prooptiki@msn.com

Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης στην Ερμιονίδα

Την απόλυτη αντιθεσή τους στην τιμολογιακή πολιτική του Δήμου στην αποχέτευση εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αναφέροντας τα ακόλουθα: Μέσα σε κλίμα πανικού και έντονης ανησυχίας ο Δήμαρχος  Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής με τις ενέργειές του οδήγησε το σώμα  σε μη λήψη απόφασης για την τιμολογιακή
πολιτική της αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας  μετά από αίτημα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  που συζητήθηκε στο ΔΣ της 3ης Ιουλίου 2017.
Αυτή η συμπεριφορά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής συνιστά βαρύτατη προσβολή του θεσμού της αυτοδιοίκησης, αφού δεν εφαρμόστηκε η νόμιμη διαδικασία για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο βωμό του παραταξιακού συμφέροντος,  χωρίς σεβασμό στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Στη 2ωρη σχεδόν συζήτηση αναλύθηκε η πρόταση που καταθέσαμε όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για την τιμολογιακή  πολιτική της αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας η οποία ήταν η εξής:
Ανάκληση της Απόφασης του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Αριθμό 27/ 31-01-2017 σχετικά με τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της Τ.Κ.Κοιλάδας.
Καθορισμός του τέλους σύνδεσης των ακινήτων με το αποχετευτικό δίκτυο στα 40.50 € συν ΦΠΑ, για όλο το Δήμο Ερμιονίδας (όπου υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο).
Καθορισμός του παγίου τέλους αποχέτευσης για όλες τις οικίες του Δήμου Ερμιονίδας στα 5 € και για τα καταστήματα   στα 10 € ανά τετράμηνο (όπου υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο).
Επιστροφή της διαφοράς των χρημάτων του τέλους σύνδεσης ακινήτων για όσους  συνδέθηκαν με το αποχετευτικό δίκτυο μετά την απόφαση του ΔΣ του  με Αριθμό 27/ 31-01-2017.
Διεύρυνση- παράταση χρονοδιαγράμματος για την δυνατότητα σύνδεσης των κατοίκων της Κοιλάδας με το κεντρικό δίκτυο της  αποχέτευσης.
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας μετά τη συζήτηση έκανε λόγο για αδυναμία λήψης απόφασης για διαδικαστικούς λόγους, πλην όμως δεν άφησε τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν ως προς τη διαδικασία παρά τις έντονες αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Σε αυτό ελέγχεται ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αρ. Δημαράκης γιατί δεν τήρησε το Κανονισμό και παρανόμησε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του γιατί το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε διεξοδικά με διάρκεια σχεδόν των  2 ωρών.
Πριν τη λήψη απόφασης επί της εισήγησης-κοινής πρότασης της αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος αρνήθηκε τη λήψη απόφασης αποδεχόμενος τη διαδικαστική πρόταση του Δημάρχου περί μη δυνατότητας ψήφισης τιμολογιακής πολιτικής.
Εμείς αντιπροτείναμε να τεθεί θέμα ψηφοφορίας για την ανάκληση της Απόφασης του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Αριθμό 27/ 31-01-2017 σχετικά με τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της Τ.Κ. Κοιλάδας και εφαρμογή-ψήφιση ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για όλο το Δήμο Ερμιονίδας στο πλαίσιο των αρχών της ίσης μεταχείρισης και της ισοτιμίας, αλλά ο Πρόεδρος του ΔΣ το αρνήθηκε.
Ο Πρόεδρος παραβίασε τα καθήκοντά του και οφείλει να γνωρίζει ότι τα διαδικαστικά ζητήματα συζητούνται πάντα πριν την έναρξη  του θέματος και τη διαλογική συζήτηση που ακολουθεί  και όχι στο τέλος πριν τη λήψη απόφασης.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα το φόβο του Δημάρχου να εκφραστούν ελεύθερα  με τη ψήφο τους στην κορυφαία διαδικασία και στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης καταστρατηγώντας το Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης:
Γεωργόπουλος Ιωάννης
Λάμπρου Αναστάσιος
Τόκας Αναστάσιος
και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος
Γιαννικοπούλου-Λούμη Αγγελική

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δολοφονική επίθεση στο Β. Κωστέτσο από μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας-Μαχαίρωσαν το φίλο του (φωτο)

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ο γνωστός σχεδιαστής, Βασίλειος Κωστέτσος, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να το ληστέψουν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης (11.8.2022). Την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευχαριστήριο στη Χαρά Μαρή – Γρύλου για την προσφορά της στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Η τέχνη αποτελεί την προσπάθεια αποτύπωσης και δημιουργίας του ωραίου, του εκφραστικού και του αισθητικού κριτηρίου ενός καλλιτέχνη. Αποτελεί αναπαράσταση προσωπική, βγαλμένη από την ψυχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας-Ξανθός: «Ακόμη μια υποβάθμιση υπηρεσίας Υγείας στην Αργολίδα»

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με την κατάργηση Περιφερειακών Διευθύνσεων και τμημάτων του ΕΟΠΥΥ: Παρά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »