Φθινόπωρο με εντάξεις μεγάλων έργων ετοιμάζει ο Νίκας

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 22 Ιουλίου.
Στην εν λόγω σύσκεψη, με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Περιφέρειας
Πελοποννήσου, αλλά και το σύνολο των τεχνικών συμβούλων, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία του ΠΕΠ η οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- κρίθηκε ότι είναι μέτρια και αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες (και των πληρωμών) προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα, που τώρα βρίσκεται περίπου στο 30%.
Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε να μην δοθούν πλέον άλλες παρατάσεις στις προσκλήσεις που ήδη “τρέχουν”, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μία από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στο ΠΕΠ είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών.
Διαπιστώθηκε εξ άλλου ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά για να εντάξει, το ερχόμενο φθινόπωρο, τα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, η επαναλειτουργία του τρένου (15 εκ. ευρώ), το φυσικό αέριο (μόνο για τη ΔΕΔΑ, 20 εκ. ευρώ), κι ακόμα οι δρόμοι Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Βλαχιώτη, παράκαμψη Λαγκαδίων, σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, καθώς επίσης και το έργο της σημαντικής παρέμβασης στην περιοχή του Ισθμού.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τέλος, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τις τρεις ΟΧΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, της Μάνης, του Ταϋγέτου και της Κορινθίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αντικαταστάθηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών προχώρησε στην αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους, ο οποίος δεν λειτουργούσε εδώ και 17 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »