prooptiki@msn.com

ΔΕΥΑΝ : Το νερό είναι πόσιμο αλλά να αποφεύγεται η αλόγιστη σπατάλη του- Τι έδειξαν οι μετρήσεις

Κατάλληλο για ανθρώπινη πόση είναι το νερό του Δήμου Ναυπλίου ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΝ καλώντας όμως παράλληλα τους πολίτες να μην κάνουν αλόγιστη χρήση και το καταναλώνουν χωρίς αιτία. 

Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ αναφέρονται τα ακόλουθα:Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης όπως αυτό που επιδείξαμε την 10/09/2021 όταν  ενημερώναμε για την ποιότητα του νερού  έτσι και σήμερα και αφού έχουμε βεβαιωθεί με πάρα πολλές αναλύσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας σας ανακοινώνουμε ότι το νερό που έρχεται στην βρύση μας είναι κατάλληλο για  ανθρώπινη κατανάλωση (πόσιμο).

Σε κάθε περίπτωση όμως σας εφιστούμε την προσοχή για την ορθή και λελογισμένη  χρήση του .

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε το σύνθημα για #ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ_ΣΤΗ_ΒΡΥΣΗ . Αυτή η εμπιστοσύνη χτίζεται καθημερινά κυρίως μέσα από αυτή την υπεύθυνη στάση της Διοίκησης και των στελεχών της όταν μπορεί και ενημερώνει υπεύθυνα για την ποιότητά του νερού που φτάνει στα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας.

Δεν θα παίξουμε με την υγεία των δημοτών μας . 

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση

Στη συνέχεια η ΔΕΥΑΝ δημοσιοποιεί την έκθεση που έχει απο τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για την ποιότητα νερού και στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα : 

«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΥΑΝ 19/10/2021»

ΠροςΠρόεδρο ΔΕΥΑΝ κ. Καχριμάνηκαι Δ/ντη κ. Μαστορίκο

Σήμερα, Τρίτη 19/10/21 ελήφθησαν δείγματα από όλο το δίκτυο ύδρευσης που εξυπηρετείται από τις πηγές της Λέρνης με τα παρακάτω αποτελέσματα:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 

Ελήφθησαν δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου που τροφοδοτούνται από την πηγή της Λέρνης. Παντού, η ποιότητα του νερού βρέθηκε εντός των ορίων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία. 

Στην πόλη του Ναυπλίου παρατηρείται ολική αλλαγή της ποιότητας, ακολουθούμενη από το Τολό και τον Άγιο Αδριανό. 

Σίγουρα υπάρχει αλλαγή και στα ακρότατα σημεία του δικτύου, στο Βιβάρι της ΔΕ Ασίνης και το Ηραίο της ΔΕ Μιδέας, αλλά με σχετικά υψηλή, εντός των ορίων, συγκέντρωση των χλωριούχων. 

Αναμένεται αλλαγή της ποιότητας του νερού και σε αυτές τις περιοχές που θα πιστοποιηθεί από τις αναλύσεις που θα ξαναγίνουν αύριο ώστε να αποτυπωθεί η περεταίρω βελτίωση της ποιότητας του νερού. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και τα σημεία με την μικρότερη κατανάλωση και άρα αργεί περισσότερο η ανανέωση του νερού που υπάρχει ήδη στο δίκτυο. 

Συμπερασματικά, η ποιότητα νερού βρίσκεται πλέον εντός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία σε όλες τις περιοχές που υδρεύονται από τις πηγές της Λέρνης. Μένει μόνο να πιστοποιηθεί η αλλαγή και στα πιο απομακρυσμένα σημεία.   

  Ναύπλιο 19/10/21

Πατάτσης Γιώργος

Χημ. Μηχ. ΔΕΥΑΝ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κόλπο grosso Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά εκπαραθυρώνει το ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η επαναφορά του δόγματος «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» ψιθυρίζεται ως λύση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με το σενάριο να περιλαμβάνει σε πρώτη φάση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη από το Γ.Ν. Αργολίδας

Σας ενημερώνουμε πως με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, στις 14/6/2024, το τμήμα της αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αργολίδας θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στους χώρους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άκυρο του Δημάρχου Ναυπλιέων στα συλλυπητήρια και νέα δήλωση με ευχές για γρήγορη ανάρρωση

Σε γκάφα υπέπεσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων που πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε τον θάνατο του θύματος που δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »