, στο οποίο οι πέντε μαθητές και φοιτητές της αποστολής κλήθηκαν να δώσουν λύση σε προβλήματα αστρονομίας και αστροφυσικής.
ΠΗΓΗ www.enet.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΦΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ

Ενενήντα πέντε δηλητηριασμένα δολώματα και έναν νεκρό σκύλο εντόπισαν σε κοινή επιχείρηση οι Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) του Κυνηγετικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »