Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται σήμερα, Τρίτη, τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.065, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 682.394 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 123 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.033 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.210 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 336 (61.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 292 (86.9%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (13.1%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.217 ασθενείς. 
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 162 (ημερήσια μεταβολή -13.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 188 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 110 κρούσματα.
Η κατανομή ανά Π.Ε.
Αργολίδας  17
Αρκαδίας  15
Κορινθίας  17
Λακωνίας 4
Μεσσηνίας 57
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα με τίτλο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »