Κόντρα στην αντιπολιτευτική και αντικυβερνητική πολιτική ο Γιάννης Μαλτέζος ξέσπασε στο Περιφερειακό συμβούλιο-ΒΙΝΤΕΟ

Αποφασισμένος να μην αφήσει καμία κατηγορία εναντίον της Κυβέρνησης αναπάντητη εμφανίσθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος που μόλις άρχισε η αντιπολίτευση να κατηγορεί την Κυβέρνηση για τις αλλαγές στον χώρο της αυτοδιοίκησης πήρε τον λόγο και στήριξε συγκροτημένα τις κινήσεις που γίνονται ώστε να μπορεί η όποια πλειοψηφία να παίρνει αποφάσεις και να υλοποιεί τον σχεδιασμό της. Δεν άφησε μάλιστα αναπάντητη την δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δέδε που υποστήριξε ότι η μεταπολίτευση άρχισε το 1981 !!! παραπέμποντας σε συνθήματα του παρελθόντος.

Ο Γιάννης Μαλτέζος δήλωσε : Η μεταπολίτευση Κε Δέδε δεν ξεκίνησε το 1981 αλλά το 1974 όταν μπήκαν τα θεμέλια στην Ελλάδα της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας φέρνοντας το σύγχρονο Σύνταγμα του 1974 ,εισάγοντας νέους δημοκρατικούς θεσμούς και δίνοντας νέο νόημα και νέα πνοή στην τοπική αυτοδιοίκηση 
Σε ότι αφορά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και τους ισχυρισμούς περι υποβάθμισης του Περιφερειακού συμβουλίου ο Γιάννης Μαλτέζος ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας : « θα επισημάνω ότι η Οικονομική επιτροπή εκπροσωπείται από αιρετούς που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές και ακούγονται όλες οι απόψεις. Δημοκρατία όμως σε ένα συλλογικό όργανο δεν είναι η άνευ ουσίας ατελείωτη συζήτηση Δημοκρατία είναι η ανταλλαγή και η σύγκλιση απόψεων προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση. Αν δεν ληφθεί απόφαση τότε αυτό δεν σημαίνει Δημοκρατία Αυτό αποτελεί μία ασυγχώρητη και εγκληματική απραξία » 
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος αφού υπενθύμισε ότι ο Περιφερειάρχης εξελέγη με ποσοστό πάνω από 54% και τόνισε πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να παίρνει αποφάσεις υπενθύμισε ότι :» στην αρχή της θητείας όταν εισήχθη το θέμα της απαλλοτρίωσης των εργοστασίων απορριμμάτων και ενώ είχε φηφισθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή καταψηφίσθηκε όταν το εισήγαγε ο Κος Νίκας. Δεν υπάρχει λοιπόν υποβάθμιση του ΠΕΣΥ αλλά αντίθετα έχουμε μία αναγκαστική προσαρμογή σε ένα αυτοδιοικητικό περιβάλλον που λόγω του εκλογικού Νόμου που ίσχυσε στις τελευταίες εκλογές ήταν αποφασισμένο να οδηγήσει σε ακυβερνησία . Αναμένουμε λοιπόν αναγκαστικά την ψήφιση ενός νέου Νόμου προκειμένου να αρθού αυτές οι δομικές δυσχέρειες και η ηθελημένη ναρκοθέτηση των Περιφερειακών αρχών που προέκυψαν από τις εκλογές.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Σε ειδική, δημόσια, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών καλεί τα μέλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνιος Βαρδάκας. Η συνεδρίαση που αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Αργολίδα: Όλοι για το νερό”: Κάλεσμα σε ενημέρωση και οργάνωση κινητοποίησης

Παρά το πολύ θετικό ύψος βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού του Ανάβαλου και τη μεγάλη σε ποσότητα και διάρκεια λειτουργία της πηγής Κεφαλαρίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »