prooptiki@msn.com

Χρηστίδης: Τα σχολεία και κυρίως τα παιδιά του Δήμου είναι το αισιόδοξο παρόν και το επιτυχημένο μέλλον.

Ιδιαίτερα αναλυτικός είναι ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Παύλος Χρηστίδης στην καταγραφή της δράσης του στα σχολεία του Δήμου σε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει τα ακόλουθα: Κατά γενική ομολογία τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων λειτουργούν εύρυθμα και
οργανωμένα.
Δήμος ,σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί , διευθυντές μονάδων και διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από συνεργασίες , διαρκή επικοινωνία και καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζουν θέματα με μοναδικό στόχο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά μας αλλά και για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
31 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά 2476 μαθητές) και 10 της δευτεροβάθμιας (γυμνάσια – Λύκεια με 1919 μαθητές σύμφωνα με στοιχεία του 2017-2018 σχολικού έτους.) λειτουργούν με την επιχορήγηση του κράτους προς τις σχολικές επιτροπές.
Σύμφωνα με έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων για το 2017 η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή επιχορηγήθηκε με το ποσό των 188.130,988€ και δευτεροβάθμια με το ποσό των 146.627,19€ σύνολο  334.758,17€ και αν αφαιρέσουμε το κόστος του πετρελαίου που είναι 62.869€ μιλάμε για το ποσό των 271.889,17€.
41 κτίρια συντηρούνται και λειτουργούν με το ποσό των 271.889,17€
41 προαύλια διαμορφώνονται, επισκευάζονται και φροντίζονταικαι 4395 μαθητές δροσίζονται , αθλούνται , πηγαίνουν εκδρομές συμμετέχουν σε ανταλλαγές, κάνουν εκδηλώσεις αποκτούν εργαστήρια ρομποτικής, υπολογιστές, προτζέκτορες, ανανεώνουν εξοπλισμό και επισκευάζουν τον παλιό με 271.889,17 €.
Τα οικονομικά στοιχεία βασίζονται σε έγγραφα της Ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων .
Οι ψευδείς και ανακριβείς αναφορές σε διπλάσια ποσά επιχορηγήσεων αποδεικνύουν ότι δεν μιλάμε για κριτική η οποία στόχο έχει την προώθηση του δημοτικού έργου αλλά μόνο παλαιού τύπου πολιτικάντικες τακτικές με στόχο να δυσφημίσουν την καθημερινή διεργασία  βελτίωσης των εκπαιδευτικών συνθηκών.
Γίνεται κατανοητό σε όλους ότι το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος για τη συντήρηση 41 δημοσίων κτιρίων πέφτει στον προϋπολογισμό του Δήμου και ο Δήμος δεν φείδεται χρημάτων και κόπου.
Τα σχολεία στην κοινωνία που εμείς θα θέλαμε δεν θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο λαϊκισμού και οι αναφορές θα έπρεπε να είναι πάντα με αληθινά στοιχεία γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα.
Τα σχολεία είναι ο χώρος όπου το να αναγνωρίζεις το έργο και την αξία κάποιου και να ευχαριστείς γι’ αυτό είναι αναφαίρετο προσωπικό δικαίωμα και δεν μπορεί να καταγγέλλεται και να αναιρείται στο βωμό κάθε μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
Οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του δήμου γονείς εκπαιδευτικοί και παιδιά έχουν το δικαίωμα στην κριτική αλλά και στην αναγνώριση , στην διεκδίκηση του καλύτερου αλλά και στο δικαίωμα του να εκφράζουν ευχαριστίες.
Όπως και εμείς διατηρούμε το δικαίωμα να ενημερώσουμε για κάθε τι μικρό και μεγάλο έχει γίνει γίνεται και θα γίνει για τα παιδιά μας.
Το αυτονόητο στην εποχή των μνημονίων δεν υπάρχει πια , εμείς όμως το κάνουμε πράξη με καθημερινό αγώνα και συνεργασίες.

Παύλος Χρηστίδης                                      Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών                    Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

VELVET GARDENS FESTIVAL – Ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ στον Δήμο Ερμιονίδας

Ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ στον Δήμο Ερμιονίδας. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την ομάδα Velvet Room Projects. 12,13,14 Ιουλίου (κινηματογράφος, εκπαιδευτικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2015: Παραιτείται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης για να διευκολύνει τον Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

371 π.Χ: Οι Θηβαίοι υπό τον Επαμεινώνδα συντρίβουν τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Λεύκτρων και διασφαλίζουν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Σημαντική συμβολή στη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γεωργόπουλος: «Θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του πιθανού εμπρησμού»

«Ό,τι καταστράφηκε θα το ξαναφτιάξουμε μαζί», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, για την καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τους παραγωγούς κλημεντίνης που δεν έλαβαν την αποζημίωση

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος παραγωγών κλημεντίνης που δεν έλαβαν τα 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19 εξαιτίας δήλωσης στον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »