Πελοπόννησος : Ο χρόνος θα δείξει αν έχουν γίνει ζημιές στις ελιές

 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φαίνεται ότι θα περάσουν οι καλλιεργητές ελαιόδεντρων την περίοδο της ανθοφορίας για την οποία καλλιεργήθηκε έντονα η φημολογία ότι έχει επηρεασθεί από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα .Από τον ΕΛΓΑ ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Τρίπολη Αγγελόπουλος Ηλίας δήλωσε ότι οι μόνες καταγεγραμμένες ζημιάς είναι αυτές που εντοπίσθηκαν στην Λακωνία στην περιοχή Γεράκι από τον πάγο του Φλεβάρη Ο Ηλίας Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι : « η τελευταία άνοδος της θερμοκρασίας στους 32-33 βαθμούς Κελσίου δεν μπορεί να επηρεάσει την ανθοφορία της ελιάς και επιπλέον όταν καταγράφηκε η υψηλή θερμοκρασία δεν είχε ολοκληρωθεί το άνοιγμα.» Από την ΔΑΟΚ Αργολίδας η Σπανού Κωνσταντίνα υποστήριξε ότι είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για ζημιές Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουσθεί κάτι Στις αρχές Ιουνίου θα έχουμε πλήρη εικόνα Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προϊστάμενου της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλου που επεσήμανε ότι : « ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση ώστε να έχουμε στοιχεία οριστικά Φαίνεται ότι σε ένα δεκαπενθήμερο θα έχουμε εικόνα για τις ζημιές τόσο από τις υψηλές θερμοκρασίες όσο και από τους παγετούς» 
ypaithros.gr-ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Άργος: Με μεγάλη επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Νίκος Ξυλούρης, ο Αρχάγγελος της Κρήτης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, η μουσικοθεατρική παράσταση «Νίκος Ξυλούρης, ο Αρχάγγελος της Κρήτης»,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πνευματική ανάταση: Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών από τα Ιεροσόλυμα στο Ναύπλιο

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και συγκινητική θρησκευτική στιγμή ετοιμάζεται να ζήσει η πόλη του Ναυπλίου, καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υποδεχθεί ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της Χριστιανοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φοιτητικές εστίες στην Πελοπόννησο: Απάντηση σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου

Σε απάντηση ερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, η Περιφερειακή Αρχή ενημέρωσε ότι, μετά την αναμόρφωση του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »