prooptiki@msn.com

Ανδριανός στη Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη: «Συνεχίζουμε διεκδικώντας και πετυχαίνοντας όσα δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας και η πρωτογενής παραγωγή»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στον σύντομο χαιρετισμό του στη Γιορτή Ροδιού της Ερμιόνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η γιορτή αυτή εδώ και χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν καθιερωμένο θεσμό με ευρύτερη ακτινοβολία για την προβολή ενός από τα πιο ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας και πλέον προϊόν ΠΟΠ.

Αξίζουν γι’ αυτό θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της και φέτος.

Βεβαίως, η φετινή γιορτή διεξάγεται υπό την σκιά της πανδημίας – μιας κρίσης η οποία μεταξύ άλλων έπληξε και την πρωτογενή μας παραγωγή καθώς μεταξύ άλλων έβαλε εμπόδια στην κανονική διάθεσή των προϊόντων μας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Απέναντι σ’ αυτή την έκτακτη και πρωτόγνωρη συνθήκη, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με μέτρα στήριξης τα οποία διαρκώς εμπλουτίζει και επικαιροποιεί αναλόγως των εξελίξεων.

Ταυτόχρονα όμως, προωθούνται και οι μακρόπνοες εκείνες πολιτικές που εγγυώνται προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα της πρωτογενούς μας παραγωγής – για το άνοιγμα σε νέες αγορές, για την αντιμετώπιση του μεγάλου κόστους παραγωγής, για το κλείσιμο του χάσματος ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και τις τιμές καταναλωτή, για την ενθάρρυνση της τυποποίησης και της μεταποίησης.

Και βεβαίως, εδώ στην Αργολίδα, προωθούνται και υλοποιούνται τα έργα του Αναβάλου και σε ό,τι αφορά την Ερμιονίδα, το έργο μεταφοράς και διανομής στην Ερμιονίδα προϋπολογισμού 68.350.000 ευρώ με ΦΠΑ προχωρά στη δημοπράτηση τους πρώτους μήνες του 2022, όπως με έχει διαβεβαιώσει ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης και επίσης προχωρά και η μελέτη του αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 1.477.960 ευρώ με την αποσφράγιση των προσφορών και την εκδίκαση της σχετικής ένστασης.

Συνεχίζουμε λοιπόν διεκδικώντας και πετυχαίνοντας όσα δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας και η πρωτογενής παραγωγή, με νέα έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος του κόστους του αγροτικού ρεύματος, ιδιαίτερα δεδομένων και των αυξημένων αναγκών για πότισμα λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στην επικαιροποίηση του καταλόγου των ζημιών που καλύπτει ο ΕΛΓΑ ώστε να αντανακλάται η νέα κλιματική πραγματικότητα, γιατί φέτος ζήσαμε συνεχείς καύσωνες με 45 βαθμούς, παγετούς, ανομβρία με αρνητική επίπτωση και στην ελαιοπαραγωγή.

Επίσης εξωγενείς παράγοντες, όπως η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε το τελευταίο καιρό επηρεάζουν ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής αφού λιπάσματα και φυτοφάρμακα και λοιπά αγροτικά εφόδια παρουσιάζουν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην τιμή τους, που οι αγρότες δεν μπορούν να τις σηκώσουν.

Σε κάθε περίπτωση, πρωτοβουλίες όπως αυτός ο θεσμός υπογραμμίζουν ότι ο αγροτικός τομέας στην Αργολίδα έχει παρόν και μέλλον, και οι άνθρωποί του είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν για τα αργολικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στο καλάθι του Έλληνα και του διεθνή καταναλωτή.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, για το αύριο του τόπου μας, όλοι μας οφείλουμε να συστρατευτούμε και να συμβάλλουμε από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας στη διαρκή αναβάθμιση της συνολικής ταυτότητας των προϊόντων της Αργολίδας.

Με τις σκέψεις αυτές λοιπόν, εύχομαι κάθε επιτυχία και στη φετινή γιορτή, και καλές αποδόσεις στους παραγωγούς της Ερμιόνης».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Ανδριανός στην επέτειο της εκτέλεσης 88 Ελλήνων από τους Ναζί το 1944 στις Λίμνες

Ανδριανός για την επέτειο της μαρτυρικής εκτέλεσης 88 Ελλήνων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 στις Λίμνες: «Οι 88 εκτελεσθέντες στις Λίμνες υπογραμμίζουν με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Η τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου του Άργους λόγω έλλειψης ακτινολόγων συνεχίζεται-Οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα»

Την ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας που άφησε χωρίς ακτινολόγους το Νοσοκομείο Άργους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, στην οποία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Ημέρα μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις Λίμνες Αργολίδας»

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Λίμνες Αργολίδας παραβρέθηκε χθες Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »