prooptiki@msn.com

Ορθολογικό και ρεαλιστικό το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλίου- Στόχος να δημιουργηθούν τα σχολεία του μέλλοντος

 

Μία σειρά παρεμβάσεων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου Ναυπλίου προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022 που ψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο αποδεχόμενο την εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου.
Ο χώρος της παιδείας είναι στις προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος και προβλέπονται μια σειρά από παρεμβάσεις ώστε να αναβαθμιστούν σημαντικά οι υποδομές και να βελτιωθεί η ποιότητα των σπουδών .Το πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό αλλά και ορθολογική ιεράρχηση των στόχων στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών . Ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στο νέο τεχνικό πρόγραμμα δήλωσε :
Εγκρίθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων για το 2022. Ένα πρόγραμμα απολύτως ρεαλιστικό και πολύ προσεχτικά σχεδιασμένο που υπηρετεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας και θα βελτιώσει την καθημερινότητα τους.
Στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα δώσαμε βαρύτητα σε έργα που αφορούν την κατασκευή και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, στις αναπλάσεις οδών και δρόμων, στν αναβάθμιση των εμπορικών περιοχών , στην αντιπλημμυρική προστασία του δήμου, στον πολεοδομικό σχεδιασμό του, στη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, στη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων, στην κατασκευή έργων αγροτικής οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων δρόμων και αποχετευτικών δικτύων.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν στο Δήμο Ναυπλιέων το 2022 θα εκτελεστούν στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και με την ίδια απορροφητικότητα με το 2021 δίνοντας όραμα στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα καλύτερο Δήμο.
Ως Δημοτική Αρχή η μεγάλη προσοχή στράφηκε και φέτος στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με την εξασφάλιση χώρων για ανέγερση σχολείων , την κατασκευή είτε νέων σχολικών κτιρίων είτε νέων αιθουσών για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Στο Δήμο Ναυπλιέων δημιουργούμε τα σχολεία του μέλλοντος. 
Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι με την πολεοδόμηση μέρους του Στρατοπέδου Ζησιμόπουλου θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα που ταλανίζει το δήμο μας και αφορά την έλλειψη χώρων για την στέγαση σχολικών κτιρίων. Με την μελέτη που σχεδιάσαμε ευελπιστούμε στον οικοδομήσιμο χώρο του να δημιουργήσουμε πρότυπες σχολικές μονάδες για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προκειμένου τα παιδιά μας να κτίσουν μέσα εκεί το μέλλον τους αλλά και το μέλλον των παιδιών τους.
Προχωράμε μπροστά με σχέδιο και όραμα για την κοινωνία μας προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των δημοτών δημοπρατώντας μεγάλα έργα με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας.
Φιλοδοξούμε με τον τρόπο αυτό μέσα από τα έργα και τις πράξεις μας να δώσουμε στο δημόσιο διάλογο την αξία που του αρμόζει ξεπερνώντας όλους εκείνους που με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος θέλουν το δήμο μας ουραγό των εξελίξεων. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ θα είναι αντάξια των προσδοκιών όλων μας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Επιδαύρου: Ο Μίλτος Πασχαλίδης σε «Μία φανταστική βραδιά στην Βαγιωνιά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη το βράδυ της Τρίτης 9 Αυγούστου στην Αρχαία Επίδαυρο στην παραλία «Βαγιωνιά» ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας-Ξανθός: «Ακόμη μια υποβάθμιση υπηρεσίας Υγείας στην Αργολίδα»

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με την κατάργηση Περιφερειακών Διευθύνσεων και τμημάτων του ΕΟΠΥΥ: Παρά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλήψεις 68 ατόμων σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Τριτη (9.8.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Απόδοση φόρου Τιμής στον Διδυμιώτη Ήρωα Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Αυγούστου και ώρα 7:30

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »