Αχτίδες ελπίδας: Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ, κάποιοι παίρνουν και εξιτήριο

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι ευχάριστες ειδήσεις στο μέτωπο της μάχης κατά του κορωναϊού, σε μια περίοδο που τις έχουμε ανάγκη όσο τίποτα άλλο, για να γεμίσουμε το
ρεζερβουάρ της υπομονής στη δύσκολη συνέχεια που απλώνεται μπροστά μας.

Αυτή τη φορά οι «νότες» αισιοδοξίας έρχονται από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου πολλοί εκ των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, βγαίνουν από τις μονάδες, ενώ κάποιοι παίρνουν και εξιτήριο.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει ζήτηση για τις ΜΕΘ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί ασθενείς εξέρχονται από αυτές και μάλιστα κάποιοι πάνε ήδη στο σπίτι τους έχοντας αναρρώσει.

«Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ»

«Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ. Έχουμε αρκετούς που έχουν βγει από την εντατική. Κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε και σπίτια τους. Αυτή είναι η πιο ευχάριστη είδηση που μπορώ να δώσω. Αύριο θέλω να ελπίζω ότι θα σας πω ακόμη πιο ευχάριστα, ότι δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας» είπε αρχικά η κα. Κοτανίδου.

Γιατί η Ελλάδα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων

Εν συνεχεία και η Αναστασία Κοτανίδου ανέλυσε γιατί η Ελλάδα έχει χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους υπογραμμίζοντας πως «η επιτυχία των λίγων κρουσμάτων και των λίγων θανάτων οφείλεται αρχικά στα γρήγορα μέτρα της κυβέρνησης, δεύτερον στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο ανταποκρίθηκε με τρομερή αυταπάρνηση».

«Τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτριες και γιατροί δεν λογάριαζαν τίποτε. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους αρρώστους, αγνοώντας τον κίνδυνο για τον εαυτό τους. Είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια» εξήγησε.

Ωστόσο τόνισε πως «και οι συνάδελφοι από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και παντού, έχουν την ίδια αυταπάρνηση. Βεβαίως δύστυχος για αυτούς εκεί είχαν πολλά περισσότερα κρούσματα και μέσα στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό».

«Εμείς στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε, ως ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι. Φοράμε μάσκες, γάντια και τις μπλούζες. Αν δεν είχα παρθεί τα μέτρα τόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να μιλάμε για καταστάσεις Ιταλίας και Ισπανίας» κατέληξε.
Πηγή: parapolitika.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου τίμησε τη μνήμη του ήρωα καταδρομέα Ευάγγελου Τσάκωνα

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, τιμώντας τη μνήμη του ήρωα καταδρομέα Ευάγγελου Τσάκωνα, ο οποίος έπεσε ηρωικά, κατά την επιχείρηση “Νίκη” στη Λευκωσία τη νύχτα της 21ης προς 22α Ιουλίου 1974,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποτελέσματα Πανελληνίων και οι ψυχολογικές συνέπειες-Της Έλενας Λεζέ

Κάθε χρόνο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποτελεί μια στιγμή γεμάτη ένταση, αγωνία και προσδοκίες για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Για πολλούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας: Τι απαντά το Διοικητικό Συμβούλιο για τις παράνομες συνδέσεις και το δίκτυο αποχέτευσης

Με έκπληξη, αλλά όχι με έκπληξη, διαβάσαμε την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Μάχη με τις φλόγες» στην Αργολίδα: Ήχησε το 112 για εκκένωση στη Χινίτσα Ερμιονίδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται νέο πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιουλίου στην περιοχή Χινίτσα της Αργολίδας. Λόγω της άμεσης απειλής και της ύπαρξης διάσπαρτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιστολή Μαργέτα προς την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

Η ταυτόχρονη μετάδοση των συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής είναι υποχρεωτική με βάση τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δημόσιος χαρακτήρας της συνεδρίασης της επιτροπής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέος συναγερμός στην Αργολίδα: Μεγάλη κινητοποίηση για πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην Κόστα Ερμιονίδας

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε η Πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιουλίου, έπειτα από ξέσπασμα φωτιάς στην περιοχή Κόστα της Ερμιονίδας. Η εστία εντοπίζεται μέσα σε δασική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »