Όταν πεθάνει η ελπίδα –Γράφει ο Γιωργάκης Ολύμπιος

Σε επίπεδο Εκκλησίας η αμφισβήτηση του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος είναι δεδομένη και διαρκώς αυξάνεται. 

Σε επίπεδο Πολιτικής η δυσπιστία απέναντι στο πολιτικό σύστημα είναι διαρκώς αυξανόμενη και αρκετοί πλέον πολίτες δεν βρίσκουν κομματική έκφραση. 
Η μεταβατική εποχή που διανύουμε αυξάνει τα αμυντικά αντανακλαστικά της κοινωνίας που αν την αφουγκρασθείτε θα δείτε να γεννά μια επιθετικότητα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα εκφρασθεί σε επίπεδο προσωπικών αντιπαραθέσεων ή θα μετατραπεί σε μία μαζική έκφραση Τα αδιέξοδα δεν ευνοούν για την δημιουργία μίας κοινωνίας δημιουργικής και πολιτισμένης. Όταν χάνεις τον ζωτικό σου χώρο και το στοιχειώδες οξυγόνο, όπως αυτό και να εκφράζεται, τότε το πιο πιθανόν είναι να αναζητήσεις λύση με οποιονδήποτε τρόπο. Θεμιτό η αθέμιτο. Θεσμικό ή έξω από τα θεσμικά δεδομένα. Όταν πεθάνει και η ελπίδα τότε κανένας δεν θα μπορεί να νοιώσει ασφαλής! 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Ανάπλι… σεργιάνι ο νους στις γειτονιές”: Μια ομαδική έκδοση αγάπης και μνήμης παρουσιάζεται στο Βουλευτικό

Οι γειτονιές του Ναυπλίου “ζωντανεύουν” μέσα από τις σελίδες μιας ιδιαίτερης εκδοτικής προσπάθειας, που ενώνει τη νοσταλγία με την προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: 2ο & 3ο Εργαστήριο Φωτογραφίας στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Με την καθοδήγηση της αγαπημένης μας διακεκριμένης φωτογράφου Υπατίας Κορνάρου, συνεχίζουμε το φωτογραφικό μας ταξίδι με δύο ακόμα δημιουργικά εργαστήρια γεμάτα φαντασία, παιχνίδι και… πολλά κλικ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »