prooptiki@msn.com

Στα μνημόνια αποδίδει το λουκέτο στον ΕΦΚΑ Αργους ο Γιάννης Ανδριανός και μιλά για επικοινωνιακά παιχνίδια των αντιπάλων του

Στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταθέτει την ευθύνη για το λουκέτο στον ΕΦΚΑ Αργους Ο Γιάννης Ανδριανός που στέλνει παράλληλα μήνυμα σε όσους του άσκησαν κριτική δηλώνοντας ότι : «Οι Αργολιδείς γνωρίζουν όλους μας πολύ καλά και απορρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα επικοινωνιακά παιχνίδια που ως μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία ‘εχθρών’ και παραπλάνησης.»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σε συνέχεια των σχετικών παρεμβάσεών του στη Βουλή με θέμα την ανάγκη διατήρησης σε λειτουργία του Υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στο Άργος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη και του έθεσε άλλη μια φορά τα ζητήματα που προκύπτουν.
Ο κ. Χατζηδάκης κατά την ενημέρωση επεσήμανε τα εξής:
«Ησυγχώνευση των οργανικών μονάδων του e-ΕΦΚΑ αποτελεί μετα μνημονιακή υποχρέωση της χώρας που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑκαι αξιολογείται σε κάθε φάση της από τους θεσμούς.
Hολοκλήρωση του προγράμματος συγχωνεύσεων και η δημιουργία ενιαίουοργανογράμματος θα επιφέρει μια σειρά από οφέλη τόσο για τους πολίτες και τις τοπικέςκοινωνίες όσο και για τον ίδιο τον Φορέα, καθώς:
Δημιουργείται ένα ενιαίο και πανομοιότυπο δίκτυο Τοπικών Υπηρεσιών, κατανεμημένο πανελλαδικά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετείται το κοινό ανεξάρτητα από την ιδιότητα (ασφαλισμένος ή συνταξιούχος, μισθωτός, αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας). Δημιουργείται επομένως ένα σημείο εξυπηρέτησης για όλους. 
Η εξυπηρέτηση σε ένα σημείο (στην Τοπική Διεύθυνση) όλου του ασφαλιστικού κοινού θα επιφέρει ομοιομορφία στις ροές εργασιών για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων. 
Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρξει σημαντική μείωση στο χρόνο ολοκλήρωσης των υποθέσεων. Για παράδειγμα δημιουργούνται ενιαία κέντρα απονομής συντάξεων, επιφέροντας κατάργηση αλληλογραφίας από το ένα ταμείο στο άλλο, διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει και μήνες. Ειδικά για την περίπτωση της Αργολίδας αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς δημιουργείται μια ενιαία δομή απονομής συντάξεων στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι να μην μεταφέρονται για εξέταση στη Τρίπολη, μειώνοντας έτσι δραστικά τους χρόνους ολοκλήρωσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων. 
Παράλληλα με τη συγχώνευση και την έναρξη λειτουργίας των νέων τοπικών διευθύνσεων, ο e-ΕΦΚΑ προχωρά σταδιακά στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού. 
Ο e-ΕΦΚΑ διαθέτει πάνω από 50 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν κάθε μήνα πάνω από 1.000.000 πολίτες. Αποφεύγονται με αυτόν τον τρόπο αντίστοιχες επισκέψεις από και προς τα τοπικά υποκαταστήματα. Στόχος να αυξηθούν σημαντικά το προσεχές χρονικά διάστημα για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ανάγκη επίσκεψης στα τοπικά υποκαταστήματα. Παράλληλα ο Φορέας έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία myEFKAlive, την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω βιντεοκλήσης από τον υπολογιστή ή το κινητό του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στους κατοίκους της Αργολίδας το πρώτο εξάμηνο του 2022. 
Τέλος, ο e-ΕΦΚΑ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες στο Άργος μέσω του Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συνεχίσει να λειτουργεί στην πόλη του Άργους».
Επιπλέον, ο Υπουργός ανάφερε ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το δεσμευτικό προς τους θεσμούς Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 8 της 23ης Ιανουαρίου 2019 που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τις συγχωνεύσεις των διευθύνσεων του ΕΦΚΑ, στη σελίδα 50 του οποίου για την Αργολίδα ορίζονται τα εξής:
«Τοπική Διεύθυνση Αργολίδας με έδρα το Δήμο Ναυπλιέων και την ακόλουθη οργανωτική δομή:
βα. Τμήμα Διοικητικού και Πληροφόρησης Πολιτών
ββ. Τμήμα Μητρώων και Ασφαλιστικού Βίου
βγ. Τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών
βδ. Τμήμα Συντάξεων
βε. Τμήμα Παροχών
βστ. Αποκεντρωμένο Τμήμα Α ́ Κοινωνικής ΑσφάλισηςΆργους.
βζ. Αποκεντρωμένο Τμήμα Β ́ Κοινωνικής ΑσφάλισηςΚρανιδίου.
Χωρική αρμοδιότητα: Εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας».
Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δύο διευθύνσεις σε περιοχές όπως Κόρινθο και Κιάτο, σε Λαμία και Αταλάντη, Πύργο και Αμαλιάδα, Καλαμάτα και Κυπαρισσία και άλλες.
Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τον Ιανουάριο του 2019, όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το σχετικό προεδρικό διάταγμα αποφάσιζε δεσμεύοντας τις εξελίξεις για τη νέα οργανωτική δομή του ΕΦΚΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην εξουσία, ούτε ο κ. Χατζηδάκης ήταν αρμόδιος Υπουργός, ούτε εγώ ήμουν κυβερνητικός βουλευτής. Υπενθυμίζω μάλιστα ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης, είχα τονίσει προς τους τότε κυβερνώντες με σειρά παρεμβάσεών μου την ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Άργος.
Οι Αργολιδείς γνωρίζουν όλους μας πολύ καλά και απορρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα επικοινωνιακά παιχνίδια που ως μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία ‘εχθρών’ και παραπλάνησης. Η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει άλλο δρόμο από αυτόν που ακολουθώ με δουλειά, αλήθεια, διαφάνεια και επιχειρήματα. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτω το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 8 της 23ης Ιανουαρίου 2019 – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύλληψη αλλοδαπού με σουγιά

Συνελήφθη, χθες (24.11.2023) το μεσημέρι, στο Άργος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Μυκηνών ένας 42χρονος αλλοδαπός. Σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με 17 νέες συλλήψεις η επιχείρηση-σκούπα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν από την 16.11.2023 έως και χθες (29.11.2023), στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Eurostat: Κάτω από το μηδέν οι αποταμιεύσεις στην Ελλάδα Οι Έλληνες ξόδεψαν περισσότερα από όσα κέρδισαν

Αρνητικά ποσοστά αποταμίευσης (-4,0%) κατέγραψε η Ελλάδα το 2022 σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, Eurostat. Με λίγα λόγια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας-9η διάλεξη: «Γιάννης Τσαρούχης: Μοντερνισμός και Παράδοση»

Το Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας συνεχίζουν τον κύκλο διαλέξεων ομιλιών στο πλαίσιο γνωριμίας με σπουδαίους ζωγράφους της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »