prooptiki@msn.com

Ανδρέας Πουλάς: «Η Κυβέρνηση πρέπει να “ανακρούσει πρύμναν” στη διαχείριση της πανδημίας και του ΕΣΥ

Ο Ανδρέας Πουλάς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου: «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» ως ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε τα εξής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμα εδώ και επιμένει.
Ήδη στη Βόρεια Ελλάδα έχει αναζωπυρωθεί και αναμένεται να γίνει πιο απειλητική ειδικά τώρα που έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών ως συνέπεια του ανοίγματος των σχολείων.
Για άλλη μια φορά, η κατάσταση ξεφεύγει στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Κιλκίς, στη Χαλκιδική, στη Δράμα και σε άλλες περιοχές – όπως ακριβώς πριν από ένα χρόνο, που η Βόρεια Ελλάδα ήταν το επίκεντρο της έξαρσης του ιού.
Περιοχές της Χώρας μπαίνουν σε mini lockdown και ακόμα δεν έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος στα νησιά μας, ούτε φυσικά έχει ξεκινήσει ο χειμώνας που ευνοεί τον συγχρωτισμό και την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα μέρα με την ημέρα γίνεται πολύ πιο δύσκολη.
Η αύξηση των κρουσμάτων πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών είτε σε απλές κλίνες είτε σε κλίνες ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έπρεπε να είχε προετοιμαστεί χθες.
Αντίθετα βλέπουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατάσταση η οποία έχει επιδεινωθεί από την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Μήπως πρέπει να υιοθετήσετε την πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ για δύο rapid test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους;
Κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα επισκεφτήκατε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας τη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να δείτε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Δεν μας ενημερώσατε όμως ποιο είναι το σχέδιο σας προκειμένου οι περιοχές που προανέφερα να ξεπεράσουν την δύσκολη αυτή περίοδο.
Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη γεγονός που υποδηλώνει ότι η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει.
Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να λάβετε μέτρα προφύλαξης γενικού χαρακτήρα όπως να αποφασίσετε τι θα γίνει με τις παρελάσεις ενόψει της 28ης Οκτωβρίου αλλά και μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι η 28η Οκτωβρίου ήταν ο καταλύτης του μαύρου Νοέμβρη που ζήσαμε. Επιπλέον, πώς σκοπεύετε να καλύψετε τις ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό της Βόρειας Ελλάδας;
Πληροφορούμαστε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών σε καίριες ειδικότητες. Πέρυσι είδαμε το φαινόμενο των πολλών μετακινήσεων προσωπικού από δομή σε δομή, είτε υποχρεωτικά είτε εθελοντικά, γεγονός που αποδυνάμωνε κατά τόπους τις δομές υγείας αλλά και οδηγούσε το προσωπικό σε σωματική και ψυχική εξουθένωση.
Αυτή τη φορά η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να είναι ουσιαστική και με οργανωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματική και επιλεκτική.
Δεν μπορούμε να ξεχασουμε ότι πέρυσι οι ιδιωτικές μοναδες υγείας που είχαν επιλεγεί να ενταχθουν στη μάχη κατά την πανδημίας δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.
Στις συνθήκες αυτές, έρχονται να προστεθούν τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας: έχουμε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων στην Ευρώπη και μεγάλο αριθμό θανάτων ασθενών με Covid αναλογικά με τον πληθυσμό μας – στοιχεία που είναι ενδεικτικά της ποιότητας του συστήματος υγείας που διαθέτει η χωρα μας.
Ένα στα τέσσερα κρούσματα πλέον είναι παιδιά, τα οποία ασθενούν συχνότερα και βαρύτερα με στελέχη της μετάλλαξης Δέλτα.
Το 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά και νέοι.
Ποιο είναι ακριβώς το σχέδιό σας για την ενίσχυση των παιδιατρικών δομών της χώρας που διαβάζουμε και ακούμε ότι έχετε το τελευταίο χρονικό διάστημα;
Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μιλάμε και για την Περιφέρεια.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας στο ενδεχόμενο της αύξησης των νοσηλειών παιδιών γιατί αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνετε είναι κατόπιν εορτής.
Θέλουμε να σας αφυπνίσουμε γιατί αν αυξηθούν οι νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό οι παιδιατρικές κλίνες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν θα είναι αρκετές και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά.
Το σχέδιο χρήσης του ιδιωτικού τομέα για non covid περιστατικά μπορεί να υλοποιηθεί μόνο στην Αθήνα και με δυσκολία στη Θεσσαλονική και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί στην Περιφέρεια, καθώς εκεί δεν υπάρχουν ιδιωτικές παιδιατρικές κλινικές.
Πώς σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε αυτό;
Κύριε Υπουργέ,
Όσον αφορά τώρα στο θέμα των εμβολιασμών το Κίνημα Αλλαγής δεν σας κάνει κριτική για το πώς στήθηκε το πρόγραμμα Ελευθερία.
Αντίθετα θεωρούμε ότι ήταν ένα πρόγραμμα πετυχημένο στην οργάνωσή του.
Το πρόβλημα δεν ήταν ο τρόπος που κλείνονταν τα ραντεβού και η εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το πρόβλημα ήταν και είναι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι ο πολίτης να πειστεί και να κλείσει το ραντεβού.
Σε αυτο σας κάνουμε κριτική.
Θεωρούμε ότι δεν καταφέρατε να πείσετε τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού.
Έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες από τότε που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και η σύγκρισή μας με άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Δανία είναι απογοητευτική.
Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;
Το έχετε ερευνήσει;
Τι κάνετε πια για πείσετε τους 600.000 ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας μας προκειμένου να εμβολιαστούν και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα;
Ο αριθμός των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας δεν φαίνεται να μειώνεται καθώς στους δύσπιστους και στους πρόθυμους να ενστερνιστούν θεωρίες συνωμοσίας έρχονται να προστεθούν εκείνοι που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνησή σας και αρνούνται συνειδητά να αποδεχθούν την υποχρεωτικότητα που επιβάλλατε, χωρίς να προηγηθεί καμία προσπάθεια πειθούς.
Ως προς τα παιδιά και τους εφήβους 12 με 17 ετών τι έχετε κάνει για να τα πείσετε;
Πως έχετε ενισχύσει το αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνείδησης της νεολαίας να εμβολιαστεί για να προστατέψει τους ηλικιωμένους;
Που είναι οι ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για τα οφέλη του εμβολιασμού, τις οποίες έχετε εξαγγείλει;
Που πήγαν τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για μία ενημερωτική εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, που κανένας δεν αντιλήφθηκε;
Οι επιστήμονες επιμένουν πως με ανεμβολίαστα παιδιά τα σχολεία δεν θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά μετά τις γιορτές.
Προς το παρόν όμως, εσείς διαχειρίζεστε την κατάσταση με το «βλέποντας και κάνοντας» χωρίς κανέναν σχεδιασμό για την τηλεκπαίδευση, την κάλυψη των μαθησιακών κενών και την προσθήκη αιθουσών περιμένοντας με απάθεια την κατάσταση να κορυφωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι το ζήτημα των μονοκλωνικών αντισωμάτων.
Θεωρούμε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν αποτελούν τη λύση στη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά μέρος αυτής.
Το εμβόλιο είναι αυτό που έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Παρολά αυτά είναι θετικό το γεγονός ότι ρυθμίζετε το ζήτημα της εισαγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων στη χώρα μας.
Και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας κύριε Υπουργέ στην κατεύθυνση της σωστής χρήσης τους με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα εκδοθούν από τους επιστήμονες.
Η χρήση τους δεν απευθυνεται σε όλες τις περιπτώσεις των ασθενών με COVID-19. Για να δούμε αποτελέσματα θα πρέπει να γίνει λελογισμένη χρήση.
Κύριε Υπουργέ,
Σχετικά με τις δωρεές η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου υγείας απέφευγε να φέρει στοιχεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την αξιοποίηση τους.
Πέραν από ένα καλοστημένο φυλλάδιο που είχε διανείμει ο προηγούμενος υπουργός υγείας πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, δεν γνωρίζουμε το είδος των δωρεών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, το ύψος τους, τι είδους υλικό και εξοπλισμός αγοράστηκαν και σε ποια δημόσια νοσοκομεία ή δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διατέθηκαν.
Γιατί μας κρατάτε στο σκοτάδι για αυτό το θέμα;
Ζητάμε άμεσα τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να μας ενημερώσετε τι δωρεές έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, πού και πώς έχουν χρησιμοποιηθεί.
Κάτω από αυτήν τη λογική επιλέγετε να τροποποιηθεί η από 3.6.2018 αρχική σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με το κοινωφελές ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αφαιρώντας -μετά την προμήθεια του ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ- και την υποχρέωση του δημοσίου να εκπονήσει τεχνικές μελέτες στα τέσσερα νοσοκομεία όπου θα τοποθετούν τα PET/CT.
Θυμίζουμε ότι οι μελέτες αυτές θα γίνονταν μέσω της ανώνυμης εταιρίας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, η οποία έχει διαδεχθεί τον ΟΣΚ, τη ΔΕΠΑΝΟΜ και τη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.
Πρόκειται για οργανισμούς που έχτιζαν σχολεία, νοσοκομεία και δικαστικά μέγαρα με έμπειρα και ικανότατα στελέχη.
Ποια αξιολόγηση τους έκρινε μη ικανούς να εκπονήσουν εγκαίρως τις απαραίτητες τεχνικές ενέργειες για την εγκατάσταση των μηχανημάτων PET/CT;
Είναι φανερό ότι δεν εμπιστεύεστε τις δομές και τα στελέχη του δημοσίου.
Αυτούς δηλαδή που στήριζαν και στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας, των τεχνικών υποδομών, των ελεγκτών κάθε αυθαιρεσίας και ανεπάρκειας του ιδιωτικού τομέα, τον οποίο έχετε θεοποιήσει.
Με τον τρόπο αυτό κάνετε άλμα στο παρελθόν καθώς θρέφετε έναν κρατικοδίαιτο εσωστρεφές ιδιωτικό τομέα, που απομυζά το δημόσιο και μόνο απαιτεί όπως οι ιδιωτικοί πάροχοι υγείας, που αποδείχθηκαν πολύ λίγοι μπροστά στις μεγάλες και αιφνίδιες απαιτήσεις της πανδημίας.
Κατά τα λοιπά το σχέδιο νόμου που φέρνετε, για μία ακόμα φορά δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών.
Δεν συνεπάγεται καμία τομή, καμία μεταρρύθμιση, κανένα όραμα.
Απλώς παρατείνει -για τρίτη ή και τέταρτη φορά- έκτακτες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που πλέον μόνο έκτακτες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μετά από 18 μήνες κορωνοϊού.
Με τον Covid-19 πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι παράλογο να διατηρείτε εν ισχύ προσωρινής φύσεως διατάξεις όπως για την στελέχωση του ΕΣΥ, που καθημερινά αποψιλώνεται με τις συνταξιοδοτήσεις, τις λήξεις συμβάσεων και τις αναστολές εργασίας.
Την ίδια ώρα δε, που μπαίνουν με φόρα ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ και επιστρέφουν οι εργολάβοι στη σίτιση, τη φύλαξη και την καθαριότητα των νοσοκομείων, οι προκηρύξεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων προχωράνε αργά.
Τελικά κύριε Υπουργέ γνωρίζετε πόσες θέσεις νοσηλευτών είναι κενές και πόσοι γιατροί χρειάζονται ακόμη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με βάση τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων;
Τα χρόνια της κρίσης πάρα πολλοί γιατροί και νοσηλευτές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Οι νέοι γιατροί γνωρίζετε πολύ καλά ότι φεύγουν στο εξωτερικό γιατί βρίσκουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και χρηματικές απολάβες.
Εάν πραγματικά θέλετε να ανακοπεί το brain drain των γιατρών θα πρέπει άμεσα να αλλάξει το μισθολόγιό τους και ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι η μισθολογική αναβάθμιση των νοσηλευτών και η ένταξή τους στα ΒΑΕ και να χαρακτηριστεί η νόσος Covid ως επαγγελματική νόσος και κατ’ επέκταση ο θάνατος από COVID ως εργατικό ατύχημα.
Επίσης θα πρέπει να δείτε και το ζήτημα της αστικής ευθύνης των γιατρών γιατί τελευταία πληθαίνουν οι μηνύσεις ενάντια σε γιατρούς.
Φέρατε τροπολογία στην οποία περιλαμβάνεται και η υποτιθέμενη λύση που δίνετε στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων από τα Νοσοκομεία της χώρας.
Πράγματι αναγνωρίζω ότι δεν επιλέγουν πολλοί γιατροί την ειδικότητα της αναισθησιολογίας.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η έλλειψη τους ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς έχουν τον σημαντικό ρόλο στο να αναλάβουν την διασωλήνωση ασθενών COVID όταν επιδεινώνεται η αναπνευστική τους λειτουργία.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι άλλες ειδικότητες των γιατρών που είχαν εμπλοκή με τον COVID-19 δεν είχαν σημαντική συμβολή στη θεραπεία των περιστατικών.
Άρα το οικονομικό κίνητρο που δίνετε στους αναισθησιολόγους δεν αποτελεί κάποιου είδους αδικία για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων;
Τι απαντάτε για αυτό στους εντατικολόγους, τους πνευμονολόγους, τους παθολόγους, τους καρδιολόγους που όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν στην πρώτη γραμμή;
Και το βασικότερο τι απαντάτε στα νέα παιδιά που είναι ειδικευόμενοι και είναι όλη την ημέρα μέσα στα νοσοκομεία, μέσα στις κλινικές COVID-19 με 10 εφημέρειες στην πλάτη τους κάθε μήνα και λαμβάνουν 50 ευρώ την εφημερία καθαρά;
Τι θα πείτε σε αυτούς τους γιατρούς; Πώς θα τους πείσετε να μείνουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα;
Θα σας παρακαλούσα το συγκεκριμένο ζήτημα να το δείτε με μεγαλύτερη προσοχή γιατί κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ειδικότητες 2 ταχυτήτων μέσα στα Νοσοκομεια.
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει.
Κύριε Υπουργέ,
Αν και όλοι οι επιστήμονες τονίζουν ότι μία ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα είναι ασπίδα στη διάδοση του ιού, εσείς επιλέγετε να μην ακούτε, πίσω από την αυταρέσκεια του συγκεντρωτικού Επιτελικού σας Κράτους.
Όπως όταν το Κίνημα Αλλαγής σας καλούσε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας να βάλετε στη μάχη την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μόνο οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού μπορούν να γνωρίζουν τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας, τις υγειονομικές ανάγκες των τοπικών πληθυσμών, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κάθε περιοχής και μπορεί να συντονίσει και να οργανώσει αποτελεσματικά τη διεξαγωγή τεστ, αλλά και τον εμβολιασμό με την συμμετοχή των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, των τοπικών ιατρικών συλλόγων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Κάνατε 18 μήνες για να ακούσετε τη φωνή της λογικής και πάλι όμως χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα.
Πράγματι, ένα μεγάλο μέρος των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων παραμένει ανεμβολίαστο (Ρομά, μετανάστες, άστεγοι). Όμως η Πολιτεία είναι εκείνη που οφείλει να βρεθεί στους καταυλισμούς, στις κλειστές δομές και στους δρόμους, να τους πλησιάσει με κινητές μονάδες, να τους δείξει ενδιαφέρον και να τους πείσει να εμβολιαστούν και όχι να τους προτρέπει να πάνε μόνοι τους -το δόγμα της ατομικής ευθύνης βλέπετε- να αναζητήσουν το εμβόλιο.
Για εσάς οι αδύναμοι αυτοί συμπολίτες μας είναι «αόρατοι» και περιθωριοποιημένοι.
Γι’ αυτούς προαναγγέλλετε μέτρα χωρίς να ξέρετε εάν και πως τελικά θα υλοποιηθούν – εάν υλοποιηθούν.
Για παράδειγμα ποιος θα συντονίσει, ποιος θα επιτηρεί και με ποια μέσα τον εμβολιασμό τους από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών;
Για τον ίδιο λόγο διατηρείτε τις κατά παρέκκλιση διατάξεις για τις προμήθειες ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και ατομικών μέσων προστασίας.
Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί σε κατά παρέκκλιση προμήθειες;
Και κυρίως πόσα από αυτά έχουν φθάσει στα δημόσια νοσοκομεία και έχουν δαπανηθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας;
Κύριε Υπουργέ,
Η κυβέρνηση πρέπει να «ανακρούσει πρύμναν» όσον αφορά στον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, αλλά και συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σας καλούμε για μία ακόμα φορά σε εθνικό διάλογο για το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια υγεία που θέλουμε και μας αξίζει τον 21ο αιώνα και να μην προβείτε σε μονομερείς ενέργειες περί ιδιωτικοποιήσεων που έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών το ΕΣΥ έχει δικαιωθεί, έχει αποκατασταθεί και έχει αναδειχθεί στον κυρίαρχο πυλώνα στήριξης της δημόσιας υγείας.
Η προστασία της πρέπει να παραμείνει κρατική υπόθεση, ώστε να είναι διαθέσιμη για κάθε πολίτη ανεξάρτητα από οικονομική επιφάνεια και κοινωνική θέση.
Για το Κίνημα Αλλαγής η αρχή αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.
Σας καλούμε λοιπόν, να πράξετε το αυτονόητο και να στηρίξετε το ΕΣΥ, με έργα και όχι με λόγια.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Θεατρική Ομάδα της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Κρανιδίου και το «Προσωπείο» στον Πολυχώρο ARTίκι στις 1,2,3/12

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες των παιδιών! Μπράβο παιδιά!! Η Θεατρική Ομάδα της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Κρανιδίου, με την υποστήριξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Σιάτος : Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι της Πελοποννήσου

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου αναφέρεται ο Γιάννης Σιάτος νεοκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Πρώτα η Πελοπόννησος του γιατρού Μανώλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Γαβρήλος: «Τα προβλήματα της λειτουργίας του e- ΕΦΚΑ είναι πολλά, με θύματα τους συνταξιούχους. Η νέα Διοίκηση οφείλει να απαντήσει αναλυτικά»

Μη ικανοποιητικές οι απαντήσεις που έδωσε ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, κ. Βαρβέρης, στις ερωτήσεις του Τομεάρχη Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο : Αναπάντητα ερωτήματα για τα προβλήματα στα σχολεία-Οι πρώτες πιέσεις στον Δημήτρη Ορφανό

Απαντήσεις από τον απερχόμενο Δήμαρχο αλλά και τον Δημήτρη Ορφανό που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου ζητά η Ενωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση θεατών παραστάσεων κρατικών, δημοτικών θεάτρων και ορχηστρών

Την αύξηση των θεατών παραστάσεων κρατικών, δημοτικών θεάτρων και ορχηστρών κατέγραψαν συγκριτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και όσον αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »