Φορολογία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την αναβολή κανόνων φορολόγησης λόγω της κρίσης του κορονοϊού

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη ισχύος δύο ενωσιακών φορολογικών μέτρων προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Πρώτον, η Επιτροπή πρότεινε να αναβληθεί για 6 μήνες η έναρξη ισχύος της δέσμης μέτρων
ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι εν λόγω κανόνες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2021 αντί της 1ης Ιανουαρίου 2021, ώστε τα κράτη μέλη και οι επιχειρήσεις να έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για τους νέους κανόνες σχετικά με τον ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Δεύτερον, η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την αναβολή ορισμένων προθεσμιών για την υποβολή και την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία. Βάσει των προτεινόμενων αλλαγών, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς των οποίων δικαιούχοι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους μέλους.
Ομοίως, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού.
Η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ενημερώθηκαν σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις. Η Επιτροπή προσβλέπει στην έγκριση αυτών των προτάσεων από τα δύο θεσμικά όργανα το συντομότερο δυνατό ώστε να παρασχεθεί ασφάλεια δικαίου σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ για ασφαλέστερους δρόμους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΦΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ

Ενενήντα πέντε δηλητηριασμένα δολώματα και έναν νεκρό σκύλο εντόπισαν σε κοινή επιχείρηση οι Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) του Κυνηγετικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »